- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Biz kendimizi kandırmıyormuşuz, Avrupa zik gibi standart koymuş, mahallede sopa yemekten korur derecede; öyle olunca da adam diyor ki sertifika yalan, birbiriyle sağlamlık için yarışan Dainese / AlpineStar / V.s. vazgeçmeyin.pre intermediate ingilizcemle anladığım şey bu vucut korumaları ile kendimizi kandırıyomuşuz.
Biz kendimizi kandırmıyormuşuz, Avrupa zik gibi standart koymuş, mahallede sopa yemekten korur derecede; öyle olunca da adam diyor ki sertifika yalan, birbiriyle sağlamlık için yarışan Dainese / AlpineStar / V.s. vazgeçmeyin.
Ben de net söyleyeyim; sadece pad korumalı bir düşmede moraran ezilen yerler, pad üzeri sert kabuğa sahip bir body armor ile darbeyi hissetmiyor bile. Adam standard üzeri kaliteye bakın, yoksa sadece standardı tutturan ürünlerle korunmanız mümkün değil minvalinde anlatmış.
allsh kahretsin açık kemik kırığı deyince gozumde canlandı inan fena oldum.Korumaların asıl amacı kemik kırıldığı zaman açık kırığı engellemeye çalışmak veya yerinde tutmak. Açık kırık çok zor iyileşir.
selam koko,
kask ne alaka yav ?
göğüs koruma, sırt koruma, gibi şeylerden bahsediyoruz.
giydiğimiz ekipman bizi sürtünmeden koruyabiliyorsa kafi. o bile hıza bağlı.
haa bak kask konusuna girmemiz gerekitorsa şayet, 15.000 tl lik kask ile 45.000 tl lik kask arasında koruma olarak fark yartatacak bir durum olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
imaj ve konfor ok. koruma ise yuzde 98.9 aynı.
Fotoğrafı çekerken bile yanlış takmışlar...o zaman bazılarının taktığı şu amatorü eğlendiren koruma bir zige yaramaz denilebilir mi ?
İş hayati riskler yaratan sürücülere gelince yaş maş dinlemeyiniz...- Tamam Amca .. dedim . Bende bir şey yok.. Hadi sen yoluna Ben yoluma..
Benim anlamadığım bir mesele de şu:
adamlar bi kask yapıyor deli gibi sağlam. Tamam ikna olduk. Peki o kadar yüksek korumalı kasklara neden ihtiyacımız olsun ki? Mesela (allah korusun) 100 km hızla kaza yapmış ve kafasını da savrulma sebebiyle 70 km hızla kaldırıma vuran birini düşünelim. Abi adamın kask çelikten olsa o adam her türlü ölür. Kafası darbe almasa bile en iyi ihtimal boynu kırılır yine ölür. Kaskın vereceği tek fayda beyninizi asfalttan kazımak zorunda kalmazlar.
O yüzden koruma kullanılmalı mı? Kesinlikle. Çok yüksek meblalara en iyisi aranmalı mı ? Hiç sanmıyorum
bayılıyorum şöyle bir şeyler öğrendiğim mesajlara çok sağolun hocam hep merak etmiştimKasklar belli bir noktadan sonra koruması için değil konforu için fiyatı artıyor.
Farazi konuşuyorum; 20 bin liralık aldıgın kask ile 50 bin liralık aldıgın bazı kask modellerinin %90 koruma oranı aynıdır, markaya ve konfora veriyoruz parayı.
Dediğin gibi zaten öleceği var ise ölür insan, en olmadı boynu kırılır.
Yanlışın var arailerde pek konfor artmıyor canım kardeşim. Konfor aranıyorsa Schuberttir ama arai hala ondan pahalıdır çünkü testler pahalıdır o garantiyi sana sunması pahalıdır. Komfor artışı belliki o garantiyi sunmuyor.Kasklar belli bir noktadan sonra koruması için değil konforu için fiyatı artıyor.
Farazi konuşuyorum; 20 bin liralık aldıgın kask ile 50 bin liralık aldıgın bazı kask modellerinin %90 koruma oranı aynıdır, markaya ve konfora veriyoruz parayı.
Dediğin gibi zaten öleceği var ise ölür insan, en olmadı boynu kırılır.
Yanlışın var arailerde pek konfor artmıyor canım kardeşim. Konfor aranıyorsa Schuberttir ama arai hala ondan pahalıdır çünkü testler pahalıdır o garantiyi sana sunması pahalıdır. Komfor artışı belliki o garantiyi sunmuyor.