Voge 125 R vs Raider TVS 125

Bu iki motordan sizce hangisi iyi? Görünüş olarak Voge çok iyi duruyor. Çin en iyi motor markası olduğunu okudum. Sizce hangisi daha iyidir?

Bu iki motordan sizce hangisi iyi? Görünüş olarak Voge çok iyi duruyor. Çin en iyi motor markası olduğunu okudum. Sizce hangisi daha iyi
Bence görünüşe tav olma. Sonuçta yeni bir marka neler olacağı belli olmaz. Ek olarak forumdan çok bişey bekleme herkes goygoy peşinde. Nerde saçma konu var herkes oralarda.

Voge doğru düzgün bir distribütör ile çalışıyor olsaydı farklı olurdu her şey, bence CF Moto'dan falan iyi.

Ben şahsen Voge R125 kullanıyorum, 10000 oldu neredeyse, hiç sorun yaşamadım şu ana kadar. Yedek parça ağı zayıf, servisleri çok iyi değildir (bunlar aslında bir sorun tabi). Ama motor bence kaliteli. Lastikleri dandik, ben hala ilk gelen lastikleri kullanıyorum ama acilen değiştirmem gerekiyor. Ön arka ABS, duruşu, gidişi bence bir 125CC için gayet yeterli. Fiyatı ise 139000 nakit şu an, çok fazla. Arada 50-60bin TL fark var. Bu fiyata alınmaz. O yüzden TVS diyorum.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Ehliyet zorunluluğu yoksa 125cc ye çok yüksek mebla verilmesi mantıklı gelmiyor 3 ay sonra cc yükseltmen isteyeceksin. Voge markasına gelince yedek parça deposu istanbul bağcılarda içeride konteynır dolusu parça var istanbuldaysan hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama servisler tüm çinlilerde olduğu gibi vasat.

TVS Raider125 için konuşuyorum;
+ Yönleri
Parçası Voge'a göre daha hızlı ve kolay bulunuyor.
Piyasası daha hızlı
Egzoz sesi orijinal halde bile güzel , ehliyetini yeni alan tüm arkadaşlarım motosikletin parçalarını söküp pancar motoru gibi geziyorlar ceza yiyince de şöyle böyle benim ekipmana param yok diyip geçiştiriliyorum :D.
- Yönleri
TVS'nin arka freni tutmuyor
Elektrik tesisatı sorunlu
Lastik değişimi ikisinde de istiyor.

Ben 16 yaşıma girdikten 2-3 ay sonra ehliyetime uygun olan Drift L almıştım motosikletin içinden geçtim üzerinde çoğu elektrik tesisatı ne işe yarar vs. diye söktüm topladım sağını solunu boyadım söktüm topladım . 130-140bin TLlik bir motosiklette bunu yapmaya şahsen benim kasa yetmez. Al TVS'ni hem sağını solunu söküp topla bir şeyler yap sıkıldıkça .

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Raider 125 piyasada tutmuş bir model gibi görünüyor. Net satış verilerini bilmiyorum ama neredeyse her semtte, bu motoru görmek mümkün. Bu yaygınlık demek oluyor ki; parça tedarikinde sıkıntı yaşanmaz, ikinci el parça da bol bulunur. Usta bulmak kolay çünkü ustalar genelde sık karşılaştıkları motorlarla haşır neşir oluyor. Bu da bakım ve onarım süreçlerini kullanıcı açısından çok daha rahat hale getiriyor.

Motorun bakım maliyetleri düşük, kullanıcı dostu ve günlük kullanımda oldukça ekonomik. Hem şehir içi kullanım için pratik hem de uzun yolda üzmeyecek cinsten. Yakıt tüketimi gayet makul, yedek parça fiyatları da cep yakmıyor. Tork değerleri sınıfına göre yeterli seviyede. Elbette performans anlamında üst segment beklentisi olmamalı ama işini bilen için fazlasıyla yeterli.

Kıyaslamak gerekirse, bu segmentte birçok motorla benzer düzeyde ama Raider’ın yaygınlığı, servis kolaylığı ve oturmuş kullanıcı kitlesi onu biraz daha cazip hale getiriyor. Yeni başlayana da olur, günlük kullanıcıya da. Özetle, hem yazarken hem sürerken keyif veren bir motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar