WR250R Vs. KLX 250

Merhabalar, sirf bu konuyu acabilmek adina uye oldum foruma. Internette bolca KLX 250 vs. CRF 250 karsilastirmasi olmasina ragmen, beni pek tatmin eden WR250R Vs. KLX 250 kiyaslamasina rastlayamadim.

WR250R ve KLX 250 arasinda gidip gidip geliyorum. Sifir alet almayi planliyorum, ikinci ele, baska model ve markalara kesinlikle sicak bakmiyordum. Gonul ister ki bir KTM alacak durumda olalim ama ne ekonomik durumum ne motor konusundaki tecrubelerim izin vermiyor oyle bir motor almaya. Neyse, performans olarak WR250R'nin KLX'in ilerisinde oldugu asikar, ama KLX'in o seksi durusu, fiyatinin WR250R'ye nazaran ucuz olmasi beni kendisine dogru cekiyor.

Aldigim motoru, sehirde ve sehirler arasi kullanabilmek istiyorum. Bunlari yaparken de araziden geri kalmak istemiyorum, yani sehirici/sehirlerarasi kullandigim kadar da araziye girmek, dusmek, kalkmak, camurun tadina bakmak istiyorum. WR250R'nin performans farki 3000 lira daha fazla vermeye deger mi? Cunku KLX250'yi aldiktan sonra da pisman olmak, keske WR250R alsaymisim demek istemiyorum, aradaki fiyat farki o kadar fazla degil cunku bana gore.
Teknik ozelliklerini okudugum kadari ile WR250R'nin sele boyu KLX250'ye nispeten bayagi yuksek. Boyum 1.74, sorun yasar miyim motoru kontrol konusunda bu da kafama takilan bir diger soru.

Ne yapayim? Degerli fikirlerinize ihtiyacim var.

wr250 nin limitlerini zorlamayacaksan neden o kadar para veresin

ben olsam crf alırım arkadaşım ama sen kawasaki al bence

Linklediginiz konulari bastan sona hic atlamadan 2 3 kez okudum cenkito, kararsizim. ilk mesajimda da belirttigim gibi crf'ye birakin sicak bakmamayi, aklimin ucundan dahi gecirmiyorum.

Arazide bütün numara tork ve tencere ebadlı arka diş (naçizane görüşümdür efem), Yol demişsiniz her ikiside uygun lastik ve dişli kombinasyonu ile şehirler arasına uygun hale gelebilir, konforları hakkında en ufak fikrim yok Klx seleisine kısa süreli popom deysede :p

Ancak artçılı kullanımda Klx öne çıkıyor gibi, boy konusunda sanrırım sıkıntı yaşarsınız şayet apış arası topuk arası uzunluğunuz yeterl i değil ise.

Önerme ; Klx alınır, uygun arka diş ebadları alınır, yedek zincir alınır, söktak takım alınır yada usta yolu, injeksiyonn keyfine varılır, arazidede boş alet değil kullanıcı ifadesine göre, hasılı Klx:cat:

Sevgili Carbondioxid, oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Benim de gonlum KLX'den yana, WR250R alacak durumum da var, almak da istiyorum fakat boy konusu biraz canimi sikiyor. Henuz iki motoru da deneme sansim olmadi, dolayisi ile emin olamiyorum. Bunlarin 2015 modelleri cikacak mi bilmiyorum fakat (uk sitelerinde yok), eger cikacaksa onlari bekleyip ona gore hareket edecegim sanirim

Valla sıfır alıcam dersen benim görüşüm wr 250 olurdu çünkü boy sorunu çözülebilecek bişi ufak bir aparatla . Alçaltmasan bile alışıyorsun yüksekliğe tabi arazide bolca düşüp kalkmaktan sonra :) Bende bu ikisi arasında çok gidip gelenlerdenim. Bütçem el verse wr alırdım kesinlikle. Klx inde ondan kalır yanı yok ayrı mesele . Yalnız arkadaşımın dediğine göre 1. vites arazide uzun kalıyormuş. stop ettirme derdi oluyormuş çünkü wr yüksek devirlerde performans sergileyen bir motor. Düşük devirlerde sıkıntı olabiliyormuş. Klx bu konuda ondan daha iyi sanırım. geri kalan malzeme kalitesi ikisini,nde iyi sonuçta. Asfaltta wr çılgın alet yalnız :D

Butce sorunum yok fakat dedigim gibi tek sorunum boy =D yabanci forumlarda cokca okudum 1.69 - 1.71 adamlarin sorunsuz olarak ve sele ve amortisorleri alcaltmadan kullandiklarini. Parmak uclari yere degse sorun teskil etmez mi benim icin, pek bilgili degilim bu konuda.

Butce sorunum yok fakat dedigim gibi tek sorunum boy =D yabanci forumlarda cokca okudum 1.69 - 1.71 adamlarin sorunsuz olarak ve sele ve amortisorleri alcaltmadan kullandiklarini. Parmak uclari yere degse sorun teskil etmez mi benim icin, pek bilgili degilim bu konuda.

Apachi kullanıyorum, boy 185, üşenmedim şimdi metre ile, durduğu yerde selenin oturuma müsait en çukur yerini ölçtüm, cross takımda tam 90 cm , bu hali ile, tam olarak sıfır süratte 11 defa yere düştüm (evet saydım) , düşüşler ekseriyet ile hafif tümsek, hafif tümsek dönüşü duruşlarda oldu.

Geçen haftalarda bi cross tecrübesi olsun dedik, biraz hard oldu, ancak oradada 3 defa yere yapıştım, sebeb tamamen ayağın boşa düşmesi.

Okuduklarınız sanırım tamamen asfaltta , yahut stabilize toprak yollarda kullanım olsa gerek, yada o arkadaşlar dünyanın 1 numaralı cross pilotları, 11 defa düşüm dediklerim hep şehir/ilçe içindeki durma çabalarımdan (spastik hikayesi gibi değilim çok şükür :p )

Bu durumda bir gönüllü size emaneten Wr yahut Klx'i verip tecrübe etmenizi seyredecek, artık hakkınızda hayırlısı.

CArbon haklı :) Arazide istediğin kadar uzun ol yahut usta ol ayak boşa geldimi düşersin okadar . İster sele 1 mt olsun ister 80 cm heleki sağ sol meyilli kaygan zeminlerden geçerken yanlışlıkla meyil olan tarafa ağarlığını verme yuvarlanırsın. Tecrübeyle sabittir. Onun için diyorum ya asfallta selenin pek önemi yok alışırsın ama arazide alışsanda düşersin. Çok dert edilecek bişi değil.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Merhabalar, sirf bu konuyu acabilmek adina uye oldum foruma. Internette bolca KLX 250 vs. CRF 250 karsilastirmasi olmasina ragmen, beni pek tatmin eden WR250R Vs. KLX 250 kiyaslamasina rastlayamadim.

WR250R ve KLX 250 arasinda gidip gidip geliyorum. Sifir alet almayi planliyorum, ikinci ele, baska model ve markalara kesinlikle sicak bakmiyordum. Gonul ister ki bir KTM alacak durumda olalim ama ne ekonomik durumum ne motor konusundaki tecrubelerim izin vermiyor oyle bir motor almaya. Neyse, performans olarak WR250R'nin KLX'in ilerisinde oldugu asikar, ama KLX'in o seksi durusu, fiyatinin WR250R'ye nazaran ucuz olmasi beni kendisine dogru cekiyor.

Aldigim motoru, sehirde ve sehirler arasi kullanabilmek istiyorum. Bunlari yaparken de araziden geri kalmak istemiyorum, yani sehirici/sehirlerarasi kullandigim kadar da araziye girmek, dusmek, kalkmak, camurun tadina bakmak istiyorum. WR250R'nin performans farki 3000 lira daha fazla vermeye deger mi? Cunku KLX250'yi aldiktan sonra da pisman olmak, keske WR250R alsaymisim demek istemiyorum, aradaki fiyat farki o kadar fazla degil cunku bana gore.
Teknik ozelliklerini okudugum kadari ile WR250R'nin sele boyu KLX250'ye nispeten bayagi yuksek. Boyum 1.74, sorun yasar miyim motoru kontrol konusunda bu da kafama takilan bir diger soru.

Ne yapayim? Degerli fikirlerinize ihtiyacim var.

Gidip bir bayide iki motorun da selesine oturdun mu? Hangisi sana daha çekici geldi ?

kaliteli motor alıyım pişman olmayayım diyorsan wr 250 tam bir motorsiklettir klx yakın kalite ucuz fakat wr 250 gibi asla olamaz titanyum sübap çok fark katıyor klx 22 PS iken wr 31 PS ayrıca çok sağlam yarış şaseside mevcut fiyat farkıda bundan kaynaklanıyor wr avrupa ve amerikada en çok satılan 250 cc dual sport makinadır, madem para sorunun yok yapıştır wr yi cross motora biniyorum dersin crf 250 yi bu katagoriye sokmuyorum bile.

Bende birçpk kez bu ikilemde kaldım. Crf aklımda bile yok. Wr çok pahalı. Klx her durumda alınabilirliği karizması ve bir püf noktasıyla liste başı. Kısmet olursa şubat gibi bende alacağım.

Klx i küçük bir numara ile biraz daha hızlandırabilirsin. Nasıl olduğunu sorma bende bilmiyorum. :)) yapılıyormuş.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Ikisi de cekici geldi acikcasi, ikisi de guzel motosikletler, WR 250R'de parmak uclarim anca yere degiyor.
Anladığım kadarıyla ilk motosiklet tecrüben olacak.
Bunları ş.arasında pek rahat kullanamazsın, ş.içine günlük kullanıma bile çok uygun değiller. En az %60 arazi kullanımı düşünmüyorsan yanlış yoldasın.
Ayakların yere değmesi konusuna çok takılma. İlk başlarda tecrübem olmadığından benim de kafam karıştı bu yüzden. Ta ki KTM spormoto'daki satışçı beni uyandırana kadar.
Motosikletle dururken iki ayağın aynı anda zaten yerde olmayacak, sağ ayak frene basılı iken hafif sola kaykılarak sol ayakla motosikleti dengelemeyi öğreneceksin. Arazideyken de ş.içinde olduğu gibi durmadan kırmızı ışık görmeyeceksin :) Senin yine bacakların uzunmuş (veya ağırsın) bende wr'de ayaklarım 5 cm havada kalıyordu. Gücünün fazla olması ise benim için bir kriter değil, başlangıç için klx bile fazlasıyla güçlü zaten, buna da takılma, cep telefonu almıyosun. At sahibine göre kişner :)
Klx bana daha çekici geliyordu tercihimi o yönde kullandım. Kullandıkça da kendini sevdiren bir modeldir, kalite olarak hiç bir sıkıntısı yoktur. Bugün olsa yine gider klx alırım. Uzmanlaşınca da daha hafif (daha güçlü değil) olan modellere yönelebilirim belki. İstanbul'da mısın ?

Anladığım kadarıyla ilk motosiklet tecrüben olacak.
Bunları ş.arasında pek rahat kullanamazsın, ş.içine günlük kullanıma bile çok uygun değiller. En az %60 arazi kullanımı düşünmüyorsan yanlış yoldasın.
Ayakların yere değmesi konusuna çok takılma. İlk başlarda tecrübem olmadığından benim de kafam karıştı bu yüzden. Ta ki KTM spormoto'daki satışçı beni uyandırana kadar.
Motosikletle dururken iki ayağın aynı anda zaten yerde olmayacak, sağ ayak frene basılı iken hafif sola kaykılarak sol ayakla motosikleti dengelemeyi öğreneceksin. Arazideyken de ş.içinde olduğu gibi durmadan kırmızı ışık görmeyeceksin :) Senin yine bacakların uzunmuş (veya ağırsın) bende wr'de ayaklarım 5 cm havada kalıyordu. Gücünün fazla olması ise benim için bir kriter değil, başlangıç için klx bile fazlasıyla güçlü zaten, buna da takılma, cep telefonu almıyosun. At sahibine göre kişner :)
Klx bana daha çekici geliyordu tercihimi o yönde kullandım. Kullandıkça da kendini sevdiren bir modeldir, kalite olarak hiç bir sıkıntısı yoktur. Bugün olsa yine gider klx alırım. Uzmanlaşınca da daha hafif (daha güçlü değil) olan modellere yönelebilirim belki. İstanbul'da mısın ?

Bursadayim. Selcuk bey sizin arazi fotograflarinizi gordum bir kac forumun klx 250 basliginda, bayagi egleniyor olmalisin o motosikletle, klx'e kotu demiyorum kesinlikle, benim de ilk basta almayi dusundugum motosiklet o, ama hazir elimde para varken biraz daha iyisini alayim diyorum ama bu sefer de boy problemi onume cikiyor, kendimi wr250r'de cok rahat hissetmezsem klx 250 alacagim muhtemelen, bakalim 2015 modeli nasil olacak

olaya bende dahil olayım,

wr ötekilerden çok daha güçlü ama bu gücü yuksek devirlerde veriyor,
buda o gücü kullanabilmek için sürekli yuksek devir kullanmak anlamına geliyor ki buda artı yakıt tuketimi olarak karsınıza cıkacaktır.
wr de en önemli avantaj nispeten hafif olması ve tam ayarlı suspansiyonları.
tabi bu full ayarlı suspansiyonlarda bence elim kişilerde ince ayar tutan seyler.
normal kullanımda o kadarda ön planda olacak seyler değil.

forumları takip ediyormussunuz, millet crf lerle bile cok güzel egleniyorlar ki bu sınıfın en alt kademesinde CRF250L var.

Motosikleti
Kawasaki KLX
Bursadayim. Selcuk bey sizin arazi fotograflarinizi gordum bir kac forumun klx 250 basliginda, bayagi egleniyor olmalisin o motosikletle, klx'e kotu demiyorum kesinlikle, benim de ilk basta almayi dusundugum motosiklet o, ama hazir elimde para varken biraz daha iyisini alayim diyorum ama bu sefer de boy problemi onume cikiyor, kendimi wr250r'de cok rahat hissetmezsem klx 250 alacagim muhtemelen, bakalim 2015 modeli nasil olacak

Tercih senin. İçine hangisi sinerse artık. Bunun bir de ehliyet, ekipman masrafları da olacak.

Gördüğüm kadarıyla görsel bir kaç değişiklik olacak, deponun yanlarında KLX yazacak, seleye kawasaki yazısını koymuşlar, farın tepesi de beyaz olacak. Onun dışında motor-mekanik tarafta pek bi değişiklik olacağını sanmıyorum.

eyz

Arkadaşım arazi demişinde arazi var var eğer ben ucup zıplıcam duz duvara tırmanıcam diyorsan ikiside seni mutlu etmez.wr de kullndım crf de suzuki rm 250 de.crf asfalta uzun gezilerde süper wr rahtsız arzide ucuk fark yok pilotaja bakr.imkam butce varsa iki motor edinmen hem arzi hem asfalt

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar