Voltaj Düşmesi Sorunu (YBR 125 ESD)

Selamlar, motosikletimde frene basınca farın biraz kısılması gibi bir sorun var. Aynı sorun sinyal çalıştığında da var ve sadece farı değil çalışan her şeyin (korna, far, stop lambası) elektriğini etkiliyor. Yamaha servisine başvurduğumda alarma laf atıp işin içinden çıkıverdiler ama motorda alarmın devrelerini aradan çıkarıp yaptığım denemelerde yine aynı sorunu gözlemliyorum. Multimetreyle yaptığım ölçümlerde akü; motor çalışmazken 12.43V , çalışırken 13.20V civarı , 5000d/dk'da 14.89V gibi -hatırladığım kadarıyla- voltaja sahip ve çalışmazken yaptığım ölçümde frene basınca genel voltaj 11.89V'a düşüyor.

Netten bolca araştırdım ama sorunumun cevabını bulamadım. Ölçümlerime göre alternatör veya konjektörde sorun yok sanırım, sorunun ne zaman başladığını da acemilik sürecinde daha ciddi sorunlarım olduğundan hatırlamıyorum. Motosikleti aldıktan 2 ay sonra falan fark ettim :mrgreen: Akünün şasesinde problem olabileceğini okudum bugün, olmadı onu kontrol edeceğim. Sizce sorun neden kaynaklanıyor ya da İzmir içinde bunu çözebilecek, yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer var mı:silent:

Activadada vardı şuanki doblomuzdada var.
Diğer şirket araçlarındada eğer çok fazla dalgalanma yoksa normal

Activadada vardı şuanki doblomuzdada var.
Diğer şirket araçlarındada eğer çok fazla dalgalanma yoksa normal

Benim için aslında çok bir problem değil ama mesela dönüş yapacağım, sinyalim çalışıyor ve aynı zamanda frene basıyorum. Bu sırada tehlike sezip de kornaya basarsam sadece kendim duyuyorum ve işim biraz şansa kalmış oluyor, derdim bu aslında.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Bu bi sorun değil, belki sorundur fakat senin motoruna ya da ybr ye has bişey değil, Arabam da elektro-servo direksiyon, direksiyon hareketlerinde farlar kısılıyor çok hafif, gerçi benden başka kimse de farketmedi şimdiye kadar.
Yani takılma bi sorun yok.
Korna benim de rolantide az çıkıyo sesi az gaz verince düzeliyor, aküden diye tahmin ediyorum çünkü akü 4. senesine giriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar