- Konu Yazar
Selamlar, motosikletimde frene basınca farın biraz kısılması gibi bir sorun var. Aynı sorun sinyal çalıştığında da var ve sadece farı değil çalışan her şeyin (korna, far, stop lambası) elektriğini etkiliyor. Yamaha servisine başvurduğumda alarma laf atıp işin içinden çıkıverdiler ama motorda alarmın devrelerini aradan çıkarıp yaptığım denemelerde yine aynı sorunu gözlemliyorum. Multimetreyle yaptığım ölçümlerde akü; motor çalışmazken 12.43V , çalışırken 13.20V civarı , 5000d/dk'da 14.89V gibi -hatırladığım kadarıyla- voltaja sahip ve çalışmazken yaptığım ölçümde frene basınca genel voltaj 11.89V'a düşüyor.
Netten bolca araştırdım ama sorunumun cevabını bulamadım. Ölçümlerime göre alternatör veya konjektörde sorun yok sanırım, sorunun ne zaman başladığını da acemilik sürecinde daha ciddi sorunlarım olduğundan hatırlamıyorum. Motosikleti aldıktan 2 ay sonra falan fark ettim :mrgreen: Akünün şasesinde problem olabileceğini okudum bugün, olmadı onu kontrol edeceğim. Sizce sorun neden kaynaklanıyor ya da İzmir içinde bunu çözebilecek, yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer var mı:silent:
Netten bolca araştırdım ama sorunumun cevabını bulamadım. Ölçümlerime göre alternatör veya konjektörde sorun yok sanırım, sorunun ne zaman başladığını da acemilik sürecinde daha ciddi sorunlarım olduğundan hatırlamıyorum. Motosikleti aldıktan 2 ay sonra falan fark ettim :mrgreen: Akünün şasesinde problem olabileceğini okudum bugün, olmadı onu kontrol edeceğim. Sizce sorun neden kaynaklanıyor ya da İzmir içinde bunu çözebilecek, yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer var mı:silent: