Vurun Türkçeye İZleyin Oflayn olmayın....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Milli marş: ulusal düttürü, otobüs: oturgaçlı götürgeç, Tren: alttan ittirmeli, üstten tüttürmeli, çok oturgaçlı götürgeç,Yumurta: tavuksal fırlatgaç,,,Restaurant: sosyal otlangaç,

bu örnekler,
nejat uygur esprileri ve inek şaban filmleriyle büyümüş,arap dili fars dili hayranı, ingiliz amerikan hayranı, tamamen türk düşmanı, türkçe düşmanı, aşşalık insanların uydurdukları saçmalıklardır.

her dilde yeni kavramlar karşılanamayabilir.bunları uydurmaya uğraşmak gereksizdir.tren gibi minibüs gibi kavramlara karşılık bulamıyorsak tabi ki dilimize girecek.ancak biz özentili bir halkız.dilimize çağlar boyu binlerce arapça, farsça,ingilizce fransızca rumca kelimeyi doldurmuşuzdur.

bizdeki arapça kelimelerin tamamına yakınının türkçesi vardır ve sadece özenti sonucu dile sokulmuşlardır.ayakkabı-kundura, uçak-tayyare, öğretmen -muallim, öğrenci-talebe, okul-mektep,yaşam-hay'at ,soru-sual

ingilizce kelimeler içinde aynı şey geçerlidir.dünyada bilgisayara computer demeyen, buzdolabına freezer demeyen nadir halklardanız........printer a yazıcı deriz,data base veri tabanı deriz, air bag a hava yastığı deriz,çünkü dilimizin bu yaratıcılığı vardır.

ama bazı türk düşmanı türkçe düşmanı arap özentisi, ingiliz özentisi ibibikler komik olmak için espri yapmak için, türkçeyi aşşalamak için yumurtaya "tavuksal fırlatgaç" derse bu onların kötü niyeti ve zeka seviyelerinin göstergesidir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Valla nerden bulduysan çok iyi olmuş. Saol. hem komik hemde düşündürücü.....
Birkaç arkadaşımız seyretsin isterim...........nicleri yabancı olanlar meselaaa..
:queen: :queen: :queen:

biliyordum bıyıklı gelcek :queen:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
biliyordum bıyıklı gelcek :queen:

Kaçırmam, Türkçe lafı edildiğinde bana malum olur. :)

Milli marş: ulusal düttürü, otobüs: oturgaçlı götürgeç, Tren: alttan ittirmeli, üstten tüttürmeli, çok oturgaçlı götürgeç,Yumurta: tavuksal fırlatgaç,,,Restaurant: sosyal otlangaç,

bu örnekler,
nejat uygur esprileri ve inek şaban filmleriyle büyümüş,arap dili fars dili hayranı, ingiliz amerikan hayranı, tamamen türk düşmanı, türkçe düşmanı, aşşalık insanların uydurdukları saçmalıklardır.

Ağzından öpeyim diyeceğim yanlış anlaşılacak en iyisi kalemine kuvvet diyeyim. :)

Bundan sonra aşırı eleştirilerini taraflı davranarak gözardı edeceğim raflar bu hassasiyetin bunu haketti, kalbime hitap ettin. :)

musti, bunları gönderiyorsun da senin forum dilini ben çözemedim daha :) Türkçeyi andırıyor ama daha çok Tarzancaya benziyor :)

Son düzenleme:
musti, bunları gönderiyorsun da senin forum dilini ben çözemedim daha :) Türkçeyi andırıyor ama daha çok Tarzancaya benziyor :)

hocanın dediğini yap yaptığını yapma
m8xxveuw7ra.gif

takma ismine bak ta konuş
m8xxveuw7ra.gif

musti çok güzel bi video.nikimden utandım,

ben sizin için varım
m8xxveuw7ra.gif

beni sizler var ettiniz
m8xxveuw7ra.gif

teraziyi unutmayın emeğe saygı
m8xxveuw7ra.gif

hadi leynnnn

ya musti sana bişi sorcam konu ile alakası yohk ama terazi ne yaw... ??? tıklıcaz teraziye de nerden ve ne şekilde :)

bu örnekler,

her dilde yeni kavramlar karşılanamayabilir.bunları uydurmaya uğraşmak gereksizdir.tren gibi minibüs gibi kavramlara karşılık bulamıyorsak tabi ki dilimize girecek.ancak biz özentili bir halkız.dilimize çağlar boyu binlerce arapça, farsça,ingilizce fransızca rumca kelimeyi doldurmuşuzdur.

bizdeki arapça kelimelerin tamamına yakınının türkçesi vardır ve sadece özenti sonucu dile sokulmuşlardır.ayakkabı-kundura, uçak-tayyare, öğretmen -muallim, öğrenci-talebe, okul-mektep,yaşam-hay'at ,soru-sual

ingilizce kelimeler içinde aynı şey geçerlidir.dünyada bilgisayara computer demeyen, buzdolabına freezer demeyen nadir halklardanız........printer a yazıcı deriz,data base veri tabanı deriz, air bag a hava yastığı deriz,çünkü dilimizin bu yaratıcılığı vardır.

ama bazı türk düşmanı türkçe düşmanı arap özentisi, ingiliz özentisi ibibikler komik olmak için espri yapmak için, türkçeyi aşşalamak için yumurtaya "tavuksal fırlatgaç" derse bu onların kötü niyeti ve zeka seviyelerinin göstergesidir.

Raflar kardeşim tamamıyle doğru söylüyor.Aptal olmayalım dilimizle birlikte hem kültürümüzü hem de benliğimizi kaybediyoruz.Biz Coni ya da Edie değiliz biz garibin hakkını yiyerek, masumu öldürerek,kardeşi kardeşi birbirine kırdırarak İmparatorluk kurmadık.Biz insanların yaşam haklarını ellerinden alacak başka ülkelerde hapisaneler kurarak insanları orada sorgulayacak,insanların dili dini ırkı yüzünden aşağılayacak kadar alçakda değiliz.BİZ TÜRKÜZ VE ALLAH izin verirse hep öyle kalacağız.
Arkadaşlar ben ingilizce öğretmeniyim ama elimden geldiğince Türkçemize sahip çıkmaya çalışıyorum umarım aynı duyarlılığı herkes gösterir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
biz yunanlının, arabın, bulgarın , ermeninin falanın filanın ülkesini işgal ederek, adamları haraca bağlayarak imparatorluk olduk ve tüm imparatorluklar gibi de ermperyaldik.efenim biz vergi aldık da ibadetine karışmadık diyerek bu işi savunamazsınız.osmanlı rumdan istanbulu zorla alınca fetih oluyor da,ingiliz türkten istanbulu alınca neden işgal oluyor, şu iki yüzlülüğü bırakalım.osmalılar da tüm çağdaş imparatorluklar gibi işgalci ve haraççıydı.bedelini de o topraklardan kovularak ödedi.atatürk boşuna yurtta barış cihanda barış dememiş.(suriyedeki türk askerlerini emir bile almadan halepin kuzeyine çekmeseydi binbaşıyken şehit olmuş bir subay olarak tarihin derinliklerinde yatıyor olacaktı.) evet tarihimize kültürümüze sahip çıkalım ama gerçekleri de kabullenelim, geçmişimziden ders alalım önümüze bakalım.

türkçe güçlü dildir.yozlaştırmayalım, koruyalım kimliğimizdir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar