X9 250, sinyallerim bozuldu

kısaca söylemek gerekirse;

sağa sinyal verince ön paneldeki sağ-sol oklar beraber yanıyor ama sadece ön-arka sağ sinyaller görevini yapıyor.

sola sinyal verince ön panelde 1 an sol ok yanıyor ve hiçbir sinyal lambası görev yapmıyor.

Park ikazı konumuna getirince ön paneldeki 2 ok yanıyor ama sadece sağ ön-arka sinyal lambaları göeev yapıyor.

Bu olay ufak ve çok basit bir motorun önünü çarpma olayından sonra meydana geldi...

Servise gitmeden önce fikri veya tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum.

Mekanik ve elektrik işlerden biraz anlarım. Yapabileceğim bir şey varsa kendim halletmek istiyorum. Çünkü motoru daha yeni bakımdan çıkardım. Malum her arıza bütçeye yük getiriyor.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Büyük ihtimalle kısa devre var. Kablolar zarar görmüş olabilir. Önce gözle kontrol edebilirsin. Sıyrılmış ya da kopmuş bir kablo var mı diye.

Büyük ihtimalle kısa devre var. Kablolar zarar görmüş olabilir. Önce gözle kontrol edebilirsin. Sıyrılmış ya da kopmuş bir kablo var mı diye.

Ön tarafı komple açtım. Bütün kablolar bantlı. Gözle görülür birşey yok. Hatta öndeki dijital üniteyi (beyin diyorlar sanırım) söktüm. Bacaklarını kontrol ettim.
Açıkçası işleyişi tam bilmediğim için daha büyük bir soruna sebep olurum diye fazla ileri gitmeden ön grenajı kapattım.

Öndeki sigortaları kontrol ettim. Hepsi sağlamdı.

Bagajın altındakilerde de bir sorun göremedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arka tarafa giden sinyal kabloları ve arka parkın kablosu birbirne temas ediyor, hatta şaseyi temas ediyor olabilir. Bende de yaklaşık aynı sorun olmuştu ama parklarım çalışıyordu. Sorun sadece kablo sıyrılması. Eğer motorunda akü göstergesi varsa, sinyal verdiğinde ya da parkları açtığında gösterge sıfıra düşüyorsa, kablolar şaseye temas ediyor demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar