Wd40 hakkında

WD 40 kullanırken dikkat edin.
Genel bir kullanım amacı var ama normalde pas sökücü , içinde yağ bulundurduğu için yağlayıcı ve koruyucu özelliği vardır . Ama kimyasal maddeler olduğu için plastik kısımlara zarar verir esnek olan plastik parçaları sertleştirir, plastik contaların yapısını bozar . Motorsiklet üzerindeki sadece metal ve mekanik kısımlara sıkın . Kontak , sinyal tuşları , marş butonu vs yerlerin iç kısımlarında siviçler bulunur çok WD 40 sıkarsanız içeri nüfus eder ve belli bir zman sonra bozar . Zincir konusunda yağlama amaçlı kullanmak yanlış , temizlik amaçlı kullanılabilir pası söküp bezle silip , zinciri zincir yağıyla yaglamanız gerekecektir.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
2 Hafta önce Forza 300 motorumun sinyal butonu, sola sinyal verdiğimde tutmuyordu.Zorlamak gerekiyordu ki tutsun. Tamirden anlayan arkadaşa sordum. WD40 sık dedi. Sıktığım anda sorun düzeldi. Şimdi şıkır şıkır çalışıyor. İnşallah bir defa sıktığım için ileriye dönük bahsettiğiniz problemi yaşamam.

2 Hafta önce Forza 300 motorumun sinyal butonu, sola sinyal verdiğimde tutmuyordu.Zorlamak gerekiyordu ki tutsun. Tamirden anlayan arkadaşa sordum. WD40 sık dedi. Sıktığım anda sorun düzeldi. Şimdi şıkır şıkır çalışıyor. İnşallah bir defa sıktığım için ileriye dönük bahsettiğiniz problemi yaşamam.

bu gibi durumlarda würth kontak spreyi kullanın

Sıvı gres yağı var, onu sıkayım mı? Dış taraflara sıkınca kir topluyor, ama kontağa falan olur herhalde. Balata spreyi de var, o ucuz. Wd40 alternatifi 5-10 liraya satılan yağlar da var. Hemen hemen aynı işi görüyor, wd40 bilindik bir marka olduğu için pahalı bence.

sadece kontağa sıkmak için ayrı bir sprey mi üretmişler?
her aksam için ayrı ayrı ürün alsak batarız yav.

Elektronik aksama elektronik aksamın temas ettiği yerlere yağ sıkılmaz iletkenliği sebebiyle şase yapar veya zamanla toz birikerek çalışmasını önler. bu sebeple elektronik aksama zarar vermeyen spreyler üretilmiştir. sürekli sıkmayacağınız birşey olduğundan bir defa alsanız çok uzun süre yıllarca gider.

Motosikleti
Yok
sadece kontağa sıkmak için ayrı bir sprey mi üretmişler?
her aksam için ayrı ayrı ürün alsak batarız yav.

Kontak spreyi derken "contact spray", yani elektronik parcalarin birlesme noktalari icin kullanilan bir sprey, motosikletin kontagi degil :)

Herhangi bir elektronikciye (tv tamircisi bile olur) gidin ucretsiz bile hallederler, @Ninya'nin dedigi gibi kontak (contact) spreyi sikmalisiniz, elektronik parcalarin birlesme noktalarina.

Motosikleti
Honda CBF 250
Sıvı gres yağı var, onu sıkayım mı? Dış taraflara sıkınca kir topluyor, ama kontağa falan olur herhalde. Balata spreyi de var, o ucuz. Wd40 alternatifi 5-10 liraya satılan yağlar da var. Hemen hemen aynı işi görüyor, wd40 bilindik bir marka olduğu için pahalı bence.

SAKIN ! Aman heee balata spreyini elektrik aksamına falan sıkmayın... :) olmaz öyle şey.. wd 40 yalıtkan bir bileşim, elektriği iletmez, kontağa sıktığınızda şaşe yaptırmaz, ama balata spreyi iletkendir. Hem şaşe yapar hem de en ufak bir kıvılcım oluşursa aşırı yanıcı olduğu için tutuşur.. yangın çıkartırsınız. Balata spreyi yağ, kir, tozu temizlemek için metal yüzeylerde uygundur. Plastik aksam için tavsiye edilmez. Talimatında plastik aksam için, önce görünmeyen bir yüzeyde deneyin, bir zarar oluşmazsa sonra kullanın yazıyor. Adı üstünde balata spreyi. Zaten üstünde Kullanım talimatı var. onu okuyunuz önce. Aşırı yanıcı ( uçucu) olduğu için kullanılırken çok dikkatli olunmalı.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Rahmetli wd40 şifadır sıkın derdi bende bütün kontak oynar parçalara dayanıyorum wdyi :D

Elektronik aksama elektronik aksamın temas ettiği yerlere yağ sıkılmaz iletkenliği sebebiyle şase yapar veya zamanla toz birikerek çalışmasını önler. bu sebeple elektronik aksama zarar vermeyen spreyler üretilmiştir. sürekli sıkmayacağınız birşey olduğundan bir defa alsanız çok uzun süre yıllarca gider.

hocam bi süre sonra özelliğini kaybetmez mi o sıvı?

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Merhabalar,

Ben WD40'ı motor üzerinde bahçe sulama yüzünden oluşmuş olan kireç lekeleri için kullandım ve tamamen çıkarmış olmasada gözle görülür şekilde azalttı.
Tabi bu kireç lekeleri öyle günlük değil idi, 2 ay boyunca motor güneş altınta ıslanıp kurudu sürekli. 2 kere yıkamama rağmen kireçler gitmedi.

İnternet üzerinden araştırmalarım sonucunda, WD40'ın bu konuda yardımcı olacağı yazılmış, ben de kullanmıştım. Ama motorun her yerine kullandım:cherry:

Bu arada spreyi direk motora sıkmadım, süngere sıkıp o şekilde ovalayarak işlemi gerçekleştirdim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Merhabalar,

Ben WD40'ı motor üzerinde bahçe sulama yüzünden oluşmuş olan kireç lekeleri için kullandım ve tamamen çıkarmış olmasada gözle görülür şekilde azalttı.
Tabi bu kireç lekeleri öyle günlük değil idi, 2 ay boyunca motor güneş altınta ıslanıp kurudu sürekli. 2 kere yıkamama rağmen kireçler gitmedi.

İnternet üzerinden araştırmalarım sonucunda, WD40'ın bu konuda yardımcı olacağı yazılmış, ben de kullanmıştım. Ama motorun her yerine kullandım:cherry:

Bu arada spreyi direk motora sıkmadım, süngere sıkıp o şekilde ovalayarak işlemi gerçekleştirdim.

Kireç lekesine sirke (asetik asit) bayağı etkili olur, plastiğe boyaya zarar vereceğini zannetmem... (Beyaz sirke) Keza limon suyu da öyle... (Endüstriyel, hazır satılan sözde limon suları - içinde sitrik asit var...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Kireç lekesine sirke (asetik asit) bayağı etkili olur, plastiğe boyaya zarar vereceğini zannetmem... (Beyaz sirke) Keza limon suyu da öyle... (Endüstriyel, hazır satılan sözde limon suları - içinde sitrik asit var...)

Hocam, sirkeyi denedim fakat çıkarmadı maalesef :pale:

kireç için çözüm basit, karbonat sirke tuz karışımı,kireç tutmuş çaydanlığın içini tertemiz yapıyor :)

wd 40 sadece boyalara zarar verir metale plastiğe hiçbir zarar vermez koruyucu yağlayıcı pas sökücü özelliği vardır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar