hocam orda balık tutmanın bin tane kuralı var.bir çok yerde çeşitli sebeplerden dolayı yasak.mevsimine göre tutuyosun balığı. ve boyu belli bir cm nin üzerinde değilse suya bırakmak zorundasın.bizdeki gibi balıklara halepçe katliamı yapamazsın. tomarla ceza ödersin.
alman kol kadar balıklara kıyamadı göle geri bıraktı, doğayı korumalıyım,gider paramla en kral balığı alır yerim ama bu burda yaşamalı sonra gelir gene tutarım,,,,,,,,,, mantığı var adamda. ileriye dönük yaşıyor adamlar.çevre bilinci var. ayrıca cezadan da çok tırsarlar. kuralcıdır almanlar.
türk,hamsi kadar minik yavru balıklara hiç acımadı attı kovaya.niye,çünkü geriye dönük yaşıyo adam.çevre bilinci yok.çocuğum da gelsin 5 yıl sonra burda balık tutsun mantığı yok.allahun paluğu ,BELEŞ BALIK ne atıcam göle len! mantığı var...cezadan da korkmuyo herif.yani şimdi biz çevreyi katlederiz hiç acımayız diyemezsin ki o kaymak gibi polonyalı kıza.zaten bi barbar damgası yemişsin 1500 sene önce
1-500yıl önce o bizi karalamaya çalışan barbar diyenler, temizlikten haberleri olmayan insanlardı, istediği kızı halkın arasından seçme sahipti...
türk milleti daha bu güne kadar kimseye zarar vermemiştir gördünüzmü abd gibi orya buraya savaş açıp bilmem ne gizli işler çevirdiğini.
her milletin iç gizli işleri vardır.
ancak bu ikisi ayrı.
konuları gayet gülerek okudum.
ancak, o yabancıya verilecek en güzel cvp. dışardan par aile tutulanlar aydanmı tutuluyor acaba yoo, onlarda denizden, saçmalık domuzu yerken hiç acımıyor yada iğrenmiyorlar da bumu medeniyetsizlik!!
ALLAH bütünalemi insanlık için yaratmıştır. hizmet için. yeterki siz yiyin iiçin ancak isyankar olmayın diye.
balıklarda ineklerde kurbanlıklarıda ALLAH kurban olsun insanlar yesiniçsinler diye yaratmıştır.
onlar ölürken acı çekmezler.
şehitleri bilrisiniz ALLAH için ölmü-şlerdir ve sadece sivri sineğin ısırması kadar acı çekerler.
türk milletinde batıda olmayan birşey vardır İNANMAK VE ÜMİT ETMEK.
müslümanlrada vardır bu. tabi dünyaya tamah etmişleri hariç
bizde didinme derdi vardır yok ev alayım araba alayım, çalışayım çocuğumu okutayım vs vs.
yurtdışnda ölemi hayır!
genç yaşta maddi imkanları gayet iyi oluyor çünki dünyayı kemirerek yaşayan bir ırklar hepsi için sölemiyorum ancak neden batı ülkelerinin durumu iyi diye bakarsanız şunu görürsünüz dışarda birçok insanın bişeler üretmesine engel olur ve hemen onu ondan alırlar.
kendi ülkeleri buşeilde kalkınır.
bi bakın ALLAH aşkına şuanda kaç türk firması yurtdışında satış yapabiliyor uluslarası?
çok az ama bir bakın abdnin
fast food zincirleri kıyafet leri herşeyleri burda çatır çatır harcanıyor. ve bunu boykot etmek kimsenin aklına gelmiyor.!!!!
evet dediğim gibi o nsanlarda umutyok, doğaymış doğayı okadar düşünüyorsan önce hizmet verdiği insanı öldrme ezme kirtetme!!
yaşabilecekleri her türlü zevkide yaşıyorlar maneviyat namına yada yarın ne olurum namına düşünce yok adamlarda, yurtdışndaki kazalaır izleyin birde burdakilerini burda millet en azından çevredeki esnaf yardım eder yurtdışnjda bu ve benzeri şeylere kaç kez şahit oldunuz.
insanlar KENDİ dertlerinde aman bana bişe olmasın.