yabancidan yabanciya, vergisiz ancak CD ve CM plakali araclar alinip satilabilir.
vatandaslik ile direkt ilgisi yok.
bu kisiler buyukelcilik, veya uluslararasi kuruluslarda calisirlar-uluslararasi sirket degil-,
yari veya tam diplomatik statudeki kisilerdir ve vergiden muaftirlar.
disisleri araciligi ile bu araclar alinir, satilir, devredilir.
normal turk vatandasi veya diger ulke vatandaslari bu arabalari almak isterlerse millilestirmek zorundadirlar.
millilestirmek:KDV, OTV vs diger vergileri verip, plakasini ve ruhsatini degistirerek kendi adina kaydettirmek.
yabancidan yabanciya, vergisiz ancak CD ve CM plakali araclar alinip satilabilir.
vatandaslik ile direkt ilgisi yok.
bu kisiler buyukelcilik, veya uluslararasi kuruluslarda calisirlar-uluslararasi sirket degil-,
disisleri araciligi ile bu araclar alinir, satilir, devredilir.
normal turk vatandasi veya diger ulke vatandaslari bu arabalari almak isterlerse millilestirmek zorundadirlar.
millilestirmek:KDV, OTV vs diger vergileri verip, plakasini ve ruhsatini degistirerek kendi adina kaydettirmek.
Dostum, yabancidan yabanciya demek ki, diplomatik yada nato calisani olabilir. Turkiye de yuksekogrenim goren ogrenci olabilir. Turkiye de calisan yabancilar olabilir, turkiyeye yerlesmis yabanci emekliler olabilir. Bunlar kendi aralarinda arac alis verisi yapabilirler. Sadece diplomatlara ozel bisey degil buDiplomatik plakalı araçlarla karıştırmışsınız herhalde.
"Türkiye'de Çalışma Bakanlığı'ndan yabancı personel çalışma izni olan yabancılar, yabancı uyruklu öğrenciler ve yabancı öğretim görevlileri, Türkiye'ye yerleşmiş yabancı emekliler, diplomatik kişi ya da kuruluşlar, mavi kart / pembe kart sahibi Türk soylu yabancı pasaport sahibi kişiler, NATO'ya bağlı yabancı personel ve askerler, Federasyonlara bağlı yabancı sporcular, yurtdışında yerleşik olan yabancı basın kuruluşlarının Türkiye'de bulunan çalışanları, Avrupa Birliği program ve projeleri kapsamında çeşitli bakanlıklarda geçici olarak bulunan yabancı uzmanlar, yabancıdan yabancıya veya Taxfreecar® olarak tanımlanan araçlardan satın alabilirler."
Alıntıdır.
evet , bu yazdiklariniz dogru. zaten kuralin, kanunun kendisi boyle.
ben de kisaca bunu demek istedim
"... bu kisiler buyukelcilik, veya uluslararasi kuruluslarda calisirlar-uluslararasi sirket degil-,
disisleri araciligi ile bu araclar alinir, satilir, devredilir."
Dostum, yabancidan yabanciya demek ki, diplomatik yada nato calisani olabilir. Turkiye de yuksekogrenim goren ogrenci olabilir. Turkiye de calisan yabancilar olabilir, turkiyeye yerlesmis yabanci emekliler olabilir. Bunlar kendi aralarinda arac alis verisi yapabilirler. Sadece diplomatlara ozel bisey degil bu