İste motosiklet neti bu sebepten seviyorum. Daha dogrusu degerli uyeleri var. Zahmet edip vakit ayirip fikir ve dusuncelerinizi paylasarak bana yardimci olup sonuca varabiliyorum.
Bu sebeple Tesekkuru bir borc bilirim.
Akıl akıldan ustundur diye bir atasozumu ne vardi o geldi aklima.
Gelelim konuya, dogruyu soylemek gerekirse bazi arkadaslarimizinda dedigi gibi hem model yukseltmek dusuk km de ve absli olmasi önemli . lakin şunu anladim .
Kendime sordum. Yapabilirmisin diye mt07 ile.
Dusundum dusundum, bana hitap etmedigini tarzım olmadigini ayrica konforuna rahatligina duskun olan ben , buradaki ankettede goruldugu uzere yuzde 70 lik bir yuzde ile buyuk bir kisim xj6 ile devam etmem gerektigini soylediler.
Dusunceleriniz benim icin onemli.
Bu anketi niye acmak istedim cunku kafami kurcaliyordu mt07 . cunku modeli yuksekti ,abs vardi, km dusuktu.daha cabuk piyasada yer ediniyordu.
Ama ben bu mt 07 ye bindigimde xj6 daki o konforu daha dogrusu xj6 ya alismistim. Yeniden yeni bir motosiklete alismak icin bi 20000 km daha gerekiyordu. Barkinin o sozunu hic unutmam ,
bir motosiklete alisabilmek icin o motosiklet ile en az 20000 km yapmak gerekiyormus,
Ustelik sahsi fikrim mt 07 yi xj6 dan daha tehlikeli goruyorum abs olmasina ragmen,
Kaza oranlarina baktigimizda bu tehlike ortaya cikiyor.
Sonucta tecrubem olsada yeni bir motosiklet aldigimizda huyunu suyunu frenini virajini bilmedigimiz icin
O motosiklet icin acemi sayiliyoruz. Bunu niye soyluyorum cunku,
Gecen servise gitmistim kazali bir mt09 gormustum. 2000 tllik hasari vardi. Sahibine gecmis olsun dedim. Hayirdir nasil oldu diye sordugumda,
Ben yapmadim kazayi bir arkadas bir tur atmak istedi bende verdim dedi.
Nasil yani dedim
mt09 gibi guclu bir motosikleti nasil verirsiniz diye sasirarak sordum.
Bana ,
tur verdigi kisinin motosikletide varmis kendisi 1000 rr kullaniyormus . dogrudur . ancak ,
1000 rr gibi bir motosikleti kullanan biri bile mt09 a ilk binmesinde ,
donerken motosikleti dusurebiliyorsa ,
Dedigim gibi ilk kez , yeni veya hic binmedigi bir motosiklete ilk defa binen kisi tecrubesi ne olursa olsun bence acemidir enazindan o motor icin acemidir.
Cunku karakterleri farkli.
Sonuc olarak xj6 yi surerken bisiklet suruyormus gibi bir his ile yani okadar kolayki surmesi (bana göre)
Mt 07 şu asamada bir risk en azindan alsam bile alisma suresi boyunca bu risk devam edecektir....