Yağ değişimi

Motosikleti
Bajaj Pulsar Ns 125
Ns 125 motorum var servis fiyatları yüzünden yağ değişimini kendim yapmaya karar verdim yağ filtresi ve yağ süzgeci de değiştiecem onun dısında bilmem ve dikkat etmem gereken birşey varmı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yağ değişimi sonrası tapayı sıkarken dikkat et, imansız gibi kuvvetle sıkarsan ya da diş atlatırsan iş biraz çirkinleşebilir.

Motoru düz bir zemine al, orta ayak ya da paddock kullan. Motoru 2-3 dk rölantide ısıt, sonra kontak kapa ve 3-5 dk bekle ki yağ süzülsün. Sonrasında yağ değişimini yapabilirsin, atık yağı da toprağa,suya, lavaboya, kanalizasyona dökmüyoruz. Bölgende imkanın varsa belediyenin atık yağ kutusuna at.

Motosikleti
Bajaj Pulsar Ns 125
Cevabınız için teşekkürler hocam 10w40 yarı sentetik yağ düşünüyorum kullanım kılavuzunda yağ filtresi ile değişimi beraber 1.4l gösteriyo koymam gereken yağ miktarı fazla gelmez değil mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cevabınız için teşekkürler hocam 10w40 yarı sentetik yağ düşünüyorum kullanım kılavuzunda yağ filtresi ile değişimi beraber 1.4l gösteriyo koymam gereken yağ miktarı fazla gelmez değil mi?
Düz zeminde ve orta ayak/paddock konusunu bu yüzden yazdım. Motorunuzda yağ seviyesini ölçmek için cam varsa öyle ölçüp koymanız daha sağlıklı olur. Bazen motorda biraz yağ kalır, o yağın üzerine 1,4 lt eklerseniz fazla gelebilir. Siz bence filtre değişiminden sonra da 1,2-1,3 lt yağ koyun, ardından motoru çalıştırın, 2-3 dk sonra motoru stop edin ve 3-5 dk bekleyin, yağ seviyesi 2 çizginin arasındaysa sorun yok, azsa ufak ufak ekleyin, fazlaysa şırıngayla çekin.

Motosikleti
Bajaj Pulsar Ns 125
Düz zeminde ve orta ayak/paddock konusunu bu yüzden yazdım. Motorunuzda yağ seviyesini ölçmek için cam varsa öyle ölçüp koymanız daha sağlıklı olur. Bazen motorda biraz yağ kalır, o yağın üzerine 1,4 lt eklerseniz fazla gelebilir. Siz bence filtre değişiminden sonra da 1,2-1,3 lt yağ koyun, ardından motoru çalıştırın, 2-3 dk sonra motoru stop edin ve 3-5 dk bekleyin, yağ seviyesi 2 çizginin arasındaysa sorun yok, azsa ufak ufak ekleyin, fazlaysa şırıngayla çekin.
Hocam son olarak yağ bunu düsünüyorum uygun mudur servis 10w40 kullanıyoruz dedi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam son olarak yağ bunu düsünüyorum uygun mudur servis 10w40 kullanıyoruz dedi
Putoline çok kaliteli bir yağ markasıdır. Motorunuzun kitapçığı yarı sentetik ve 10-40 yağı öneriyorsa tabi ki Putoline kullanabilirsiniz. Lakin daha uygun fiyatlı bir yağ alternatifi önerisi isterseniz 15.500 km'dir kullandığım Shell Advance Ax7'yi de önerebilirim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar Ns 125
Hocam bajaj markası yağ olarak putoline öneriyormuş onun icin putoline düsünüyorum bu arada yardımınız icin teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar