Yağ damlatma sorunu !.

Motorum kuba 150 cc sport , (5000 km de) , pazar günü , çalıştırmadan önce , altına az bir şey yağ damlattığını fark ettim , çalıştırdığım zaman , soldaki ayaklığı bağlıyan civatanın üzerinden 3-4 damla daha damlattığını gözlemledim , 15 km yol yaptım , tekrar kontrol ettiğimde yağ damlatmayı kestiğini gördüm , az önce baktım damlatma yok ! , sizce bu yağ neden ve nereden damladı ve sonrasında kendiliğinden kesti !?

Motor sıfır ve hiç ellenmediyse keçelerden kaçırıyordur. Sıfır değil yada tamircilere falan gidip geldiyse karteri uzun vida atıp delmiş olabilirler. yağın tam olarak nereden geldiği öğren. Ayaklık kartere bağlıysa uzun vida atıp delmiş olabilirler. Yada ayaklığı falan biyere çarptın. Benim Cub'un karterini uzun vidayla delmişler.

Motorum kuba 150 cc sport , (5000 km de) , pazar günü , çalıştırmadan önce , altına az bir şey yağ damlattığını fark ettim , çalıştırdığım zaman , soldaki ayaklığı bağlıyan civatanın üzerinden 3-4 damla daha damlattığını gözlemledim , 15 km yol yaptım , tekrar kontrol ettiğimde yağ damlatmayı kestiğini gördüm , az önce baktım damlatma yok ! , sizce bu yağ neden ve nereden damladı ve sonrasında kendiliğinden kesti !?

Vites kolunun bulunduğu yerden geliyor ve gayet normal :)

Çok dik yokuş inip çıktığında bir miktar yağ atabilir. Düz yolda yapıyor ise keçelerden

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------

Tabii ki motora fazla yağ koymadığını varsayıyorum. Fazla yağı zaten atar motor

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Zincirini yeni yağladıysan yağın fazlası oralardan damlar.

Bende damlatma yok ama krank keçesinden şakır şakır yağ akıtıyo, keçeyi değiştirdim ama yine yağ kaçağını sıfırlayamadım :((

konun tarihi az eskimiş ama başımdan şöyle bir şey geçti
motoru bakıma götürmüştüm sonra aldım baktım yağ akıyor alla alla dedim motora noldu böyle sonra bir baktım adam contasını tam oturtamamış :S ücret almadan yeniden yagı koydular

servisten orjınal parca istedinizmi?
bazen çin malı yan sanayi ürünleri tam işlevini görmüyor
Rulman-kayış-keçe satan bir hırdavatçıdan aldım 34-50-7 numara keçe. Parçacılarda veya serviste bulamadım bundan. Cg keçe setlerinde krank keçesi yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar