Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evet 1 saat sonra heyecan başlıyor... Toprak Zirvede ve bu hafta için epey formunda gözüküyor . Toprak'ın tek rakibi gözüken Bulega'nın dün yaşadığı kaza umarım Moralini bozmuştur ) Gönlümüz Topraktan yana olmakla beraber , Bulega'da Ergen triplerinden çıkıp biraz daha Kendi olmaya başlayabilirse sevenleri olabilir.
Bautista'nın Takım Arkadaşı Bulega'ya Kıyakçılık peşinde olduğunu düşünüyorum. Bariz bir şekilde Bulega'nın rahatlaması için her türlü hinliği yapıyor. Ducati de böyle bir anlaşma var sanırım.. Vandermark'ın Kürsüde Toprak ile aynı Kareye girmesini çok istiyorum.
Ducati nin Marka hakimiyeti devam ediyor. Açıkça kollanıyor. BMW tam ayrıntısını bilmiyorum ama geçen seneki geliştirdiği şaseyi bu sene kullanamıyor. Herşey silbaştan oldu. Az önceki sıralama yarışında Toprak adeta coştu. Tahmin ettiğim gibi bugünkü yarış sadece Toprak ve Bulega arasında olacak.
iki tahminim var ..ilki Toprak bu pisti seviyor , geçen sene 3 te 3 yaptı burada. Bence büyük bir sürpriz olmaz ise Toprak yarış başında kopup gidecek bulegaya fark atacak...
Diğer beklentim.. Toprak ilk virajda risk almayıp geri düşebilir.. yarışın ortalarında liderliği ele alıp yine 1. olur.
Ducati nin Marka hakimiyeti devam ediyor. Açıkça kollanıyor. BMW tam ayrıntısını bilmiyorum ama geçen seneki geliştirdiği şaseyi bu sene kullanamıyor. Herşey silbaştan oldu. Az önceki sıralama yarışında Toprak adeta coştu. Tahmin ettiğim gibi bugünkü yarış sadece Toprak ve Bulega arasında olacak.
iki tahminim var ..ilki Toprak bu pisti seviyor , geçen sene 3 te 3 yaptı burada. Bence büyük bir sürpriz olmaz ise Toprak yarış başında kopup gidecek bulegaya fark atacak...
Diğer beklentim.. Toprak ilk virajda risk almayıp geri düşebilir.. yarışın ortalarında liderliği ele alıp yine 1. olur.
1 saat 15 dk kaldı. Kahvaltı ederken zevkle izlenir.
Bugün kü yarışta çok çok ekstrem bir durum çıkmaz ise yine Bulega ile Toprak arasında geçecek.. Toprak ilk virajda sıyrılamazsa Ducati gizli Tilkilik planını devreye sokar , Bautista Topragı angeje etmeye çalışır Buleğa o arada uzamaya çalışır.. Bugün acaip zevkli ve çekişmeli bir yarış izleyeceğiz. Toprak formunun zirvesinde olduğundan Podyum garanti , Kısa yarış olacağı için lastik derdi olmadığından sürücüler Allah ne verdiyse abanacak , ilk viraj yine evlere şenlik kesin bir kaç motorcu yarış dışı kalacak. Beklentimiz olur Toprak ilk virajı önde dönerse artık onu yakalayabilecek bir güç yok , açık ara Lider bitirir. Vandermark , hadi bi sürpriz yapta Podyumdaki ikinci isim sen ol..
Tahminim.. 1. Toprak 2. Bulega 3.Petrucci 4. Bautista
Olsa ne güzel olur dediğim.. 1. Toprak 2. VanderMark 3. Petrucci 4. Sam Lowes ( Bulega ve Bautista yarışdışı )
Bu yarışları TV'den nereden izliyorsunuz?
Bizim evdeki TV'lerde yayın yok, netflix ve youtube var ama.
canlı yayınların yutube linki var mı? Merak ettim, daha önce hiç motosiklet yarışı izlemedim.
Evet 1 saat sonra heyecan başlıyor... Toprak Zirvede ve bu hafta için epey formunda gözüküyor . Toprak'ın tek rakibi gözüken Bulega'nın dün yaşadığı kaza umarım Moralini bozmuştur ) Gönlümüz Topraktan yana olmakla beraber , Bulega'da Ergen triplerinden çıkıp biraz daha Kendi olmaya başlayabilirse sevenleri olabilir.
Bautista'nın Takım Arkadaşı Bulega'ya Kıyakçılık peşinde olduğunu düşünüyorum. Bariz bir şekilde Bulega'nın rahatlaması için her türlü hinliği yapıyor. Ducati de böyle bir anlaşma var sanırım.. Vandermark'ın Kürsüde Toprak ile aynı Kareye girmesini çok istiyorum.
Toprak inanılmaz bir sürücü kendisi şuan bmw den şikayetçi yetişemiyorum muhabbetini bende biliyorum maalesef yamaha gibi bu işin vacco su bırakılarak sokak düşüncesiyle ve ismi gereği geçildi ama yinede kazanıp o markanın efsanesi olmayı şimdiden başardı yamaha da isim çok ama bmw de Toprak tek
Bu yarışları TV'den nereden izliyorsunuz?
Bizim evdeki TV'lerde yayın yok, netflix ve youtube var ama.
canlı yayınların yutube linki var mı? Merak ettim, daha önce hiç motosiklet yarışı izlemedim.
https://www.redbull.com/tr-tr Bu link e tıkla. Mail adresin ile Kayıt ol Şifre al. Oturum açarak beleş Naklen izleyebilirsin. Bu sadece Türkiye ye özel bir güzellikmiş bunuda bu arada söyleyeyim. Yurtdışından girişlerde izlenmiyor diyorlar.
Bu arada saat 14 de Can öncünün yarışı var ( Dün birinciliği son virajda kaçırdı ) 15 de Toprağın yarışı var. Uzun tur olan.
Ayrıca Bu sabahki ve dünkü yarışı.. sıralama turlarını vs tekrar izleyebiliyorsun. Az önceki yarışı muhakkak izle.. Toprak Bulega düellosu müthiş geçti.
Toprak inanılmaz bir sürücü kendisi şuan bmw den şikayetçi yetişemiyorum muhabbetini bende biliyorum maalesef yamaha gibi bu işin vacco su bırakılarak sokak düşüncesiyle ve ismi gereği geçildi ama yinede kazanıp o markanın efsanesi olmayı şimdiden başardı yamaha da isim çok ama bmw de Toprak tek
Yamaha daki sıkıntı şuydu.. Toprak'ın isteğine göre değişikliğe gidilmiyordu. BMW bu zamana kadar bu pistlerde adı sanı duyulmamış ve başarıya aç bir takımdı. Para var , teknik destek sınırsız. Toprak ne istediyse harfiyen yapıldı , Oturma pozizyonu dedi koltuk dizayn ettirdi. Elektronik aksam dedi , ona özel ayar geliştirildi. BMW Toprak'ın bir dediğini iki etmedi. Herkes diyor'ki Toprak Ducati'ye geçse şöyle uçar böyle uçar.. Öyle bir Dünya yok. Toprak Düzlüklerde tartışmasız üstün olan Ducati ile misal bu günkü yarışta kullansa Podyum bile göremez !!
Şimdi işten anlamayanlar hemen zıplar )
Hele bi sakin olun.. anlatayım. Gerçi Toprak kendiside anlattı ama Bende anlatayım Bizim İnsanımız Tezcanlı olur gurur yapmayı sever.
Toprak Ducati kullansa kesinlikle emsal olur , velakin öyle hemen olmuyor o işler , Testler , virajlar , düzlükler .. viraj sonu hızlanmalar vs vs.. bunlar testlerde datalanıyor , sonra oturulup konuşulup değerlendiriliyor ve ona göre kişiye özel ayarlamalar yapılıyor.
Yani şöyle bir şey yapılabilse.. Misal yarış başında deseler'ki..
Bulega.. Sen BMW ye bin kardeş.. Toprak , atla Ducati ye .. VanderMark sende Bautista ile yer degiştir bakimm.. Petruci oraya geç.. Lowes kardeşler sizde bilmem hangi takıma... haaa hadi yarışın göreyim..
Şuraya yazıyorum ... Bahattin Podyum görür ))
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Can Öncü İstiklal Marşımızı okutuyor )
Dün kılpayı kaçan birincilik , Bugün açık ara geldi.. Helal olsın Gençler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Dünkü yarışta Toprak yanlışlıkla Mekanikerine vurmuştu.. Bugünkü yarış sonu Mekaniker Kask giymiş.. esprili bir mevzu yapmışlar ..
toprak, zorla degistirilen sase ile ayni sonuclarini alamayacaklarini söyledi
ayrintilara denk gelmedim ama gecen sene yarsi kazandiran mimarinin bu sene ducati´nin sanirim itirazi ile engellenmesi pek normal gelmedi bana
Ducati düzlükte 0.6-7 saniye kapattığı turlar oldu. Böyle bir hayvani düzlük hızı olabilir mi ya? Toprak son virajdan 0.3 farkla çıkıyor, bulega frenlediği zaman fark 0.4 saniye oluyor. Hava koridorunda olmasına rağmen yetişemiyor. Hadi düzlük hızı var, hızlanması yavaş olacak dersin, o da yok. At gibi gidiyor alet.
BMW Toprak ne istediyse yaptı ile başlayan ve sonra Ducati kollanıyora dönüşen anlatıdaki eksik şu.
Geçen sene BMW'nin yarıştığı motor kitaba göre M1000RR değildi. Bu sene özel imtiyazları sonlandırıldı ve üretimdeki M1000RR ve üzerine (kural kitabında yer alan şekilde) yapılan geliştirmeler ile yarışıyorlar.
Kimsenin kollandığı da yok. Geçen yarıştan sonra hem BMW hem Ducati'ye yakıt akışı kısıtlaması geldi, yine Toprak'a engel çıkartılmış gibi servis ediliyor bu haberler.
Bu yarışı izlemediğim için bu söylediğim genel yorum belki bu yarışı kapsamaz ama, düzlük farkını tek başına Ducati'ye bağlamak doğru değil. Portekiz'de de açıkça görüldü bu sene, özellikle yüksek süratli viraj çıkışlarında Toprak & BMW zaman kaybediyor. Benim küçük bir kaç viraja bakarken dikkatimi çeken Toprak'ın viraj girişinde çok iyi olması gibi çıkışta biraz ters çizgide kalıyor olduğu ve iyi hızlanamadığı. Most'ta da aynı durum yaşanmış olabilir - olmayabilir de tabii dediğim gibi Most yarışını izlemedm. Ama bu haçlı seferi zihniyeti ile bu işten keyif almak zor, elbette herkes istediğini düşünebilir de, söyleyeyim dedim.