Yağ bakım aralığını uzatmak istiyorum

125cc mh driftim 10 bin kmye geldi ve bakım yapmam lazım.
Motosikletimi hep bin kmde bakım yaptım ama artık düşük olduğunu düşünüyorum bu kilometrenin. Ful sentetik ester bazlı 10w40 kullandım 9 bin bakımında ve bu yağı değişmek gereksiz geliyor bana.
Sizce bakım aralığını kaç kmye çıkarmam mantıklı olur? 2,5 3 bin arası ideal olur diye düşünüyorum ben.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1000 çok erken, ben rks kullanırken 2000 km'de birdi. full sentetik yağ da motorunuz için mantıksız. Ben 650 cc çift silindir makinede bile yarı sentetik kullanıyorum yıllardır da incilerim dökülmüyor.

Bin kilometre cidden gereksiz olmuş.

En azından iki bin kilometreye çıkarın.

Yanınıza plastik bardak veya kesilmiş pet şişe alın, her yağ değişiminde içine bir parça motordan çıkan yağ koyun, baş parmak ile işaret parmağının arasına alıp parmaklarınızı bir birine sürterek eski yağı kontrol edin. Zamanla arada ki farkı göreceksiniz.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Çok agresif kullanmıyor ve sürekli yüksek devir çevirip zorlamıyorsanız 2 bin km. iyidir. Tvs apache 150 kullanırken 2 bin de değiştirirdim, Sym Wolf 250 de ise 3 binde değiştim. Çıkan yağlar hep iyi durumda ve neredeyse hiç eksilmeden çıkardı.

1000 çok erken, ben rks kullanırken 2000 km'de birdi. full sentetik yağ da motorunuz için mantıksız. Ben 650 cc çift silindir makinede bile yarı sentetik kullanıyorum yıllardır da incilerim dökülmüyor.
Merak ettiğim için kullandım aslında ilk defa deniyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bin kilometre cidden gereksiz olmuş.

En azından iki bin kilometreye çıkarın.

Yanınıza plastik bardak veya kesilmiş pet şişe alın, her yağ değişiminde içine bir parça motordan çıkan yağ koyun, baş parmak ile işaret parmağının arasına alıp parmaklarınızı bir birine sürterek eski yağı kontrol edin. Zamanla arada ki farkı göreceksiniz.
Deneyeceğim abi sağol
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok agresif kullanmıyor ve sürekli yüksek devir çevirip zorlamıyorsanız 2 bin km. iyidir. Tvs apache 150 kullanırken 2 bin de değiştirirdim, Sym Wolf 250 de ise 3 binde değiştim. Çıkan yağlar hep iyi durumda ve neredeyse hiç eksilmeden çıkardı
Devir ortalama 5 ve 8bin arası genelde

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kaliteli yağ kullanıyorsanız 500-1000 km arası uzatilabilir

Motosikleti
Honda Forza
1000km bana da gereksiz kısa gibi geldi. 2000-2500 arası iyidir.

Küçük cc motorlara tam sentetik yağı gereksiz görmeyin arkadaşlar , sürekli yüksek devir çeviriyor o motorlar , tam sentetik yağın farkı yüksek devirde ortaya çıkar , yağ filminin kopmaması tam sentetik yagda %100 sağlanır..değişim periyodunu 3000 km ye çıkarsanızda her 500 km de yağ seviyesini muhakkak kontrol edin , kapasiteleri az olduğu için özellikle yüksek devirli yada yüklü bir kullanımdan sonra kısa sürede motor yağsız kalabilir..

Küçük motor hacmine sahip motosikletlerin torku da düşük olduğundan trafiğin akışına yetişmek için neredeyse sürekli yüksek devirde kullanılıyor bu yüzden full sentetik yağ kullanmak daha mantıklı geliyor abi bana , aralarında yuh denecek kadar bir performans farkı olmadığını sadece daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ama çok kafaya takmamak lazım diyip yarı sentetik 10w40'ımı yapıştırıp geçiyorum . Motosikletiniz daha 10bin KMde yorgun bir motosiklet değil bin KM yağ değişimi için çok erken. Bunu şöyle daha rahat ve kesin şekilde anlıyabilirsiniz sürekli belirli bir rotada (işe git-gel) vs. kullanıyorsanız ve devirleriniz çoğu zaman stabil seyirediyorsa bin KMde değiştirin yağı parmaklarınızı birleştirip sürterek test edin sonra 1.5bin KMde aynısını yapın hangisinde yağ özelliğini kaybetmiyor veya yağın daha kullanılabilir olduğu gözüküyorsa o KMde yağını değiştirin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X Pulse 200
Tam senstetik bir yağ ile 3000 de bir değişim yapabilirsiniz.

Motosikleti
D400
2 binde bir o motorun bakımı ,yanlış mı hatırlıyorum.

Açıkçası çok sık bakımı olan motorlar için biraz daha düşük bütcelli yağları tercih edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar