Voge 525RR zır zır sesi

Arkadaşlar herkese merhaba. Voge 525RR motorum var şuan 5000 kmde. Vitesde giderken Gaz verdiğim zaman hangi devirde olursa olsun sanki bi tel bi yere sürtüyormuş gibi zır zır ses geliyor. Sebebini bilen veya kendi motorlarında başına gelen varmı?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Sadece gaz verirken mi geliyor?

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Gidondan geliyorsa ön fren balatları bittiğinden dolayı diske sürtüyor olabilir mi ? Benzer durumu motoru çalıştırırken arkadan geliyordu video çekip ustaya attım fren balatan bitmiş gibi görünüyor dedi yarın yola çıkmadan değştircem arka fren balatalarını.

Sadece gaz verirken mi geliyor?
Evet hocam sadece gaza basınca geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gidondan geliyorsa ön fren balatları bittiğinden dolayı diske sürtüyor olabilir mi ? Benzer durumu motoru çalıştırırken arkadan geliyordu video çekip ustaya attım fren balatan bitmiş gibi görünüyor dedi yarın yola çıkmadan değştircem arka fren balatalarını.
Hocam bu ses hep vardı. Ayrıca sadece gaza basınca geliyor öbür türlü hiç yok

Arkadaşlar herkese merhaba. Voge 525RR motorum var şuan 5000 kmde. Vitesde giderken Gaz verdiğim zaman hangi devirde olursa olsun sanki bi tel bi yere sürtüyormuş gibi zır zır ses geliyor. Sebebini bilen veya kendi motorlarında başına gelen varmı?
Diskler ve rulmanlara baksana bi

balatalarım gayet güzel hocam. Hatta servis bakımdayken en az 4000-5000 daha gider demişti.

Motosikleti
Voge 250RR
Evet hocam sadece gaza basınca geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu ses hep vardı. Ayrıca sadece gaza basınca geliyor öbür türlü hiç yok
250 rr aynı ses bende de var rodaj bakımından sonra oldu yalnız benimkinde gaz vermeden de oluyor hizliyken bu ses artıyor zincirden geldiğini söylediler bana

250 rr aynı ses bende de var rodaj bakımından sonra oldu yalnız benimkinde gaz vermeden de oluyor hizliyken bu ses artıyor zincirden geldiğini söylediler bana
Servis başından sağmak için yapmış hocam yanlış anlama. Bu ses sendede var demekki. Zincir sesi zaten bariz belli olan bişey ve arkadan gelir genellikle. Ben gidona doğru yatınca sanki oralarda 1 tane tel var bi yere sürtüyor gibi ses geliyor.

5000 km de ki motorda öyle bir sese olsa olsa gevşek bir grenaj vidası , gaz teli veya debriyaj telini gövdeye sabitleyen metal tutucuların gevşek olması sebep olabilir ,
duymadan yorumlamak çok afaki böyle sesleri ,
grenajlara , tellere , bağlantı yerlerine varsa koruma demirlerine avucunuzlu hafif hafif vurun gevşemiş yada rezonansa giren bir yer varsa zırıltı yapacaktır..

Motosikleti
Voge 250RR
Servis başından sağmak için yapmış hocam yanlış anlama. Bu ses sendede var demekki. Zincir sesi zaten bariz belli olan bişey ve arkadan gelir genellikle. Ben gidona doğru yatınca sanki oralarda 1 tane tel var bi yere sürtüyor gibi ses geliyor.
Dediğin gibi kafamı gidona eğince sesi daha çok duyuyordum ben de senin gibi, belki sesler aynı değildir ama gösterdi zincirin gerginliğini değiştirdim zincirden geliyor diye. Ben de başından savmak için yaptığını düşündüğüm için aynı şekil konu açmıştım zincirden olduğunu söylediler konu cevabında da

Buradan ses tahmininde bulunmak zor ama grenaj sesidir diye düşünüyorum. Gaz verince motor yükte titreşim değiştiği için duyma ihtimalin yüksek. En güzeli kendin bulacaksın yolda kontrol ederek.
Ninja 500 de benzer bir sesi bulmam yaklaşık 10.000 km mi aldı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar