Xmax 400 ile Aralıkta avrupa turu önerisi

Motosikleti
Xmax 300
5 aralıkta avrupa turuna çıkmayı planlıyorum. Amaç hollanda ama mevsim şartlarından dolayı ne kadar gidebilirim emin değilim. Kar olmasın yeter düşüncesindeyim.
Kışın avrupa turu yapmış arkadaşlar varsa, tecrübelerini paylaşırlarsa genel olarak nelere dikkat etmeliyim, rota ne olmalı vs gibi çok sevinirim.
Tek başıma yapacağım turu, hatta katılmak isteyen varsa artçı olarak ya da kendi motoru ile konuşabiliriz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kış şartlarına uygun bir lastik takımı, elcik koruma+ısıtma kombinasyonunu önerririm. Rota konusunda daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verecektir.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Vallahi kar buz olmadan yukarılara çıkmak çok zor. Üstüne üstlük bazı ülkeler kış şartlarında motosikletlere otobanda izin vermiyor hatırladığım kadarıyla. Çok zorlar, hayatta kalma mücadelesi olur.

Şu çizgide belki bir ihtimal risk azalır.

Avrupa'da havalar iyice soğudu, motosiklet üzerinde hissedilen sıcaklık daha da düşüyor. Açıkçası kışın böyle bir tura çıkmanız biraz riskli olabilir. Gerekli önlemleri alsanız dahi soğuktan dolayı pek zevk alamayabilirsiniz, bitsin de kurtulayım moduna geçebilirsiniz. Soğuktan dolayı kamp yapmak da çok zor olacağı için her gece konaklamaya ciddi bir bütçe ayırmanız da gerekecek.

Motosikleti
cbf 150
Lastiklerini dğeiştir görünürlüğünü arttır ışık yelek falan ve yüksek rakımlardan uzak dur. En öenlisi b yol dedikleri yolalra girme ana yoldan git rahat rahat gidersin. Romanyada dikakt et ana yolları bile b yolu gibi ve hödük gibi kullanırlar. tecrüben ne bilmiyorum ama en azından xmax400 o yolu rahat yapar.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
5 aralıkta avrupa turuna çıkmayı planlıyorum. Amaç hollanda ama mevsim şartlarından dolayı ne kadar gidebilirim emin değilim. Kar olmasın yeter düşüncesindeyim.
Kışın avrupa turu yapmış arkadaşlar varsa, tecrübelerini paylaşırlarsa genel olarak nelere dikkat etmeliyim, rota ne olmalı vs gibi çok sevinirim.
Tek başıma yapacağım turu, hatta katılmak isteyen varsa artçı olarak ya da kendi motoru ile konuşabiliriz.
Çarşamba günü Almanya'ya seyahat edeceğim ve kar çoktan başlamış. Keza aynı durum Hollanda içinde geçerli. Şahsen ben bu tura çıkmayı önermezdim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Avrupa bu mevsimde fazla soğuk.
En azından elcik koruma ve elcik ısıtma mutlaka olsun. sarı reflektör yelek de oralarda çoğu ülkede zorunlu.
Ama bence yazı bekleyin.

xmax 250 ile Yunanistan'a giden arkadaş Halkidiki tarafında turladıktan sonra dönüşte motoru satıp Tmax almıştı. xmax 400 daha rahat gider tabi ama yine de kışın karlı yollarda küçük tekerle yol tutuş sorunu olabilir. Yüksek rakımlı yerler daha 2 ay önceden karlı olmaya başlamış.

Alem deliye hasret, biz akilliya, karakisin ortasinda kar,sis,yagmur, firtina ortamlarinda motor sürmenin neyinden zevk alacaksin allah bilir,annen baban varsa onlara,esin yavrun varsa onlara, yoksa ve cevrene arkadaslarina da mi acimiyorsun be oglum deget,vargit de bu konudan vazgec ve uzaklas,aklininbasina al, ucuz kahramanlik yapmaya kalkma basina gelebilecekleri veya yasayacaklarini kendin bile tahayyül edemezsin,hic olmazsa bahari bekleki Avrupanin bahari biraz gec gelir, sosyal medyadan veya herhangi bir kaynaktan biraz arastirma yap belki daha önce ayni turu yapan birini bulursun,haydi bakalim biraz büyük sözü dinle:mad::((n)👋

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
7-8 yıl kadar önce Aralık ortası gibi Orta Avrupa turuna gitmiştik 5 kişi.

Budapeşteye uçuş, oradan Viyana-Prag-Bratislava üçgeninde otobüsle gezme ve hatta Dresden'e de günübirlik gitme şeklinde 6 günlük bir turdu.

Kıyafetim sağlam olduğu için beni çok etkilemedi ama yüzüm buz kesmişti.

Ve tek seferde maksimum 1 saattir dışarıda vakit geçirdiğimiz.

Ona rağmen öyle böyle değildi hissedilen soğukluk.

Neyse ki Christmas öncesi panayır ve gece pazarlarındaki sıcak şarap içimi ısıtmıştı biraz.:love:

Özetle Balkanlardan itibaren çoğu ülke ve şehir nehir kıyısında olduğu için soğuk havanın etkisi iyice fazla oluyor.

Bıçak gibi kesiyor valla.

Mutlak surette elcik ısıtma taktırın motorunuza, eğer yoksa.

Kış lastiği de olsun.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkmamaya çalışın.

Önce köprü ve viyadükler donar mantığından yola çıkarsak buralardan özellikle sabah geçerken ekstradan dikkat edin.

Usturuplu sürün.

Onun dışında çok güzel bir macera olacağını düşünüyorum.

Ayrıca geçen yıl tam bu dönemde Prag turuna gittik 3 gece konaklamalı.

Ankaradaki soğuk soğuk değilmiş dedik yine.

Erciyesten dolayı Kayseri ve hatta Palandökenden dolayı Erzurum soğuğunu andırıyor hissedilen.

Hatta bir daha bu mevsimde Orta Avrupaya geleni... diye sesli düşündük. :LOL:

Ama tüm bunlara rağmen motosikletle gitme kısmı beni cezbediyor ve o soğuğa rağmen motosikletle gitme işine ben de sıcak bakıyorum.

Yani zamanım olsa bu tura çıkardım.

Kolay gelsin.

Haluk 23 arkadasimiz yasadiklarini cok güzel hem anlatmis hem tarif etmis,bu gezinizi en erken Nisan mayis ayina ertelemenizi tavsiye ederim, baharin gelisini oralarda karsilar hem ruhunuzu hemde vücudunuzu kura sokmus olursunuz:D(y):giggle:

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Aralıkta Avrupa turu epey riskli olacaktır. Ben de en az mayıs ayına ertelemeniz taraftarıyım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar