uzun kısa zenonlar mevcut... sadece kısa zenon ve uzun normal olan zenonlarda var h4 tiplemesi için.... ben uzun normal kısa zenon olan tercih ediyorum... polis çevirmelereinde falan uzun konuma alıp ceza yemekten kurtuluyorum... hemi gerekmedikçe zenon kullanmıyorum... çünkü zenon karşımdan gelenleri zor duruma sokuyor.... mercek uygulaması yapmak lazım....
Çok bencilsiniz ama haklı iken haksız duruma düşmek nasıl oluyor bir anlatayım.
Geçen hafta aynı senin sistemini uygulayan bir kardeşimiz kazaya karıştı... uygun olmayan xenon farlar karşıdan gelen sürücünün gözlerini aldığı (körelttiği) için inşaat çukurunu farkedemiyor, savrularak harika xenon farlarına kafadan giriyor...vatandaşın aracı Volvo ve hasar küçümsenemeyecek kadar büyük.
Polis geldi ve tutanaklar tutuldu...genç arkadaş kendini savundu haklı olarak; '' abi karşıdan geldi ve bana önden vurdu '' dedi. Polis nazik bir şekilde beyefendiye de kaza akışını sordu (nezaketen tabii nasılsa suçlu ya)..
Beyefendi evet vurdum çünkü arkadaşın uygun olmayan xenon farları gözümü aldı ve açık çukuru görmemi engelledi..savruldum ve kaz gerçekleşti.
Polisin raporu da tutumu da bir anda değişti Ramço kardeş...xenon farlar %100 kaza nedeni oldu...
Dipnot; polis gazabından kurtulmak için bir şeyler yapıyorsunuz da allah muhafaza o uygun olmayan xenon farlar nedeni ile insanlar zara görebiliyor...vicdan denen bir şey var...sende de var mı?? hep kendinizi düşünmeyin biraz da yakınlarınızı düşünün? senin gibi davranan biri, bir gün çok sevdiğin birine zarar verdiğinde muhakemesini nasıl yapacaksın?? olsun nasıl olsa bende yapıyorum aynı hatayı deyip görmezden gelebilecekmisin?