xmax değer kaybım ne kadar olur?

Motosikleti
xmax
2500 km'de olan xmax techmax 2024 model motorum geçen hafta motorundan gelen garip ses üzerine serviste şuanda. :(
Ve motor açılacak parçalar vs değişecek denildi.
Açıkcası yamaha gibi bir markada başıma böyle bir olay geldiği için midem bulandı ve motorum servisten çıktıktan sonra direkt olarak satmayı düşünüyorum.
Emsallerinin 300-330 aralıklarında satıldığı piyasa da ne kadara satabilirim acaba? Birde değer kaybı gibi bir şey talep edebilme hakkımız var mı bilmiyorum.
(Alıcı kişiye motorun, garantiden işlem gördüğünü belirteceğim. Asla usulsüz iş yapamam.)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
piyasa çok berbat, alıcılar fiyatı öldürmeye çalışıyor. kısa zamanda satmak istiyorsanız sarı sitedeki en düşük fiyatı da yazsanız daha düşüğünü teklif edecekler çıkacaktır.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Değer kaybı bu işlemde olmaz.

Motorun garantisi varsa ve garanti dan yapılıyorsa sorun yok.

Motosikleti
yok:(
ayıplı maldan paranı geri alamaz mısın acaba 2500 km çok dandik bir rakam ha 10km ha 2500

Motosikleti
xmax
Sorun kronikmiş arkadaşlar 500 km'de bir arkadaş aynı sorunu yaşamış. Geçen hafta salı günü de 7000 km'de bir arkadaş aynı konudan sorun yaşamış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Değer kaybı bu işlemde olmaz.

Motorun garantisi varsa ve garanti dan yapılıyorsa sorun yok.
Motoru satarken motor, revize görmüş motor olmayacak mı? Alıcı alırken bunu göz önünde bulundurup bir fiyat biçecektir.
Ama işte burda ne kadar kırılması makuldur onu bilemedim.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
hocam motorun sorunu neymiş merak ettim ? Birde hangi parçaları değişecekmiş ?

Sorun kronikmiş arkadaşlar 500 km'de bir arkadaş aynı sorunu yaşamış. Geçen hafta salı günü de 7000 km'de bir arkadaş aynı konudan sorun yaşamış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motoru satarken motor, revize görmüş motor olmayacak mı? Alıcı alırken bunu göz önünde bulundurup bir fiyat biçecektir.
Ama işte burda ne kadar kırılması makuldur onu bilemedim.
Kronik sorun seni ilgilendirmez markanın problemi.
E kasa mercedes var kronikmiş diyemez marka.
Hakkını ara daha 0 motorun km yapmamışsın.
Değer kaybı falan para kolay kazanılmıyor .
Senlik bir şey yoksa sonuna kadar git uğraş yani.

Motosikleti
xmax
Kronik sorun seni ilgilendirmez markanın problemi.
E kasa mercedes var kronikmiş diyemez marka.
Hakkını ara daha 0 motorun km yapmamışsın.
Değer kaybı falan para kolay kazanılmıyor .
Senlik bir şey yoksa sonuna kadar git uğraş yani.
Nasıl bir süreç işlemeliyim? Satıcı bayi ile mi yoksa direkt yamaha ile mi?

Önce bayi ile iletişime geç bence çok sakin de konuşma bizim esnaf sessiz sakin hakkını arayan biri görünce ezmeye çalışır.
Olmadı mahkeme de dava de sonra da direkt yamaha ile görüş mail at.
Peşini bırakma ama

F54

fabrikasyon hatalı işi servis garanti kapsamında değiştirip onarım yapıyorsa nasıl acaba değer kaybı alacaksınız ki?
evde buzdolabı bozuldu servis gelip yaptı bundan değer kaybı talep edebilir isiniz arkadaşlar?
satarken de böyle böyle oldu dersin piyasa fiyatına satarsın sonuçta serviste sıfır motor yapılacak kaza bela veya değerini düşürecek birşey değil bence
piyasa bu tarz düşünceler yüzünden abuk subuk şeylere fiyat kırmaya çalışıyorlar rütuş boyası var vs vs çok önemsiz şeyler öyle büyütülüyor ki millet en ufak bir çizikte pert pisokolojisine takıyor kendini satıcıların piskolojisi bozuluyor motordan soğuyor halbuki plastik parça yani yanlışlıkla duvara dayansa kırılır düşmesine bile gerek yok

Motosikleti
xmax
fabrikasyon hatalı işi servis garanti kapsamında değiştirip onarım yapıyorsa nasıl acaba değer kaybı alacaksınız ki?
evde buzdolabı bozuldu servis gelip yaptı bundan değer kaybı talep edebilir isiniz arkadaşlar?
satarken de böyle böyle oldu dersin piyasa fiyatına satarsın sonuçta serviste sıfır motor yapılacak kaza bela veya değerini düşürecek birşey değil bence
piyasa bu tarz düşünceler yüzünden abuk subuk şeylere fiyat kırmaya çalışıyorlar rütuş boyası var vs vs çok önemsiz şeyler öyle büyütülüyor ki millet en ufak bir çizikte pert pisokolojisine takıyor kendini satıcıların piskolojisi bozuluyor motordan soğuyor halbuki plastik parça yani yanlışlıkla duvara dayansa kırılır düşmesine bile gerek yok
Keşke alıcı da sizin gibi düşünse adam 2 bin km'de motor açılmış deyip uzak duruyor.

Motosikleti
CB750A
şahsen ben de 150k üzernde düşünmezdim böyle bir motora.
Servis kaydı da yoktur. Kim bilir neler yapıldı üstünde yada KM saati mi sıfırlandı bilemezsin

Motosikleti
xmax
şahsen ben de 150k üzernde düşünmezdim böyle bir motora.
Servis kaydı da yoktur. Kim bilir neler yapıldı üstünde yada KM saati mi sıfırlandı bilemezsin
Siz biraz art niyetlisiniz hocam. Garantiden yapıldığı için bütün her şeyi var. Ayrıca 150 bine kullandığınız motosikletin 2. elini alamazsınız :)

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
yok:(
İşte Türkiye deki problemlerden birisi bu. Motor çok yeni olduğu için ayıplı mal kategorisine girebilir sanırım emin değilim. Tüketiciye bu tarz durumlarda 3 seneçenek sunulması gerekiyor, değişim yada onarım, para iadesi gibi burada sunuluyor mu sorusuna gelince tabi kide sunulmuyor. Direkt onarıma yönlendiriliyor. İş sizde bitiyor onarımı seçmeyerek bakın burası çok önemli; ONARIMI SEÇMEMEK. problem tespiti ve akabinde itiraz ederek hakkınızı arayabilirsiniz. Sanırım buna benzer bir örneği kuralkanda oldu ve tüketici parasını aldı. Burada ki mevzu motoru alalı 6 ay geçti mi acaba.

Motosikleti
xmax
İşte Türkiye deki problemlerden birisi bu. Motor çok yeni olduğu için ayıplı mal kategorisine girebilir sanırım emin değilim. Tüketiciye bu tarz durumlarda 3 seneçenek sunulması gerekiyor, değişim yada onarım, para iadesi gibi burada sunuluyor mu sorusuna gelince tabi kide sunulmuyor. Direkt onarıma yönlendiriliyor. İş sizde bitiyor onarımı seçmeyerek bakın burası çok önemli; ONARIMI SEÇMEMEK. problem tespiti ve akabinde itiraz ederek hakkınızı arayabilirsiniz. Sanırım buna benzer bir örneği kuralkanda oldu ve tüketici parasını aldı. Burada ki mevzu motoru alalı 6 ay geçti mi acaba.
3 ayı geçmedi, servise götürdüm arıza ile ilgili bilgi henüz dönmedi dün bloğu indirdiklerini bugün açacaklarını söylediler.

Motosikleti
CB750A
Siz biraz art niyetlisiniz hocam. Garantiden yapıldığı için bütün her şeyi var. Ayrıca 150 bine kullandığınız motosikletin 2. elini alamazsınız :)
Günün şartlarında karşındakinden en kötüsünü beklemek gerekiyor.
Şu an onu sürmüyorum ama dominarı kast ettiysen 150bine temiz ikinci el bulabilirsin. motomania da var sanırım şu an.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
ben bu onarım yapılmışı yapılmamışa göre tercih ederim.

Arkadaşlar araçların garantisi bu yüzden var.

Araç S350 de olsa, 50 lik küba da olsa sistem aynı işler.

Bende 2 hafta önce 500km de 2024 Tech Max aldım. Canım sıkıldı mesajınızı görünce. Geçmiş olsun .:(

En iyisi oturduğun ilçede kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine git en doğru bilgiyi onlar verirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar