Volan nasıl sökülür ? acil yardım

arkadaslar bu volanın civatası ters yöne doğrumu açılıyordu ? vidayı çevirirken krankın dönmesini nasıl engelleriz acil yardım lütfen

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:03 ----------

arkaaşlar vida küf pas bağlamış yanlış tarafa zorlamaktan korkuyorum vida ters dişlimiydi onu solesenız yeter

Dostum Volant Civatası Sola Doğru Sokulur,
Ve Onun Sokuldugu Yerde Volant'ın üzerınde daha ince ve 24 anahtarlık bi cıvata yuvası vardır,
oraya cıvatayı takacaksın volant üzerindeki dişli kısıma,
ve o taktıgın cıvatayyı sağa dogru sıkacaksın.
sıkılan cıvata volant'ı gerı cekecektır.

normalde o cıvata VOLANT SOKME APARATI diye satılır ve sanıyorum 5 parcadan oluşur,
yani setin içinde debrıyaj da kullanılan yag pompası sokme aparatı,
volant cekme aparatı,
varyatör sökme aparatı vs gibi,,,

yanlış bi cıvata takmaya kalkarsan eğer dişleri bozacagından ilerıde sorun yaşayabilirsin,
en yakın tamırcıden destek alman daha mantıklı olacaktır...

Kolay Gelsın...

Dostum Volant Civatası Sola Doğru Sokulur,
Ve Onun Sokuldugu Yerde Volant'ın üzerınde daha ince ve 24 anahtarlık bi cıvata yuvası vardır,
oraya cıvatayı takacaksın volant üzerindeki dişli kısıma,
ve o taktıgın cıvatayyı sağa dogru sıkacaksın.
sıkılan cıvata volant'ı gerı cekecektır.

normalde o cıvata VOLANT SOKME APARATI diye satılır ve sanıyorum 5 parcadan oluşur,
yani setin içinde debrıyaj da kullanılan yag pompası sokme aparatı,
volant cekme aparatı,
varyatör sökme aparatı vs gibi,,,

yanlış bi cıvata takmaya kalkarsan eğer dişleri bozacagından ilerıde sorun yaşayabilirsin,
en yakın tamırcıden destek alman daha mantıklı olacaktır...

Kolay Gelsın...

sola doğru yani normal yöne doğru cevircez öylemi ? tmm serkan abi cok saol cekdırmeye gerek kalmıyor hemen bırakıyor titanın volanı daha önce en az 5 kere söktüm ama araya askerlik girince kafam karısdı ::) bide vida pas bağlamış

normalde kompresörle söküldüğünden grank'ın dönmesi sorun olmuyor,
volantın dönüş yönü normal olduğundan cıvatanın ters sökülme ihtimali ortadan kalkıyor,
o nedenle normal bi sökme yöntemi kullanılıyor...

Kolay Gelsin Tekrardan...

civata resmen kaynaklanmış oraya biraz daha zorlasam ne anahtarda ne onda hayır kalmayacak :S kapattım gerı sökmeden yardımların ıcın tekrar tşkkürler statorun keçesini deiştirecektim yağ atıyorda

statör dışarı atamazki yağı???

alternatör kapağı tutacaktır yağı,
ve birde yakınlarda bı lastık tamırcısı veya motorcu varsa onlardan yardım iste.
yani kompresörle (havalı somun sökme tabancası) ile sökebilirler...
hayırlısı olsun.
sende kapağın contasını değiştir daha yağ atmayacaktır...

statör dışarı atamazki yağı???

alternatör kapağı tutacaktır yağı,
ve birde yakınlarda bı lastık tamırcısı veya motorcu varsa onlardan yardım iste.
yani kompresörle (havalı somun sökme tabancası) ile sökebilirler...
hayırlısı olsun.
sende kapağın contasını değiştir daha yağ atmayacaktır...

abi bu biraz farklı statörün montajını sağlayan metal kısmıyla krankın arasındaki keçe varya ordan sızdıryor yağı .bu arada lastikci iyi ikir :) :cat:

Cahilligime vurun..
Bu Volan denilen dalga nedir??? :silent:

Eksantrik milini, krank milini vs vs ögrendim ama volan i bilmiyorum hala..
Bir resim koyarsaniz sevinirim..

Cahilligime vurun..
Bu Volan denilen dalga nedir??? :silent:

Eksantrik milini, krank milini vs vs ögrendim ama volan i bilmiyorum hala..
Bir resim koyarsaniz sevinirim..

motosikletin motor kısmındakı sol kapagın icinde bulunan ve elektrık üretmeye yarayan sistemın , mıknatıs ve metalden oluşan kısmı , kranka bağlı olan ve krankla beraber dönmek süretiyle elektrik üreten ,kavanoz kapağına benzeyen ama biraz daha büyük bi parçadır kendısı :D görmüş kadar oldun sanırım :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:02 ----------

yazılısı tam emın degılım ama volan yada volant dıye googlede aratırsanız gorsellerı cıkacaktr

motosikletin motor kısmındakı sol kapagın icinde bulunan ve elektrık üretmeye yarayan sistemın , mıknatıs ve metalden oluşan kısmı , kranka bağlı olan ve krankla beraber dönmek süretiyle elektrik üreten ,kavanoz kapağına benzeyen ama biraz daha büyük bi parçadır kendısı :D görmüş kadar oldun sanırım :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:02 ----------

yazılısı tam emın degılım ama volan yada volant dıye googlede aratırsanız gorsellerı cıkacaktr

Ok tesekkürler..
Anladim sanirim...
Bizim Lichtmaschine dedigimiz dalga..
Alentrik üreten dalga.. (Alentrik.. Trakya sivesi :) )

Su dalga yani..

Son düzenleme:
Volan olarak bildiğimiz, statör etrafında dönen manyetik tekerleğin ingilizcesi "magneto flywheel". Bu isimle aranırsa google üzerinden daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün.

Parça şu:
Stator-fslash-Magneto%20Flywheel-1.jpg

Sökülmesi ile ilgili güzel bir video:
http://www.youtube.com/watch?v=D-O46V3OqdY&NR=1

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar