Wesll Süspansiyon Sistemi

Piaggio, MP3 ü sunduğunda araç gerek teknolojisi, gerek görünümü ile oldukça ilgi çekmişti. Teknoloji sunulduktan sonra bu teknolojinin kullanımın yaygınlaşması bu teknolojinin tuttuğunun göstergesiydi. Wesll firmasından Thomas Melcher ın tanıttığı Wesll süspansiyon sistemi ise ATV ye takılabilen bir sistem.

Kardeşi otomobil kazası geçiren Tom, bu sistemi o olaydan ilham alarak yapmış. ATV de 4 tekere veya sadece ön 2 tekere uygulanabilen sistemin çizimlerinde 2 tekerlekli motosikletlere uygulanmış prototip çizimleride mevcut. Bu sistem yeni bir teknoloji değil. Bu sistem, ilk bakışta Yamaha Tesseract konseptini bizlere hatırlatıyor.

wesll2co2.jpg

wesllducatisd4.jpg

wesllkawasakiey5.jpg

Wesll sistemininin işleyişi esnasında çekilen video:
[flash]http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2892307&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1[/flash]

[YT]HQUT1LDxuQ0&eurl[/YT]

Moderatör tarafında düzenlendi:
sisteme hayran kaldım...

atv'ye ince teker çok hoş durmuş.... ama sanki virajlarda vs. yerlerde sanki her an kırılacak gibi geliyor bana... tabi ki benimki ön yargı ama sistem benim çoook hoşuma gitti....

Gerek enduro gerekse ss grubunda 2 tekerin gelecegi tehlike altında gibi :)

atvler bu sistemle çok eğlenceli olacak arkadaşlar bana verseler bu araçı bütün gün yanlarım

yok abi 2 tekere değişmem bunu baksana her an yan yatcak gibi :queen:

Mersin İl Temsilcisi
4 ayrı tekerde 4 ayrı süspansiyon olayı mükemmel...

paylaşım için teşekkürler :)

Bu sistem sayesinde ağırlık merkezi kaydırılarak , atv'lerin devrilme kabusu ortadan kalkar... Başarılı...

videoyu izlemek çok güzeldi
tamamen drift özellikli bir esnekliğe sahip
umarım kullanması çok keyiflidir.

Belki vardır ama yakında kilitli diferansiyel sistemli ATV'lerin bile viideolarının yayınlanması muhtemel?!?!?!:silent:

Sistemmi? 10 numara olmuş:cherry:

bence sistem çok güzel kaza riskini çok düşürüryor
ancak buna atv ler ile akrobasi hareketleri yapan arkadaşlar pek sevinmez gibime geliyor motor 2 teker üzerine kalkmaz kalkması demek devrilmesi demek bu durumda

Bence oldukca basarılı iki tekerden korkan ( cekinen ) ama motor sevdasi olan yada ailesinin motora izin vermeyen ama aslinda gizliden gizliye motor gibi davranabilen bu bu aracla aileler kandırılabilir :D tabi dört cekerin kayma riskinin azalması yere tutunmasının artmasıda cabası. Tomohawk mıydı neydi oda bu sistemde ama lastiler daha yakın oyle düşünülürse atv degilde her motosiklete uygulanabilir bir sistem ;)

gayet basarili, drift icin yaratilmis, arazi canavari bir makine olmus!! ustune binenin gaz ve lastik btene kadar yanlamaya ara verebilecegine inanmiyorum..

ss de ne kadar keyifli olur bilemicem tabi, kullanmayi yeni ogrenen motorcu gibi dururulur ustunde eminim.. hani bisikletlerin arkasina 2 teker cakilir ya cocuk dusmesin diye, bende ayni etkiyi yaratti.. dogasina aykiri ss in 4 teker..

hem motora binicen hem trafikte beklicen.. i-ih cok sacma..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar