vucut korumalarını giymeyi bırakmak

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba arkadaşlar.,

pre intermediate ingilizcemle anladığım şey bu vucut korumaları ile kendimizi kandırıyomuşuz.

en fazla çizik morluklar için yeterliymiş.

saf gibi aşağıdaki sırt korumasını almıştım. rahatsız rahatsız giyoyodum.

isteyene yemin ediyorum verecem. 500 tl sembolik bir ücret alacam sadece. istanbul-maslak elden veriyorum. özelden yazın.

not: bu video burada zaten tartışıldıysa özür.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Vücudumuz kırılgan 200 küsür kemiğe sahip. Tabii ki bahsettiği darbeyle kırılması çok muhtemel. Şehir içinde giydiğimiz hemen her ceketteki level 1 korumanın amacı sürtünmeden dolayı 700 dereceleri bulan sıcaklıkla vücudumuzun temasını engellemek. Biraz daha koruma için airbag'li yeleklerden lazım. Hoş o bile yeterli değil. Sen yinede giy korumaları. Bir sıfırdan yüksektir.

Motosikleti
yok:(
motosiklet pantolonunun korumalarını bazen giymeyi unutarak trafiğe çıkıyorum. O sırada emniyet şeridine bi araba kafasını çıkartırsa en iyi ihtimalle bacağım şeritte biraz sürtünse ve dursam ne olur acaba diye 5 saniye düşüyorum her gün yalan yok aşırı korkuyorum orada ki 2 mmlik ped, plastik her neyse artık orada olsa kendimi çok net daha iyi hissederim, düşünsene en iyi senaryoda bile diz kapağının sürtünerek vidaya toslamasını ve ilk darbeyi almasını

Bir de korumasız ve korumalı ufak tefek kaza düşme toslama yapmış herkes bilir ki koruma korudu, ya da yoktu neler oldu, daha dün arkadaşım arkamdan gelirken benim çantaya çarptı kaldırıma çıktı düşük hızlarda ilk başta ayak bileğini vurdu normal bir bot vardı ayağında sonra dizlerini vurdu motosiklet pantolonu vardı ardından da elleri ile yer öpüştü ağrıyan tek yer ayak bileğiydi doğru hastaneye koştuk.
Allah aşkına buna gerek yok yüzdesel oransal olarak hesapladık biz yine ölürsünüz kafasında başlıklar bile açmayın google'da indexlenmesine bile müsade etmeyin. lütfen korumalarınızı giyin abi.

Son düzenleme:
Korumanın zararı olmaz dostum.
Ölümsüzlük vaadi vermiyor zaten ama ben koruduğunu biliyorum.
İşe yaramaz olarak görmek mantıklı değil.
Diz ve omuz hayati organlar kadar önemli yaşam sürdürebilmek için.
Çelik yelek gibi düşün mermi girer bayıltır kaburgan kırılır ama ölmezsin.

:)

Şu çocuk tipli köse oğlanı hiç sevemedim. Bizim Çiftlikbankçı toparlağa benziyor. Bu nedenle dünyanın sırrını verse 1-2 dk bile izlemeye dayanamıyorum.
tommygun isterseniz korumayı size verebilirim. 400 olur son. maksat tanışmak yani.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Özetle benim anladığım sertifikasyonun derecelendirmesi yetersiz. Lvl 2 bile güvensiz kalıyor. Onun yerine d3o gibi daha güvenli olanları kullanmak gerektiği.

Bunun yanında tamamen kendi düşüncem olarak motosiklet üzerinde en ufak ekstra korumaya ihtiyacımız olduğu. Bir ürün %1 bile fayda sağlayacak olsa onu kullanmak isterim.

Motosikleti
Yamaha Xmax 250 2025
Geçen 10 la dönerken yağmur yeni çiseliyordu motor kaydı altımdan, montum var kask eldiven vardı. Kaskım bile önden çizildi ve dizliğim olmadığı için 1.5 aydır acı çekiyorum. Düşün o kazayı bir de yüksek hızla yapsan neler neler olur. Elin gavurunu boşverin korumalarınızı eksik etmeyin. :)

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Bugüne kadar yaşadığım düşüşlerde hep ayak bileklerime darbe aldım. Ve acısı günlerce geçmedi. Ayak bileklerini iyi korumak lazım.

Motosikleti
Fz-07
Korumalar zaten kendi kendimize yaptığımız düşüşlerde daha çok işe yarıyorlar. Low side bir çoğumuz düşmüş olabilir mesela ben 2 kere low side yaşadım ikarus yüzünden. Son lowside ın üstünden 5 yıl geçti hala kaza yapmadım . Düştüğümde genelde sürtünme epey oldu bu yüzden deri ceket ve kevlar pantolonuma teşekkür ediyorum. Darbe anlamında da en çok işi kalça koruması ve dirsek koruması yaptı. Korumalar işe yarıyor fakat hiçbir koruma sizi şiddetli çarpışmalardan koruyamaz. Kırılganız ve ona göre motosiklet sürmeliyiz. Bu yüzden ekipman önemli ise güvenli sürüş daha da önemli oluyor. Rahmetli olan veya ciddi şekilde yaralanan insanlar genellikle herhangi bir hedefe doğrudan çarptığı için o duruma düşüyorlar. Dikkatli sürelim. Gereksiz yerlerde gereksiz riskler almak ergen işidir. Bana bir şey olmaz…

korumalar abs gibidir. hiç düşmezsin etmezsin, boşuna ağırlık gibi hissedersin; ama bir kere lazım olur. lazım olduğunda da gerektiği yerde olmazsa çok üzülürsün.

Öyle demişse halt etmiş.

Haa. Kendisi motorsiklete binerken Korumasız biniyorsa o zaman '' vay beee i ağzından çıkanı cidden kulağı duyuyormuş'' derim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
xmax ile önüme giren arabanın sol ön kapısına dümdüz vurduğumda abs olduğu için motor kayıp yan yatmadı, dümdüz girdim kapıya, çok hızlı değildim ama o darbe ile dizlerim scooterın ön iç tarafında kapaklı torpido gibi olan yerlere çarptı, o sert plastik kapaklar ve yanlarındaki grenaj parçaları kırıldı. riderdenim pantalonumun diz korumaları sayesinde ben hissetmedim bile, zaten yere bile düşmedim, öyle dik halde kaldım. Bir tek eldivenlerin dandikti, dandik yazlık eldivenlerim vardı, sağ avuç içim gidonun darbesi ile en az bir yıl ara sıra ağrıdı hatta 2 yıla yakın rahatsızlık hissettim ama o da sonradan geçti.
Ekipman önemli. Tamam ekipman var diye korunmuş olmuyoruz ama hiç yoktan iyidir. Beni şansıma dizlerim tam düz şekilde çarptı korumaların olduğu yere denk geldi de bana bir şey olmadı ama korumalı pantalon ve onun diz korumaları olmasaydı dizlerim hasar görecekti.

merhaba arkadaşlar.,

pre intermediate ingilizcemle anladığım şey bu vucut korumaları ile kendimizi kandırıyomuşuz.

en fazla çizik morluklar için yeterliymiş.

saf gibi aşağıdaki sırt korumasını almıştım. rahatsız rahatsız giyoyodum.

isteyene yemin ediyorum verecem. 500 tl sembolik bir ücret alacam sadece. istanbul-maslak elden veriyorum. özelden yazın.

not: bu video burada zaten tartışıldıysa özür.
Videoyu izlemedim bile önyargılı diyebilirsiniz ama sizi kalıplı göstericek hem havalı duran hem sizi küçük sürtünmelerden ve belirli derecede oluşabilecek asfalt yanıklarına karşı bile koruyabilecek ekipman giymekten niye çoğunluk şikayetçi? Yani biraz rahatsız oluyorsanız ekipman seçiminiz yanlıştır diye düşünüyorum çünkü kot dışında ekipmanlarımı giydiğim de çok rahat hissediyorum kendimi . Normal kız arkadaşlarım ve manita klasmanında ki kız arkadaşlarımın hepsi ekipmanlarını giyebilir miyim diye soruyor demek ki havalı bir şey :D .

Bazen bu forumda da yazıyorum hem mont hemde pantolon korumaları sadece sürtünmelere karşı korumaktan başka hiçbir boka yaramıyor. Bu işin standartını dünyada kim belirliyorsa dot ece sharp gibi artık kimse başta onlar bu standartları gözden geçirmeli.

arkadaşlar gerçekler acıdır.
çarpmanın şiddetiyle kemikleriniz çıbık kraker gibi kırılacak,iç kanama engellenemeyecek.

full koruma giyinip abuk sabuk işler yapmayın.
gay gibi sürün, dalga geçenlere kulak asmayın.

amerikalı cerrahlara sormuşlar, bu hayatta kesinlikle ne yapmak istemezseniz diye. motor kullanmak demişler büyük çoğunluğu.

akıllı olun, .

Motosikleti
D400
Bu tür troll konular yüzünden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Kendinizce komik oldugunuzu düşünüyorsunuz ama komiklik değil artık bu yapılan.

Koruma önemlidir. İlk olarak sürtünme konusundaki koruma kısmı zaten kesinlikle tartışmaya açık bir nokta değil.

İkinci olarak ilk darbeyi emdiği için bu kısım da tartışmaya açık değil.

Eğer ekipman giyip öllümsüz olacağını sanan var ise o , o kişinin gerizekalılıgıdır.

Motosikleti
Tracer 7
Şimdiye kadar 2 tane kazam oldu. İki kaza da metrelerce sürüklendiğim ve darbe aldığım kazalardı. 2. kazamda maalesef el bileklerim kırıldı fakat ellerim kollarım bacaklarım sırtım dahil hiçbir bölgemde 1 damla kan, yara, çizik olmadı. Darbenin etkisiyle kemik tabiki kırılabilir fakat korumaların o darbeyi de sönümlediğini, şiddetini azalttığına inanıyorum. Bu kazalarda korumalı ekipmanlarım olmasaydı vücudumda sürtünmeden dolayı parçalanmış ve geri dönüşü olmayan uzuvlarım olacağına tamamen eminim. O sebeple siz yine de kendinizi güvende tutun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar