Yabancılardaki başlangıç motoru anlayışı.

Merhaba,

Yabancı sitelere bakarken fark ettiğim bir durum var. Bizde başlangıç motoru denince bildiğiniz ybr,cbf tipi motorlar ilk sırada önerilir. Fakat yabancı sitelerde Ninja 250-300'ler, CB300F'ler gibi aletler başlangıç motoru olarak öneriliyor. Yeni cb300f'in bir incelemesinde artı nokta olarak "yeni başlayan için "mükemmel" bir motor olabilir" yazıyor mesela.

Bu durumu, motorların yabancı ülkelerde ucuz olması sebebi ile, 125'liklerin direkt es geçilmesine yoruyorum ama sizin de fikirlerinizi almak istedim. Benim zaten yüksek cc'li motorlarda gözüm yok ama deneyimli arkadaşların yazılarına bakarak ve fikirlerini alarak Bajaj Pulsar'dan vazgeçip daha düşük seviye motorlara yöneldim. Ama ben Pulsar'dan çekinirken milletin Ninja 300'ü ilk motor olarak alması garibime gidiyor. :)

Bajaj pulsar benim ilk motorum öyle korkulacak bir tarafı yok. Gayet kullanışlı atik bir motor.
::gazla::::gazla::::gazla::Daha 700 km deyim ve 100km/s hıza ulaşmış değilim!

ehliyet sınıflarını motorun beygirine göre belirliyorlar.hatta youtube ta 600cc for beginners diye videolar vardır.
onların hepsi kısıtlı olarak kulanıyolar

Eğitim kültür meselesi birazda.
O ülkelerde 7 yaşında çocuğu çevirip küresel ısınma hakkında konuşması için mikrofon uzatıldığında o çocuğun o anda kurduğu cümleleri bir kağıda yazsanız , onu adam akıllı okumaktan aciz lise mezunları ile dolu memleketimiz.

Olayı kendi çapımda pasta bilgilerim ile özetliyeyim, yıllar yılı karamurat... şaka, evet yıllar yılı hep bir gıpta ile Alamanya'dan gelen eş dost ile muhabbetler'de, işte adamlarda nizam intizam vayy beaa, yollar kaymak toz yok (olmaz tabii kuzey kutup dairesi yakınlığı vs coğrafya) , herkes saygılı vsvs, liste uzar gider, bu gıpta edişim 10 yıl öncesine değin aynı idi, yani nerede ise evet hakkı ile adamlarda genetik miras var ve tertip nizam had safhada diyebiliyor idim.

10 sene önce, Alamanyadan gelen eş dost, tabii bende belli bir birikim (bilgi/genel kültür) edindikten sonra değerlendirmem tamamen değişti, şöyleki;
artık insan faktörlü gıpta yerini, devletsel cezaii sistem kanun ve nizamın insan'a okul çağından itibaren aşıılanmasına, kanun koruyucu ve yaptırım gücünün had safhada uygulanmasına, ve iltimas( torpil)'ın minimum seviyede olmasına, bağlı olduğunu anlamış oldum

Tabii'ki yılların birikimi ile nerede ise otomasyon robot gibi alışkanlığa dönüşmesi, sonucu dışarıdan vayybeaa adamlar şöyle böyle algısının yerleşmesine ve hayranlığa sebeb olduğunu kavramış olduk.

Aynı tipleri getirip, hani horlanan ortadoğu diye tanımladıkları yerlere yerleştir ve sistemine adapte et, şuan bölgede kafa koparan, aşağılık mahluklardan daha aşağı olacaklarını garant ederim.

Tabii istisna toplumlarda yok değil hani, aile terbiyesinin saygının, edebin tam ve olması gerektiği gibi verilen toplumlarda vardır mutlaka, onları artık hernerede yaşıyor ve yaşatılıyor ise (şirinler gibi :p ) selamlıyorum.

Hülasa , ağaç yaş iken eğilir düsturunu ve kanunların gerektiği olup uygulamada keyfiyetin olmaması, böyle algıların oluşmasına neden olmakta özetle durum bu.

bizde aracın normal fiyatının üstüne kdv var, yetmezmiş gibi ötv de koydular,Kemal Sunal yıllar önce bu kdv'nin eleştirisini yapmışken filmiyle, kdvnin kaldırılmasını geçtim bir de üstüne ötv koydular, bir tane siyasi toplum kuruluşunun, kamu önde geleninin sesi çıkmaz, gık diyen yok.oldu mu 3.000TL'lik motor 5.000TL.
Ayrıca o gelişmiş ülkelerde ehliyet alabilecek adamlar yeterli kabiliyete ve bilgi donanımına ulaştırıldıkdan sonra ehliyet aldıkları için daha büyük cc hacim motorları kullanırken zorlanmıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar