Vurdurarak Çalıştırma

Motosikleti
Forza 250
110 CC atvm var.Marşa bastığımda motor çalışmıyor sanki akü bitmiş gibi ama farlar falan açılıyor sadece marşa basıyorum çalışacakmış gibi marştan ses geliyor ama çalışmıyor fazlada zorlamıyorum vurdurarak çalıştırmak zorunda kalıyorum. Sorun ne olabilir ?

Teşekkürler.

1- Akü biraz boşalmış ise zaten ayak marşı veya vurdurarak çalıştırdıktan belli bir süre sonra şarj olur ve dolar.
2-eğer akün tamamen boşalmış ise şarj ettirmen gerekir.
3-yine olmadı yeni akü :)

en yakın adam gibi bir tamircide akünün çalışırken şarj edip etmediğine baktır.(ölçüm aleti ile) eğer akün şarj etmiyorsa sorun ya akü,yada konjektörde olabilir.Birde yakın zamanda makinanın elektirik aksamında bir müdahalen oldumu ? yani sis farı korna gibi ilave bir sistem bağladınmı ? Birde atv ni kullanırken farlarını (tabi gündüz) açık tutuyorsan kapatıp birde o şekil kullan bir süre bak bakalım sorun devam ediyormu.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Marş motoru gitmiş kardeşim benim de marş motorum gitti.

Ve bu konuyu da bir an önce hallet :)
Vurdurarak çalıştırmak motosiklet/atv motorları için çok daha zararlıdır. Otolar gibi fazla önemsenmeyecek birşey değildir.

bizim arkadaşta cbr vardı aküsü bitmiş ayak marşıda olmayınca vurdurarak çalıştırıyordu zararı vardır galiba

Tüm araçlar için vurdurarak çalıştırmak uzun vadede zararlıdır. Bizim motorlar bu konuda daha hassastır.

Motosikleti
750x
Sorun nerde bilemiyorum. Fakat tüm üreticiler vurdurmanın zararları savunur. Fakat kısa vadeli vurdurmalardan dolayı motoru veya otomobili zarar gören kimseyle karşılaşmadım.
Normalde motora ilk hareketi mars motoru krank miline bagli olarak volani cevirerek verir.
Vurdurma esnasinda ise hareket tersten tekerden zincir vasitasi ile ön disliye, oradan sanzimana, oradan da krank miline iletilir. Bu esnada sanziman dislilerine, krank miline vs anlik darbe sekilde yükler binecektir, egzantrik zinciri vs zorlanabilir. Zorunlu hallerde ara sira vurdurmak sorun olmamakla birlikte, sürekli bu yöntem ile calistirmak motora zarar verebilir. Konuyla biraz alakasiz seyler yazdim ama surekli olarak vurdurarak calistirmaya devam edersen basina ciddi isler acabilirsin. O yuzden calistiramiyorsan cokta zorlama bence.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim de değişecek kim bilir ne kadar tutar ya. :S

Vurudurarak çalıştırmak çok büyük problem yaratmaz motorda, en azından senin sırtında belinde yarattığı kadar zarar yaratmaz.
Yinede sevimsiz bir işlemdir. Sorun büyük ihtimal marş motorunda. Marş motorun çalışıyor gibi sesler çıkarıyor ancak motor çalışmıyorsa arıza ya selenoidde yada volan dişlisinde. değiştirilmesi çok pahalı olmayan parçalardır.
MOtoruna yada şanzımanına ittirerek uyguladığın kuvvetle ciddi bir zarar vermen zor. Sonuçta motor 5-6 bin devirleri görüyor ve o kuvvetlere dayanıyor. Senin iterken uygulayabileceğinden çok daha büyük kuvvetler motor çalışırken içinde oluşuyor zaten.

Motosikleti
Forza 250
Motor şuan yatıyor ay başında servise götürüp neyi var neyi yok herşeyini yaptırıcam.

Dün yine denemek istedim bu sefer zzzzzz diye ses geliyor koltuğun altından bi kere daha öyle sesler geliyordu ama motor vurdurarak çalışmıyordu şimdi vurdurunca çalışıyor.

Marşa sürekli bassam belki çalışır mı, bazı yerlerde okudum o ses gelipte çalıştıran kişilerde var . Çalışmassa da herhalde dolu olan akü biter ?

Bu arada farlar falan herşey normal çalışıyor akü bitse çalışmazdı değil mi?

Yazdıklarından sorun marş motorunda gibi gözüküyor.İlk önce oraya bak yada baktır.

Mersin İl Temsilcisi
kaç zamandır kendimi tutuyorum ama artık kendimi tutamıcam ve bu karikatürü paylaşacam :queen:

Uploaded with ImageShack.us

Vurdurmayı Savunmuyorum ancak 1 sene motoru hep vurdurarak çalıştırdım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar