- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biliyordum bıyıklı gelcek :queen:
Milli marş: ulusal düttürü, otobüs: oturgaçlı götürgeç, Tren: alttan ittirmeli, üstten tüttürmeli, çok oturgaçlı götürgeç,Yumurta: tavuksal fırlatgaç,,,Restaurant: sosyal otlangaç,
bu örnekler,
nejat uygur esprileri ve inek şaban filmleriyle büyümüş,arap dili fars dili hayranı, ingiliz amerikan hayranı, tamamen türk düşmanı, türkçe düşmanı, aşşalık insanların uydurdukları saçmalıklardır.
musti, bunları gönderiyorsun da senin forum dilini ben çözemedim dahaTürkçeyi andırıyor ama daha çok Tarzancaya benziyor
![]()
musti çok güzel bi video.nikimden utandım,
nikimden değil takma ad veya lakap
Milli marş: ulusal düttürü, otobüs: oturgaçlı götürgeç, Tren: alttan ittirmeli, üstten tüttürmeli, çok oturgaçlı götürgeç,Yumurta: tavuksal fırlatgaç,,,Restaurant: sosyal otlangaç,
bu örnekler,
nejat uygur esprileri ve inek şaban filmleriyle büyümüş,arap dili fars dili hayranı, ingiliz amerikan hayranı, tamamen türk düşmanı, türkçe düşmanı, aşşalık insanların uydurdukları saçmalıklardır.
her dilde yeni kavramlar karşılanamayabilir.bunları uydurmaya uğraşmak gereksizdir.tren gibi minibüs gibi kavramlara karşılık bulamıyorsak tabi ki dilimize girecek.ancak biz özentili bir halkız.dilimize çağlar boyu binlerce arapça, farsça,ingilizce fransızca rumca kelimeyi doldurmuşuzdur.
bizdeki arapça kelimelerin tamamına yakınının türkçesi vardır ve sadece özenti sonucu dile sokulmuşlardır.ayakkabı-kundura, uçak-tayyare, öğretmen -muallim, öğrenci-talebe, okul-mektep,yaşam-hay'at ,soru-sual
ingilizce kelimeler içinde aynı şey geçerlidir.dünyada bilgisayara computer demeyen, buzdolabına freezer demeyen nadir halklardanız........printer a yazıcı deriz,data base veri tabanı deriz, air bag a hava yastığı deriz,çünkü dilimizin bu yaratıcılığı vardır.
ama bazı türk düşmanı türkçe düşmanı arap özentisi, ingiliz özentisi ibibikler komik olmak için espri yapmak için, türkçeyi aşşalamak için yumurtaya "tavuksal fırlatgaç" derse bu onların kötü niyeti ve zeka seviyelerinin göstergesidir.