XMAX 250 2016 tirtreme sorunu

Motosikleti
yamaha xmax
Merbalar;

xmax 2016 model motor aldım ama motor kalkışlar çok sert şekilde titriyor 5 li balata istiyorum setup diye marka var ama üretim yapmyır. Xmax 400 ün 5li balatası olur diyorlar var mı bu sorunu komple çözen bir arkadaş balata çaktırdım 500km sonra tekrar titremeye başladı.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Anormal bir durum değilse, başka X-Max'lerde de varsa bence kurcalama. Motordan bagimsiz olarak, bu tür ufak kusurlar bilincli olarak birakilabiliyor, eger genelde boyle bir durum varsa da yapan adam farkindadir yani.

Genelde olan durum "bunu cozecegim" diye baslanarak ustalara gide gele komple sistemlerin kurcalanmasiyla, artik orijinal parcayla dahi ayar tutmayacak kivama gelmesiyle sonuclaniyor. Bu durumu mutlaka gözeterek tavsiyeleri degerlendir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Komple bir ön arka varyatör, baga, kayış ve debriyaj seti temizliği / bakımı / değişikliği vs. gerekiyordur muhtemelen. Kullanıma göre 15.000km'den sonra (hatta daha bile erken) silkeleme yapmaya başlayabiliyor bunlarda. Yetkili serviste orijinal parça kullanmanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
yamaha xmax
Anormal bir durum değilse, başka X-Max'lerde de varsa bence kurcalama. Motordan bagimsiz olarak, bu tür ufak kusurlar bilincli olarak birakilabiliyor, eger genelde boyle bir durum varsa da yapan adam farkindadir yani.

Genelde olan durum "bunu cozecegim" diye baslanarak ustalara gide gele komple sistemlerin kurcalanmasiyla, artik orijinal parcayla dahi ayar tutmayacak kivama gelmesiyle sonuclaniyor. Bu durumu mutlaka gözeterek tavsiyeleri degerlendir.

Az çok kendi elimden geliyor bakımlarımı kendim yapıyorum. açıp temizliyorum sorun yok tozlar birikince titreme yine oluyor. ayarlık bir durumu olduğu düşünmüyorum herşey kalıp halinde orjinalini taksam düzelir ama belli bir zaman sonra yine yapar mı tecrübem yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Komple bir ön arka varyatör, baga, kayış ve debriyaj seti temizliği / bakımı / değişikliği vs. gerekiyordur muhtemelen. Kullanıma göre 15.000km'den sonra (hatta daha bile erken) silkeleme yapmaya başlayabiliyor bunlarda. Yetkili serviste orijinal parça kullanmanızı tavsiye ederim.

dediğiniz doğru bütün parçların temzliği ve bakımı yaptım hatta tornacıda düzelttirdim. güzelde oldu fakat balata tozları zamanla birikince yine titreme yapıyor acaba tasta bir kaç delik mi delsem diye düşüyorum

Motosikleti
Ns200 15"
Varyatörün ortasındaki mil rahat hareket etmeli takılmalı hareket ediyorsa kalkışlarda düzensizlik olacaktır. Bir başka durum ise bagalar, bagalar eğer düzleşmişse yine kalkışta titreşim yapacaktır.

X-Max modellerinde varyatör hava filtresi oluyor bu parça ne durumda? Eğer toz alıyorsa erkenden kirlenmeye sebebiyet veriyor olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar