Yağ basınç göstergesi

Elimde 2 tane küçük boy yağ basınc göstergesi var agız kısmı 22mm
bunu iki farklı motora monte etmek ıstıyorum.
en uygun nereye,nasıl monte edebilirim?
ana gövdeye değilde debriyaj kapağına düşündüm(nedeni krankı acmam gerekebılır)
matkap ile deldikten sonra kılavuzla uygun diş actıktan sonra taksam kullanabılırmıyım?urunun kullanımı hakkında net bılgıye sahıp degılım
konuya vakıf olanlar yardımcı olursa mınnettar olurum :rendeer:

cdmq91qmkkgrhqvi0e0gpqq.jpg

cdmq78egkkgrhqzhye0fhmk.jpg

250slg2003hondarebeleng.jpg

yamahaxs650engine.jpg

Son düzenleme:
bu gösterge vidalandığı yerin ortasına yapılan basınçla çalışır...

debriyaj kapağında kullanamazsın..bunu taktığın yerde yağ basıncı olmalıdır..oradan geçen yağın basıncını sana gösterecektir...oysa debriyaj kapağının içinde bu göstergenin çalışması için gereken basınç yoktur...

üstelik bu göstergeyi gösterdiğin motosiklet motorunda,özellikle orjinalinde olmayan yada en azından ön hazırlığı olmayan bir motorda kullanamazsın...

Bunlari yag cubugunun yerine monte edebilirisin. Bence daha mantikli ve hos olur.

debriyaj kapağında kullanamazsın..bunu taktığın yerde yağ basıncı olmalıdır..oradan geçen yağın basıncını sana gösterecektir...oysa debriyaj kapağının içinde bu göstergenin çalışması için gereken basınç yoktur...

üstelik bu göstergeyi gösterdiğin motosiklet motorunda,özellikle orjinalinde olmayan yada en azından ön hazırlığı olmayan bir motorda kullanamazsın...

ön hazırlık derken? anladıgım kadarıyla karter havalandırmasına yada krank'a yakın olacak
bunun içinde tabi krank'ı acmak lazım degılmı?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:34 ----------

Bunlari yag cubugunun yerine monte edebilirisin. Bence daha mantikli ve hos olur.

güzel fikir orada uygun basınc vardır degılmı?
son zamanlarda motorlara hararet yaptırıp kece'leri patlattırdım :mrgreen:
sonucunda boyle bır arayısı girdim
uygun bir müşon'la olur sanırım

abime katılıyorum sonuna kadar...

m191099312.jpg

m191099315.jpg

m191099326.jpg

m191986279.jpg

m191099327.jpg

birinin montajını yaptım
krankı ayırmaya gerek kalmadı. karter havalandırmasının yanında uygun bır bosluk vardı
gostergenın tablayıda ben yaptım onuda cıvatalara gore sekıllendırıp kapak cıvatalarıyla beraber taktım
su an sorunsuz calısmakta

bu işlemi yapacaklara baslık faydalı olur umarım!

saygılar

Son düzenleme:
birinin montajını yaptım
krankı ayırmaya gerek kalmadı. karter havalandırmasının yanında uygun bır bosluk vardı
gostergenın tablayıda ben yaptım onuda cıvatalara gore sekıllendırıp kapak cıvatalarıyla beraber taktım

saygılar

bu şekilde değil de daha açıklayıcı anlatır ve uygun fotolar kullanırsan faydalı olabilir. ben de ybr'me düşünüyorum, ne dersiniz? malum hava soğutmalı motosikletler uzun mesafeler kat ederken ateş topuna dönüyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
m191099312.jpg

m191099315.jpg

m191099326.jpg

m191986279.jpg

m191099327.jpg

birinin montajını yaptım

saygılar

emeğine sağlık. motor ne bu arada

güzel bi ürün, camını çatlattınızmı yoksa basınçtanmı çatladı :mrgreen:_?

Ellerine emeğine sağlık. Çok yemiz çok orjinal bir iş olmuş. Malzemeyi nereden temin ettiniz yazarsanız sevinirim. (özellikle göstergeyi )

güzel bi ürün, camını çatlattınızmı yoksa basınçtanmı çatladı :mrgreen:_?
Dikkatli bakarsan çatlak olmadığını anlarsın.

Sorum biraz farklı olacak ama Kanuni cup 100 motorumun yağını ilk defa değiştim filtre göremedim..Yağ filtresi yokmudur acaba?Teşekkürler..

Mantıklı olan yağ filtre kapağına diş açılıp, sağlam bir hortum çekilip montajlanması, Dragstarlar için Jardine firmasının yağ filtresini motor dışına almanızı sağlıyan bir kiti var, bu kit olursa bu kit üzerine takılabilir bence... bu kit gibi bir kapak tasarlanıp üzerine ekelnebilir.
resize

image_9480.jpg

Son düzenleme:
Gelelim günün sorusuna tamamen meraktan soruyorum yağ basıncını ölçmek bize ne kazandırıyor + sı nedır? bilgisi olan arkadaşlar beni biraz bilgilendirebilirmi dediğim gibi tamamen merak bu arada eline emegine saglık cok güzel olmus

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Sorum biraz farklı olacak ama Kanuni cup 100 motorumun yağını ilk defa değiştim filtre göremedim..Yağ filtresi yokmudur acaba?Teşekkürler..

cub motorlarda değiştirilebilir yağ filtresi yoktur sadece motor yağ pompası yatağında küçük bir filtre vardır buda zaten değiştirilemez :cat: onun için cub motorların yağı sık değiştirilir

Gelelim günün sorusuna tamamen meraktan soruyorum yağ basıncını ölçmek bize ne kazandırıyor + sı nedır? bilgisi olan arkadaşlar beni biraz bilgilendirebilirmi dediğim gibi tamamen merak bu arada eline emegine saglık cok güzel olmus

yağ azaldıkça motor içindeki basıçta azalır olay aslında tamamen yağ seviyesini ve motor içinde yağı sağlıklı dolaştığını anlamak içindir. lüx otomobillerde yağ basıç göstergesi vardır ve otomobillerin hepsinde yağ basınç müşürü vardır (bazı motosikletlerdede var) yağ belli seviyenin altında kalırsa araç çalışırkende bu gösterge yanar (en ilkel uyarıdır) yağ ısısını görmek güzel bişeydir yağ ısısı motorun sağlıklı olduğunu kontrol etmenin yollarından biridir.. (tıpkı su ısısı gibi)

Son düzenleme:
yağ azaldıkça motor içindeki basıçta azalır olay aslında tamamen yağ seviyesini ve motor içinde yağı sağlıklı dolaştığını anlamak içindir. lüx otomobillerde yağ basıç göstergesi vardır ve otomobillerin hepsinde yağ basınç müşürü vardır (bazı motosikletlerdede var) yağ belli seviyenin altında kalırsa araç çalışırkende bu gösterge yanar (en ilkel uyarıdır) yağ ısısını görmek güzel bişeydir yağ ısısı motorun sağlıklı olduğunu kontrol etmenin yollarından biridir.. (tıpkı su ısısı gibi)[/QUOTE]

Açıklayıcı bi paylasım olmus eline sağlık çok teşkkürker

dedıgın gıbı daha detaylı fotograflandırsak ıyı olurdu.lakın ugrasırken bırınınde fotograf cekmesı gerekıyordu.ybr'ye olur tabı.hatta forumda bır arkadas daha uygulamıs onunkı basınc degıl yagın sıcaklıgını olcuyordu.

extreme

catlak yok ıcınde sıvı var
derecelerdekı gıbı

acayup

tesekkurler
hortum baglantılarını rokörcudan temın ettım
saat'e gelınce ebay'den aldım ıkı farklı satıcıdan
acık arttırma usulu
tanesı 40 lıraya geldı
cezbeden tarafı ufak olmaları

draggy

senin soyledıgınde mantıklı