vucut korumalarını giymeyi bırakmak

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
aynen öyle giymeyin eski kullandıklarınızı bana verebilirsiniz beden xl :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
pre intermediate ingilizcemle anladığım şey bu vucut korumaları ile kendimizi kandırıyomuşuz.
Biz kendimizi kandırmıyormuşuz, Avrupa zik gibi standart koymuş, mahallede sopa yemekten korur derecede; öyle olunca da adam diyor ki sertifika yalan, birbiriyle sağlamlık için yarışan Dainese / AlpineStar / V.s. vazgeçmeyin.

Ben de net söyleyeyim; sadece pad korumalı bir düşmede moraran ezilen yerler, pad üzeri sert kabuğa sahip bir body armor ile darbeyi hissetmiyor bile. Adam standard üzeri kaliteye bakın, yoksa sadece standardı tutturan ürünlerle korunmanız mümkün değil minvalinde anlatmış.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Giymeyi bırakmam. Giyerim. Giymeyeni kınarım ve ona laflar hazırlarım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Biz kendimizi kandırmıyormuşuz, Avrupa zik gibi standart koymuş, mahallede sopa yemekten korur derecede; öyle olunca da adam diyor ki sertifika yalan, birbiriyle sağlamlık için yarışan Dainese / AlpineStar / V.s. vazgeçmeyin.

Ben de net söyleyeyim; sadece pad korumalı bir düşmede moraran ezilen yerler, pad üzeri sert kabuğa sahip bir body armor ile darbeyi hissetmiyor bile. Adam standard üzeri kaliteye bakın, yoksa sadece standardı tutturan ürünlerle korunmanız mümkün değil minvalinde anlatmış.

aybars,

o zaman bazılarının taktığı şu amatorü eğlendiren koruma bir zige yaramaz denilebilir mi ?

bu arada ben dediğin gibi anlamadım. bir daha izliyim şunu.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Korumaların asıl amacı kemik kırıldığı zaman açık kırığı engellemeye çalışmak veya yerinde tutmak. Açık kırık çok zor iyileşir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Korumaların asıl amacı kemik kırıldığı zaman açık kırığı engellemeye çalışmak veya yerinde tutmak. Açık kırık çok zor iyileşir.
allsh kahretsin açık kemik kırığı deyince gozumde canlandı inan fena oldum.

Motosikleti
GSX8S
Adam tüm korumalar gereksizdir dememiş. "Standartları belirleyenler üreticilerle paslaşıyor o yüzden standartlar çok düşük ve işe yaramaz" diyor. Sürtünmeye karşı dayanıklı kumaştan korumayı zaten öneriyor ama darbeye karşı ciddili bir ürün alın yoksa piyasada gördüklerinizin çoğunu taksanız da takmasanız da çok birşey fark etmez kemiğiniz yine kırılıyor diyor(ben katılmıyorum⬇️).

Doktorlar da yorumlara "sayısız kaza gördük mesele sadece kemiğin kırılması ya da zarar görmesi değil, ne kadar zarar gördüğü ve ne kadar kurtarılabilir durumda olduğu da çok önemli. Mutlaka giyin" yazmışlar

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet pantolonumla 1 kere düştüm oda bodrumdayken ayağım bir eşyaya takıldı ve yere kapakladım sonuç sıfır ağrı sızı. O gün anladım ekipmanın ne kadar yararlı olduğunu, çünkü o düşmemle yerden bir şey olmamış gibi kalkmak benim için nimetti.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Yarım yamalak ingilizceye gerek yok türkçe alt yazı denilen ayar varken niye yarım yamalak anlayalım ki ! :D

Motosikleti
RKS TNT 202
Benim anlamadığım bir mesele de şu:

adamlar bi kask yapıyor deli gibi sağlam. Tamam ikna olduk. Peki o kadar yüksek korumalı kasklara neden ihtiyacımız olsun ki? Mesela (allah korusun) 100 km hızla kaza yapmış ve kafasını da savrulma sebebiyle 70 km hızla kaldırıma vuran birini düşünelim. Abi adamın kask çelikten olsa o adam her türlü ölür. Kafası darbe almasa bile en iyi ihtimal boynu kırılır yine ölür. Kaskın vereceği tek fayda beyninizi asfalttan kazımak zorunda kalmazlar.

O yüzden koruma kullanılmalı mı? Kesinlikle. Çok yüksek meblalara en iyisi aranmalı mı ? Hiç sanmıyorum

Meraklısı okusun diye bir şeyler yazayım ben de, bu koruma işiyle alakalı.
Bazı maddeler çarpışma anında, yani üzerine kuvvet uygulandığında sertleşir. Nişasta gibi. Ekipmanlardaki korumalar bu şekilde çalışıyor. Darbe geldiğinde, ortaya çıkan kuvveti dağıtıyor. Fiziksel, yani bilimsel olarak gerçekten de korumalar işe yarıyor.
Ve fakat sürüş güvenliği açısından esas olan, kazayı önlemektir. Bunun için sürücünün kendisini rahat hissetmesi gerekir. Sizi rahatsız eden ekipmanlar, kazaya sebebiyet verir.
Don gömlek motor sürmeliyiz demek değil bu ama. Size en rahat gelen motor ekipmanlarını alın. Ben tam teçhizat giyindiğimde kendimi son derece rahat hissediyorum mesela. Seçtiğim ekipmanlarda rahatlık, önemli bir etkendi.
Bir radyoloji teknikeri olarak söylüyorum ki senelerdir motor kazasından gelen yüzlerce insan oldu odama. Kimi öldü, kimi sakat kaldı maalesef. Genel olarak izlenimim şu ki koruma olmayan yüzeylerde kırık olma ihtimali dikkate değer miktarda fazla. Sizi öldürecek olan darbeler, koruma giyseniz de sizi öldürebiliyor. Ama dizinizi kıracak bir darbeyi, korumalarla engellemek mümkün olabiliyor.
Bu iş çetrefilli bir iş ama karmaşık değil. Sürtünmeden ve darbelerden korumalıyız kendimizi. Sürerken rahat hissetmeliyiz. Dikkat etmemiz gereken şeyler bunlar. Eldivenlerdeki sliderlar ve ekipmanlardaki korumalar, darbelerin kuvvetini azaltmaya yarıyor. Bunlar kesinlikle işe yaramaz olarak addedilemez. Vesselam...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

selam koko,

kask ne alaka yav ?

göğüs koruma, sırt koruma, gibi şeylerden bahsediyoruz.

giydiğimiz ekipman bizi sürtünmeden koruyabiliyorsa kafi. o bile hıza bağlı.

haa bak kask konusuna girmemiz gerekitorsa şayet, 15.000 tl lik kask ile 45.000 tl lik kask arasında koruma olarak fark yartatacak bir durum olduğuna kesinlikle inanmıyorum.

imaj ve konfor ok. koruma ise yuzde 98.9 aynı.

Konfor arttıkça, kaza yapma ihtimalin azalır. Konforsuzluk, strese ve dikkat dağınıklığına sebep olur. Hiç, ama hiç küçümseyici bir sebep değil.
45 bin liralık kask, 15 bin liralık kasktan daha uzun ömürlü oluyor ayrıca.
Bu iki artı, bana yirmi yedi bin liralık kask aldırdı 7 ay önce falan. Çok memnunum. Bir daha olsa bir daha alırdım; koruma seviyesi yüzde doksan sekiz aynı olsa bile ömür ve konfor, benim için daha ekonomik ve cazip kıldı.
Kaskım: Scorpion GT SP Air. Bana daha f/p bir kask modeli söyleyemezsin.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Ekipmanlar yalnızca sürüklenmeye karşı korur, darbe için yapılabilecek bir şey maalesef yok. En pahalı ekipmanda da böyle

İlk Motosikletimde ilk kazam ..
Acemiyim farkındayım , o yüzden alışasıya kadar bir müddet Trafikten uzak sakin yollarda geziniyorum , İzmir Ayrancılar dan Menderes tarafına Bahçe aralarından gidiyorum , yol genelde boş , hızım en fazla 50-60 manzaranın tadını ala ala gidiyorum . Önümde station bir Toros gidiyor , yolda sadece ikimiziz , kendimce dedim'ki '' işim yok , acelem yok.. bunu sollamayacağım , sakin sakin gittiği yere kadar arkasından giderim.. ''
Toros önde Ben arkada gidiyoruz , 5 dk en az bu şekilde gittik , yol gidiş geliş ama dar , Bir ara önümdeki reno Sağ sinyal verdi..

Şimdi tarafsız olarak düşünün , uzun müddet takip ettiğiniz araba Sağ tarafa yanaşıyor ve Sağ sinyal veriyor. Bundan ne anlarsınız..
Benim anladığım şu... öndeki araba size diyor'ki...

- Kardeşim Beni uzun müddet takip ettin , ben hızlı gidemiyorum , ahanda sağ tarafa yanaştım , ahanda sana sağ sinyal ..ahanda sana yol.. yolda müsait hadi bas git.. bunun manası budur yani..

Bende dedimki içimden..

- Eyvallah Kardeş , gerçi acelem yok ama madem yol verdin , bende basıp gideyim yani.. Sağolasın...

Ve , Arkamı kontrol ettim yol müsait gelen yok , yinede sol sinyalimi verdim , vitesi küçülttüm ve gazladım , sollamaya başladım yani !!

Tam Toros'un arkasına 3-5 metre yaklaştım , o sağ sinyal veren toros sol tarafa lapppp diye kırmazmı !!

Zaten acemiyim , Kaçamayacağım , ön frene abanmışım ve hakimiyet gitti.. kendimi yerde motorun altında buldum , fakat ondan önce Kafamı sol taraftan asfalt zemine şiddetle vurduğumu ve yerden pinpon topu gibi kafamın sektiğini net hatırlıyorum , Kask olmasa Allah göstermesin yazmaya bie elim varmıyor..

Bir an dünyam karardı ve aynı anda aydınlık geldi gibi oldu , gözümü açtım Motorun altındayım , motor çalışıyor.. hemen stop ettim , motorun altından sürünerek çıktım.

İlk aklıma gelen O Toros sürücüsüne dalmak.. elimi ayağımı kontrol ediyorum , bi sakatlık yoksa sağlamsa Kesin dalacağım , başka yolu yok.. Yani Kesin buraya ambulans gelecek ama kimi alacak göreceğiz... o niyetle ayağa kaltım ve Toros'a doğru yürümeye başladım..

Toros ta yolu çarplazmasına kapatmış , orada kalakalmış.. şöför tarafından bir kafa çıktı..

- Görmedim be Evladım .... Demesinmi !!

Abartısız yazıyorum , 75-80 yaşlarında , Gözlük camları şişe dibi gibi olan bir yaşlı Dede..

Yaşlı olduğunu görünce durdum..

Meğerse Dedenin döndüğü yerde Bahçesi varmış , oraya girmek için açıktan alıyormuş.. nasıl giriyorsa artık , sanki Tır sokacak mubarek açıktan alıyormuş.. birde nizamiyiz ya sağ sinyal vererek açıktan alıyoruz !! Sol tarafa döneceğiz !!! off offf offf

Motora daha bakmadım.. Amacım kafa göz dalmaktı ama yaşlı olduğunu görünce işin rengi degişti..

- Tamam Amca .. dedim . Bende bir şey yok.. Hadi sen yoluna Ben yoluma..

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
o zaman bazılarının taktığı şu amatorü eğlendiren koruma bir zige yaramaz denilebilir mi ?
Fotoğrafı çekerken bile yanlış takmışlar...

İlk darbe anında destek olacaktır ancak sürüklenme v.s. konusunda dönecekleri için çok yeterli değiller. Ancak bu tip harici korumaların da çok iyi olanları var. Misal, benim 2006'da Delta Bisiklet'ten aldığım kendi ithalatları dizlikler var. Parkur yaparken arazide kullandım, düştüm ama dönmedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

- Tamam Amca .. dedim . Bende bir şey yok.. Hadi sen yoluna Ben yoluma..
İş hayati riskler yaratan sürücülere gelince yaş maş dinlemeyiniz...

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 53
b) Sola dönüşlerde sürücüler;

1. Sola dönüş işareti vermeye,
2. Yolun gidişe ayrılmış olan kısmının soluna yaklaşmaya,
3. Hızını azaltmaya,
4. Dönüşe başlamadan, sağdan gelen taşıtlara ilk geçiş hakkını vermeye,
5. Dönüş sırasında, karşıdan gelen ve emniyetle durdurulamayacak kadar kavşağa yaklaşmış olan taşıtların geçmesini beklemeye,
6. Gireceği yolun gidişe ayrılan kısmına girmek üzere, dönüşünü yaparken, arkadan gelen ve sola dönecek diğer taşıtları engellememek için, geniş kavisle dönüş yapmaya,
7. Gireceği yolun gidiş yönünde çok şeritli olması halinde, en sağ şerit dışında, uygun bir şeride girmeye,
8. Gireceği yola girdikten sonra, en kısa sürede, trafiği tehlikeye düşürmeden sağa yaklaşmaya,
Zorunludurlar.

Motosikleti
D400
Benim anlamadığım bir mesele de şu:

adamlar bi kask yapıyor deli gibi sağlam. Tamam ikna olduk. Peki o kadar yüksek korumalı kasklara neden ihtiyacımız olsun ki? Mesela (allah korusun) 100 km hızla kaza yapmış ve kafasını da savrulma sebebiyle 70 km hızla kaldırıma vuran birini düşünelim. Abi adamın kask çelikten olsa o adam her türlü ölür. Kafası darbe almasa bile en iyi ihtimal boynu kırılır yine ölür. Kaskın vereceği tek fayda beyninizi asfalttan kazımak zorunda kalmazlar.

O yüzden koruma kullanılmalı mı? Kesinlikle. Çok yüksek meblalara en iyisi aranmalı mı ? Hiç sanmıyorum

Kasklar belli bir noktadan sonra koruması için değil konforu için fiyatı artıyor.

Farazi konuşuyorum; 20 bin liralık aldıgın kask ile 50 bin liralık aldıgın bazı kask modellerinin %90 koruma oranı aynıdır, markaya ve konfora veriyoruz parayı.

Dediğin gibi zaten öleceği var ise ölür insan, en olmadı boynu kırılır.

Yaptığım kazaları (3 de sakat bırakacak derecede çarpmayla gerçekleşti) sıyrık, kas yırtığı ve eklem rahatsızlıklarıyla atlattım.
Dandik bir montun dirsek pedleri kaza anında nasıl işe yarıyor tahmin bile edemezsin.

Motosikleti
RKS TNT 202
Kasklar belli bir noktadan sonra koruması için değil konforu için fiyatı artıyor.

Farazi konuşuyorum; 20 bin liralık aldıgın kask ile 50 bin liralık aldıgın bazı kask modellerinin %90 koruma oranı aynıdır, markaya ve konfora veriyoruz parayı.

bayılıyorum şöyle bir şeyler öğrendiğim mesajlara çok sağolun hocam hep merak etmiştim

Motosikleti
cbf 150

Yanlışın var arailerde pek konfor artmıyor canım kardeşim. Konfor aranıyorsa Schuberttir ama arai hala ondan pahalıdır çünkü testler pahalıdır o garantiyi sana sunması pahalıdır. Komfor artışı belliki o garantiyi sunmuyor.

Motosikleti
D400
Yanlışın var arailerde pek konfor artmıyor canım kardeşim. Konfor aranıyorsa Schuberttir ama arai hala ondan pahalıdır çünkü testler pahalıdır o garantiyi sana sunması pahalıdır. Komfor artışı belliki o garantiyi sunmuyor.

Bütün kasklar gibi bir ibarede bulunmadım hocam. tekrar okuyabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar