ya bu garanti olayı hikayemi bizi uyutuyolar mı yoksa?

herkese iyi akşamlar....

ben motorumu aldıktan 2-3 ay sonra(1000km filan)kısa farın bir tanesi patladı sonra ben bunu servisine götürdüm ve değiştidim...bundan 2 ay sonrada öteki kısa far lambası patladı bu arada motor 4 aylık .ben de dedim garantisi var garantisi neden karşılamıyo bunu dedim adamda(servisteki usta) garanti karşılamaz cebinden taktırcaksın dedi...yine taktırdım sonra eve geldikten sonra ben bu ücretsiz olan honda telefonunu aradım ve durumu anlattım..
deim şikayet ediyorum darantisi var neden bunun lambaları patlıyo dedim.. onlarda tamam dediler biz bunu şimdi merkeze bildiriyoruz dediler..sonra sizi arayacağız dediler ama kaç günden beri tık yok.... yaw neden böle ben mi bozdum bu lambaları hayır! bazıları akım fazla gelibilir dio ama gelsede benim suçum ne ben her zaman bakımına zamanında götürüyorum bu onların işi ben ne yapabilirim? yok sa bu garanti olayı hikaye filan mı? lütfen biraz akıl verin ne yapayım ? lamba patladıkça yaptırıp susyımmı yoksa ben bu Honda ya dava mı açayım?:) lütfen bi akıl verin!!

ampuller, kablolar, kumanda telleri, filtreler gibi sarf sınıfına giren kısaömürlü parçalar garanti kapsamında değildir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hondanın genel problemı farlar sadece sende degıl bu... ugrasamana degmez dıye dusunuyorum yeterkı orjınal honda ampulu takma sen

elektrik tesisatında bi sorun olabilir.. Benım Cinlide bile 1 sendir bişi olmadı ampullere :silent:

yaw işte ben dedim akım fazla geliyodur belki filan dedim adam boş ver değiştirelim dedi hiç kontrol etmedi bile

benim eski motor mondial 150 hsdi her yolda kullandım.hiç lambalarının patladıgını görmedim.senin motorun amperinde sorun olabilir

Aslında biraz çingenelik yapmaya kalksanız değiştiremeyeceğiniz şey yok ama bence değmez.. lamba aldın geldin diyelim eve.. iki gün sonra ampül patladı.. değiştirilir mi? tabiki yenisini alacaksın..
sarf malzemeleri yani balataymış filtreymiş lambaymış bunların garantiside pek olmaz doğal olarak.. kullanıldıka aşınan malzemeler bunlar..

bence hikaye ben motomakstan keway supershadaw aldım geçen hafta frene basmamla fren kilitlenip arka fren kapagı kağıt gibi parçalandı. sorun kalitesiz malzeme olduğu halde kullanım hatası deyip garanti kapsamına sokmadılar

Bi de hava atıyolar yok 2 yıl yok 10 yıl garanti filan die ama bence hepsi hikaye:farao:

arkadaşlar çok nadir bazı servisler dışında bütün servisler böyle....bende bi servis maduru olarak bidaha servise falan gitmiyorum..garanti olayıda bazı servsilerde geçiyor valla..aynı motordan olan bazı arkadaşlar garantiden faydalanırken ben birsürü para ödüyordum..

ya ucuz yollu aletler için bir şey diyemem ama..
yine de fren kapağının parçalanmasını nasıl garantiye sokmadılar anlamadım?
bence biraz da senin hatan.. yeterince dişli davranmadın belki..
ben senin yerinde olsam cidden başlarını oldukça ağrıtırdım.. inan sağa sola açtığım telefon parasını bile ödetirdim onlara..

ya benim kornam bozuldu servise goturdum garanti falan hikaye bende yaptırmadım ama yolda cok fazla rahatsız bi durum farkedilmeme korkusu kaplıo:queen:

ampuller, kablolar, kumanda telleri, filtreler gibi sarf sınıfına giren kısaömürlü parçalar garanti kapsamında değildir.

demişsin acaba kornada gercekten garanti kapsamı dısımı??

dostum ben uğraşmak istemedim bizim topic te herkes aynı şeyden madur sadece bi tane değilki hepsi böyle benim onlarla uğraşacak vaktim yok..
ona vereceğim parayı ustaya verdim hem karşılığını aldım hemde canavar gibi oldu motorum..:cat: servis mantığının geneli aynı ne yapsakta bi yerden para kırpsak.. yok işçilik parası yok servis parası yok mekanik parası.. bi defasında iki kere mekanik parası bi defada servis ücreti ve parça fiyatları ayrıyetten almışlardı
gittim azıma geleni söyledim 150 ytl vermiştim 50 ytl geri iade ettiler...daha da gitmedim oraya zaten..üstelik arızamıda tam olarak gideremediler... ama sağlam bi ustaya hem daha az para verdim hemde taş gibi oldu motorum maşallah..benim tavsiyem servisiniz adam değilse boşuna para vede vakit harcamayın oralarda..

Bi de hava atıyolar yok 2 yıl yok 10 yıl garanti filan die ama bence hepsi hikaye:farao:

Bence senin bir yanlısın var arkadasım. Cbr 125 topicine bakarsan cok kaliteli gorunuyor hiçbir sorunu olmuyormus gibi. CBR125 Sahiplerinin genelde (hepsi degil bu ayıbı yapanlara ithafen) çinli markalarını kötülemekten baska bildigi bir iş yok baska. Özellikle gıcıklıkla baska ürün modellerinin topiclerinde honda alsanız böyle olmazdı gibi sözlerle ahkam kesiyorlar.
Acaba onların mı yoksa senin mi bir yanlısın var :silent:

CERRAHİ abicim ben motra filan laf etmiyorum (honda yada çinlilere) ne olursa olsun ben sadece bu garanti meselesinin hikaye olduğundan bahsediyorum.

zaten şimdiye kadar sadece bi lambalar çabuk patlıyor bundan başka bir şikayetim yok ama ben bunu garantisinin yapmasını istiyorum neden ben buna para vereyim ki adamlar alırkende diolar 2 yıl garanti dei sonrada yok kullanıcı hatası yok bunun hatası....... her gün telefon açıyorum Honda ya filan ama yine de bi cevap yokk.

Cbr 125 için bu bir kronik sorundur... Ve garantiye girer...
Benim başıma da geldi , 2 kere garantiden değiştirdim , sonuncuda daha kaliteli philips ampuller taktım , yaklaşık 2 aydır bir sorun yaşamıyorum...
Hakkınızı arayın... Hondada da bu böyle başka markalarda da...

Bu arada , fazla akım az akım olayı değil... Cbr'ın farları sürekli yandığı için kalitesi düşük bazı ampullerin kısa'ları dayanamıyor ve kopuyor. Senin ampullerin patladığında da muhtemelen uzunlar yanıyordu... Bu yüzden bence hiç tekrar tekrar değiştirme , git en kalitelisinden 35W ampuller al ve onları tak.

Son düzenleme:
genel olarak garanti belirli bir km ye kadar motor bloğu, pistonlar,krank kolu, şasi aksamıdır. fakat bazı servisler aşırı yüklenmiş yağ değişimi süresi geçmiş, hatalı yağ konulmuş bahanesi ile hiç bir parçanızı garantiye girmemesini sağlamak gibi düşünceleride olabilir.
garanti belgesinde yazanlar dışında müşteri memnuniyeti için bazı parçaların değiştirilmesi olabilir fakat genelleme yapmak çoğu zaman mümkün olmuyor.
eğer servisiniz garantiye girmiyor diyorsa neden garantiye girmediğini yazılı olarak isteyiniz ve elinizdeki garanti belgesindeki şartlar ile karşılaştırınız eğer yine içiniz rahat etmiyorsa bölge servisleri veya merkez servis (müşteri hizmetleri) ile temasa geçin. aynı arızanın sıklıkla tekararı üründe bir sorunun olduğunu gösterir bu arızanın giderilmesini isteme hakkımız vardır

Tamam abicim de nasıl arıcam hakkımı zaten yaş da küçük benim kaç kere honda ana bayisini aradım biz bildirdik sonra seni ararıa diyolar başka da bişi demiyolar...servisine gittiğimde adam hiç bakmadan bu kesinlikle garantiye girmez kendi cebinden verceksin dedi bende bunu garantisinin karşılaması gerektiğini söyledim ve taktırmadan geldim şimdi uzunlarla dolaşıyorum adamlar da haklı olarak bana kızyolar akşamları....

Tuğrul bey ,cevap için teşekkür ederim en kısa zamanda dediğinizi yapıcam...

Son düzenleme:
Dediğim gibi hiç uğraşma , git bilen birinden kaliteli 35W ampuller al , onları taktır...

Garanti konusuna gelince , garantiyi iyi okuyup bilmek gerekir... Çünkü servis eğer isterse en ufak şeylerden garanti dışı brakabilir motoru. Bu durumda hakkınızı aramanız için garanti şartlarını çok iyi bilmeniz ve uygulamanız gerekir...
Mesela , egzos'u değişen bir cbr kesinlikle garanti dışına çıkar. Hiçbirşey de idda edemezsiniz. Fakat bu servisin bileceği iştir , görmezden gelerek işi garantiden halledebilir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar