Würth HHS Dry Lube

arkadaşlar bu kuru yağlayıcıdan aldım, kullananınız var mı memnun musunuz? bir de gaz yağı, zincir fırçası alıp önden temizleyip tatbik edeceğim kullanım aralığı ne kadar olmalıdır. motosikleti her yıkattıktan sonra km aralığı fark etmeksizin tekrar yağlamak gerekir mi? her yağlamadan önce gazyağı ile temizlemek elzem midir?
Aydınlatabilirseniz sevinirim teşekkürler..

örnek link:
https://www.hepsiburada.com/wurth-dry-lube-kuru-zincir-yagi-pm-sporspttd2316

Hocam yağı kullanıyorum. Süper bir yağ. Ancak küçük cc motorlar için pek uygun değil. Motor hızlanıp zincir devirlendikçe yağ ortaya çıkıyor. Mumsu bir tabaka oluşturuyor. Elinizi atıp yağlı mı diye kontrol edemezsiniz. Açıkçası cbfimin zinciri ölü olduğu için ben kullanmıyorum şuan. En ufak suya girmede zaten yağı atıyor zincir.

Her yağlamadan önce temizlemek şart değil pek zararını görmezsin, ama her yağlamadan önce temizlersen faydasını görürsün.
Hem yağ zincirde daha uzun ömürlü olur, hem zincirin ömrü uzar.
Ama yok her yağlamadan önce temizlemeyle uğraşamam dersen (benim gibi), 2-3 yağlamada 1 temizlik yap.
Her yıkamadan sonra yağlamanı tavsiye ederim, çünkü suyu gören yağ bütün özelliğini kaybedecektir.
Özellikle su ile temas ettikten sonra kuruyan zincir bolca gıcırtı yapar sinir bozar, kolay paslanır, yağ özelliği kalmayınca cok hızlı aşınır.
Hele ki tazyikli su gören zincirin "Mutlaka" yağlanması gerek.

Whatsappdan yazmak istemedim, merak eden varsa cevap olsun ona da :)

bende kullanıyorum psikolojimi bozuyor
sıkıyorum sanki yaglanmıyormus gibi oluyor ama
zincirin üstünde mumsu bir tabaka oluşturuyor
su yağmur çamurda zincir çok az pisleniyor
o kadar temiz kalıyorki gaz yağı ile temizleyesim gelmiyor
tek sorun zincir yağlı mi yağsız mı biraz kafa karıştırıyor
janta sıçrama falan hak getire asla öyle birşey olmuyor ne zincire sıkarken nede yolda giderken.
sık bin sür devam et
gerçekten kendine has bir yağ diğerlerine hiç benzemiyor.

Müthiş bir şey. Zincirim tam 30binde ve aldığımdan beridir dry lube kullanıyorum. İlk başta yağlamıyormuş gibi geliyor o yüzden zincir yağlı mı yağsız mı anlamıyorsun. Ama yağlıyor. Jantlara sıçramıyor. Zincir kir tutmuyor. Son 20 bin'km dir ( 3 yıl) zincir temizlemedim. Her yıkama sonrası veya 500 km 'de bir yağlarım.

bende kullanıyorum psikolojimi bozuyor
sıkıyorum sanki yaglanmıyormus gibi oluyor ama
zincirin üstünde mumsu bir tabaka oluşturuyor
su yağmur çamurda zincir çok az pisleniyor
o kadar temiz kalıyorki gaz yağı ile temizleyesim gelmiyor
tek sorun zincir yağlı mi yağsız mı biraz kafa karıştırıyor
janta sıçrama falan hak getire asla öyle birşey olmuyor ne zincire sıkarken nede yolda giderken.
sık bin sür devam et
gerçekten kendine has bir yağ diğerlerine hiç benzemiyor.

Yanlış hatırlamiyorsam sizin motor r25 ti, kaç km dir dry lube kullaniyorsunuz acaba? Zincirde yada oringlerle alakalı herhangi bir soruna sebeb oldumu?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Öyle bir anlattınız ki elimdeki iki kutu HHS 2000 bitince bir de bunu deneyeceğim...

Öyle bir anlattınız ki elimdeki iki kutu HHS 2000 bitince bir de bunu deneyeceğim...

Wurth'un her ürünü bu ürün kadar kaliteli, balata spreyinden tut, kontak spreyine kadar envai çeşit ürünlerini denedim.
1 tanesinde bile, ulan bunu da boşuna almışım dedirtmedi, her ne kadar millet 1-2 ezberlenmiş marka dışına çıkmasa da, Wurth genel olarak piyasada ki çoğu markayı tokatlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Valla işte ben de sıvı gres ürünü HHS 2000'den çok memnunum. Ama Dry Lube gibi PTFE temelli bir ürün de denemek isterim; çok daha az temizlik ihtiyacı istemesi çekici geldi. Ne var ki elimde full 2 kutu HHS 2000 var, tahminen bitmesi en az bir 10.000km+ ister. Yani Dry Lube'u bayağı bir sonra deneyebileceğim. (Olmadı denerim, baktım ki çok beğendim HHS 2000'leri bir arkadaşıma hediye ederim...)

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Wurth'un her ürünü bu ürün kadar kaliteli, balata spreyinden tut, kontak spreyine kadar envai çeşit ürünlerini denedim.
1 tanesinde bile, ulan bunu da boşuna almışım dedirtmedi, her ne kadar millet 1-2 ezberlenmiş marka dışına çıkmasa da, Wurth genel olarak piyasada ki çoğu markayı tokatlar.

würth candır :D rüzgar santralinde çalışırken neredeyse bende würth olacaktım alman şirketi sayesinde :D

Motosikleti
Aprilia Tuono V4 Factory 2021
kuru yağı araştırırken buldum bende burada yazılanları, aldım bakalım bende deneyeceğim. illet ettim motorun jantını temizlemekten valla. daha 50 km yol gidiyorum oluyor simsiyah. ne kullandıysam hepsi aynı. şimdi bakalım bundan sıra.

kuru yağı araştırırken buldum bende burada yazılanları, aldım bakalım bende deneyeceğim. illet ettim motorun jantını temizlemekten valla. daha 50 km yol gidiyorum oluyor simsiyah. ne kullandıysam hepsi aynı. şimdi bakalım bundan sıra.
derdinize deva bence bu yağ
eminim memnun kalicaksiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar