VN 800 Vulcan Bakımda....

Dış uzay kadar ıssız olan VN800 forumuna kimseler uğramadığından konuyu bu bölümde açmak istedim.
Bugün yaptırdığım bakım ve parça değişimleri ile ilgili birkaç fotoğraf paylaşıyorum.

Diğer VN800 kullanıcılarının (ve tabii ki cruiser motosiklet meraklılarının) katkıda bulunmasından memnuniyet duyarım.

Saygılarımla.

Öncelikle yeni parçalarımız;

Yuasa aküleri piyasada bulmak zorlaştığından (dağıtımcısı ile ilgili bir sıkıntı varmış sanırım.) Tercihimi Vlm ya da Unibat arasından yapmak durumunda kaldım. Çin malı almak istemediğimden İtalyan Unibat'a yöneldim. İyi midir, kötü mü zamanla anlayacağız artık.

Her yağ değişiminde filtreyi de mutlaka değiştiririm.
Yağ filtresinden genellikle K&N ya da Hiflo tercih ediyorum. Bu kez Hiflo aldım.

Hava filtremiz standart.

Şimdi de motordan çıkan eskiler;

Motorumdan çıkan 3.500 km'lik yağ. Genelde 3.000 km'yi geçmem. İşten güçten geciktirdim bu kez biraz.

Eski akümüz.

Bu da eskiyen hava filtrem.

Yeni hava filtresini takıyoruz.

Kullandığımız motor yağı. Şimdiye kadar Ipone , Motul ve Castrol kullandım.
Yağ konusunda epey bir patırtı kopar genelde. Şahsen yağlar arasında bir fark gözlemlemedim ben.

Geçmiş olsun. :)
Motorun böyle bakımlarını yapınca, duştan çıkmış gibi rahatlıyorum :p

Kawasaki ye mi özel yoksa Vulcan'ların mı genel özelliği bilmiyorum ama şanzıman çok rahat yahu. Geçen gün arkadaşımın NC 750 x ini kullandım benim 18 yaşındaki vulcandan sert vites geçişleri. Bir de hiç performans hava filtresi denediniz mi arada hissedilir far oluyor mu?

Kawasaki ye mi özel yoksa Vulcan'ların mı genel özelliği bilmiyorum ama şanzıman çok rahat yahu. Geçen gün arkadaşımın NC 750 x ini kullandım benim 18 yaşındaki vulcandan sert vites geçişleri. Bir de hiç performans hava filtresi denediniz mi arada hissedilir far oluyor mu?

Şanzuman konusundaki görüşlerinize katılıyorum. Eski motorum Shadow 600'den sonra Vn800'ün vitesleri bana da kaymak gibi gelmişti.

Performans hava filtresi hiç kullanmadım, dolayısı ile herhangi bir fikrim yok.

Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar