xsr 700 yeni motosiklet

arkadaşlar bir yamaha bayiinden 1.200 km de 2017 xsr700 model bir motosiklet satın alacağım. Motosiklet 5664 de sorgu mesajı attığımda yamahanın bir 125 cc motosikleti olarak gözükmekte. bayiyi aradım ve bana ruhsata modelin yanlış işlendiğini söyledi. kolay bir hata olduğunu satın alırken düzeltileceğini belirtti. Şimdi benim şüphelerim bu motosikletin km si ile oynandığı ve başka bir motosiklet ile plaka değişikliği yaptığı yönünde. Şase no ile ruhsattaki şase birbirini tutsada mideme bir kurt düştü. Nolur yardımcı olun.

Bu xsr700 Mt07 ile ayni bloğu kullaniyor sanirim.

Karakterleri birbirine çok yakin

Benim bildiğim kadarıyla ruhsata yanlış işletme diye bir durum yok. Sıfır aracın ilk kaydı yapılırken faturası ve bayinin verdiği belgeler ile notere gidiyorsun yani yanlış yapılacak birşey yok ve satın alırken yani noterde üstüne alırken düzeltilmesi mümkün birşey değil. Anca bayi sattığı motora fatura keserse ve en baştan sıfır gibi kaydı yapılırsa o zaman olur ama bu ihtimal de mümkün müdür bilmiyorum. Plaka ile yapılan 5664 sorguları her zaman yanıltıcıdır şase no isteyip şase no ile sorgulama yapın

Tatlı canını sıkma.Her ne kadar saçma olsa da sigortacılar sigortası biraz daha düşük çıktığı için büyük cc yerine küçük cc yada başka marka model girebilir. pcx 150 motosikletim varken adam baska marka bile yazmıştı. Sanki sigorta kendi yaptığın kazayı ödüyor,

nyk

Yanlış girilmiş olabilirde 125cc girilmiş olması ilginçmiş. Bazı motorlar nasıl oluyorsa sistemde çıkmıyor benim önceki motorda sistemden çıkmıyordu. Sistemden çıkmıyor derken baya noter ekranında öyle bir model yoktu o yüzden başka biri model girilmişti sistemde. XSR için de belki o dönemde öyle bir saçmalık olmuştur ama 125cc girilmesi garip mt07 falan girilse anlardım.

Şase no dan sorguladığınızda aynı bilgiler geliyorsa ve satış işlemi yapılırken Ruhsatta düzelteceklerse bence alınabilir.

Mersin İl Temsilcisi
Sakın almayın.
Benzwrini yaşadım, 2008 yılında 450 tl param gitti düzelrmek için.
Madem büyük sorun değil, düzelttirsinler siz o zaman alın.

Sen alma, bırak onlar düzeltsinler. Bir tane MT-09'un ruhsata MT-09 tracer diye işletildiğini, bir mt-09 tracer'in normal MT-09 diye işletildiğini gördü bu gözler. Onunla uğraşır durursun. Bunların kdv-ötv cezaları ıvır zıvır çıkar. Ağlatıp dururlar...

Deli misiniz çocuğa almayın diyorsunuz.

Hocam 5664 mesajındaki yazan motor önemli değil. Ruhsatta yazan model önemlidir. Ruhsatta doğru yazmalı.

Ruhsatta dogru yaziyor ise 5664 uzerinde şasi numarasi ile de kontrol edebiliyorsunuz.. "HASAR S ŞASİ NO" diye biliyorum

Adam zaten bayinin ruhsata modelin yanlış işlendiğini
Belirttiğini söylüyor.
Bence bu yanlışlığı düzeltirlerse alabilirsin.
Ama noterde düzelecek bir problem olduğunu zannetmiyorum.

Ruhsatta yanlış işlenmemiştir, sigortacı trafik sigortası yaparken yanlış işlenmiştir. Ruhsatta modeli, şasi numarasını ve plakayı kontrol et. Benim aldığım MT25 tramerde MT10 görünüyordu, sigortacım düzeltti.

nyk

Ruhsatta dahi farklı yazabiliyorlar. Benim aldığım motor Harley Roadster 1200 dü ama 1200 custom yazıyordu halbuki 1200 custom başka motor. alırken notere düzeltmeye çalıştım ama noterin ekranında roadster1200 yoktu. yani listeden seçiyorlar motoru boş kutuya istediğini yazamıyor. Ben de öyle aldım yine öyle sattım :)

XSR700’de belki o dönemde sistemde çıkmıyormuşdur XSR konusu falan varsa oradan öğrenilebilir.

Yalnız 700cc motoru ruhsatta 125cc olarak yazdılarsa geriye yönelik vergi borcu vs çıkabilir yani bayinin düzeltip satışı yapmasını iste.

Bu dediklerim ruhsatta yanlış gözüküyorsa geçerli tabii. Ruhsatta doğru sigorta sisteminde yanlışsa dert olacağını sanmam.

5664 sistemi sigortacıların sisteminden çekiyo bilgileri diye biliyorum. Sigortacılar da marka modeli yanlış girebiliyolar, daha önce başıma geldi. Şase ve motor no sorgusunda doğru çıkıyosa sorun yok, sigortayı arayıp doğru marka modeli zeyil yapabiliyosunuz, ücreti falan yok. Bazen de motor çok yeni olduğunda noter sisteminde bile marka model kayıtlı olmayabiliyo. Böyle olduğunda yakın bi modelin girişini yapıyolar. Veyahut modelin teknik ismi değişik olabiliyo. Mesela eski cb 250r motorumun teknik ismi cbf250na idi ve ruhsatta da bu şekilde yazıyodu.

Başıma geldi aldığım scooter aynı marka vitesli 125cc yazıyordu sahibine noterde alamam dedim noter ilk tescil yapılan tirafik tesçile gidilip düzeltilebilir dedi bende düzelt öyle alırım dedim sistemden düzeltilmiş fatura gösterip velhasıl sistemde olması gerektiği gibi model cc görünüyor ama ruhsatta halen yanlış olan yazıyor bana yenisini tirafikten istediğinde düzeltilmiş olarak alırsın dedi o zaman ruhsat nushası almak 100 tl idi

Kısaca gidip ilk tescil yerinde faturayı gösterip model cc yanlış doğru olan budur deyip düzeltilip yeni ruhsat nushası alınması gerekiyor alıcağınız kişi bunu yaparsa alınması için herhangi bi sıkıntı kalmıcak tır

Son düzenleme:
Sorgulamada çıkana aldanmayın, ruhsata bakın bilmeyenler atlamış hemen. Sorgulamada gördüğünüz sigorta şirketinin sigortayı düşük göstermek için yaptığı birşey. geçen sene 1982 model vw golf aracımın sorguda vw amarok yazıyordu. Bu sene de benzinli yerine dizel yazmışlar. Sadece sigorta girişi yaparken hatalı model seçimi hiçbir zararı yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sorguda çıkanın önemi yok, sigortacın bilgisayar ekranında xsr700 bulamazsa kafasına göre birşey giriyor.

Merak ediyorum. O sigortada öyle gözüküyor die kabul ediyorsunuz yaa. Bir kaza esnasında o araç bu araç değil die sigorta şirketi eksperi ödeme yapmayı reddedince ne yapacaksınız?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sigortada öyle gözükse de şasi numaran plakan vırtın zırtın yazıyor zaten sıkıntı olmaz merak etme.O kadar evhamlıysa Satıştan sonra sigorta yaptırcak zaten xsr yi bulamazsa sisteme mt07 olarak girmesini söyler sigortacısına.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------

Bu ara zaten 5664 sapıtmış durumda, arabamın plakasını mesaj atıyorum farklı hasar kaydı çıkıyor, şasi no atıyorum farklı çıkıyor. Aslında benim aracın kaza geçmişi tamamen bambaşka ikisiylede alakası yok 😊
Velhasıl kelam ruhsatta ve makinada sıkıntı yoksa al geç..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------

Adam zaten bayinin ruhsata modelin yanlış işlendiğini
Belirttiğini söylüyor.
Bence bu yanlışlığı düzeltirlerse alabilirsin.
Ama noterde düzelecek bir problem olduğunu zannetmiyorum.

Burayı atlamamak lazım ama ruhsatsa sorun olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar