Vizorden ari girdi

Sag da solda okur gulerdim gecen gun motoru hareket ettirdim vizoru yolda kapatirim diye hars ari nereden ciktin giri verdi iceri , kabus gibi, recep ivedik in arili bir haviz sahnesi vardir iste tam onu yasadim :) motor uzerindeki halini canlandirin kafada, delikanli ariymis sokmadan cikartabildim ama cevreyede maymun oldum , neymis vizor acikta olmayacakmis kalkista bile...

Aynı durumda benim burnuma böcek tarzı birşey kaçmıştı. O gün bu gündür evde cam açacak olsam bile önce kaskımı takıyorum :)

2 hafta önce Çatalca taraflarında gezinirken(ortalama 60-70 km/h) birden ormandan çıkmasıyla ve boynuma yapışıp sokması bir olmuştu..o günde baf takmamıştım şansızlık...bir hışım hastaneye gittim şişlik uyuşma iğne vs derken atlatmıştım dikkat etmek gerek :)

Beni boynumdan soksa büyük ihtimal, orada kalırım.
Bende biraz hava alıp öyle kapatıyorum vizörü, banada ders olsun bindiğim gibi kapatırım.

Beni boynumdan soksa büyük ihtimal, orada kalırım.
Bende biraz hava alıp öyle kapatıyorum vizörü, banada ders olsun bindiğim gibi kapatırım.
Panik yapmadan sağa çekebildiğime bile şaşırmıştım..sokunca beyaz bi şekil alıyor soktuğu bölge erik büyüklüğünde..soğukkanlı ama aklım başımdayken seri bir biçimde hastaneye attım kendimi mazallah şuur kaybolur falan..Allah cemil cümlemizi korusun...

vizör açıkken elmacık kemiğime hızlıca bişey çarptı, daha sonra yanmaya başladı kızardı. anladımki arı sokmuş ama anlamadığım havada iğneni hazırlayıp kıçını bana doğru dönerekmi bekledin mübarek?

Aynı şekilde yolda kapatırım diye çıkar çıkmaz bişey giriyo yahu 10 metre gideyim bari ya bi toz taş sinek bişeyler buluyo benide D: Peki kask takmadan gidenler nasıl oluyo şimdi işin içinden çıkamadım :D inanın tek merak ettiğim o kask takıp takmaması bile değil :D

Geçmiş olsun. 2 sene önce Çanakkale'den dönerken önünü araladığım montun içine oradan da gömleğim içine 3 tane arı girdi. Göğsümden göbeğime kadar sokarak indiler. Seyir halinde olduğumdan hemen müdahale edemedim. Gözümden yaş geldi ama gidonu ve soğukkanlılığı elden bırakmadım. Kenara çektim Gömleği açtığım anda yere 3 tane ölü arı düştü.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Motorcuların (özellikle çapırcıların) boynuna bez gibi birşey bağlamalarının sebebini bir türlü anlayamazdım. Yıllar önce motorla giderken boynuma bir arı çarpmış ve tam damarımdan beni sokmuştu. 2 hafta acısını çektim ve o zaman anladım niye boyunlarına birşey bağladıklarını.

Geçmiş olsun, ben de geçen sene bir yaz günü uzun kollu tişört giymiştim. Len birden sağ kolun her tarafına aşağıdan yukarı iğne batmış gibi hissettim. Sağa çektim baktım kol kıpkırmızı. O an anladım arı girdiğini, nerden çıktı bilmiyorum. Saydığımda 8 tane kızarıklık görebildim :)

Beni montla kaskın arasına girip tam ense kökümden omiriliğin yanından eşekarısı sokmuştu hemen hastaneye gittim kortizon falan yaptılar alerjik reoksiyon başlamış doktor iyiki gelmişsin yoksa çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabilrdin dedi, ancak ben bu olayda şöyle ilginç birşey yaşadım arı sokmadan önce boynum sanki boyun fıtığıymış gibi (belkide öyleydi) inanılmaz derecede ağrırdı hatta bazen elimi enseme koyup başımı yaslardım biraz ağrısı dinsin diye ama arı soktuktan bir gün sonra o ağrılar geçti, şimdi bir kaç kere daha mı soktursammı diye düşünüyorum :)

Beni montla kaskın arasına girip tam ense kökümden omiriliğin yanından eşekarısı sokmuştu hemen hastaneye gittim kortizon falan yaptılar alerjik reoksiyon başlamış doktor iyiki gelmişsin yoksa çok daha kötü sonuçlarla karşılaşabilrdin dedi, ancak ben bu olayda şöyle ilginç birşey yaşadım arı sokmadan önce boynum sanki boyun fıtığıymış gibi (belkide öyleydi) inanılmaz derecede ağrırdı hatta bazen elimi enseme koyup başımı yaslardım biraz ağrısı dinsin diye ama arı soktuktan bir gün sonra o ağrılar geçti, şimdi bir kaç kere daha mı soktursammı diye düşünüyorum :)
Eskiler romatizmal hastalıkların alternatif tedavisi için bu yöntemi denerlermiş... :)

Güzel taktikmiş hocam :D

Aman hocam başıma geldi bir kaç kere, hızla giderken zımba gibi çarpıyor. Bir keresinde küçücük sinek taş gibi oturdu gözüme acıdan 2 gün kıvrandım. Başka yaşayan var mı bilmiyorum ama özellikle sanayi bölgelerinde tırlara yaklaşırken vizörü kapatın acayip toz minik taş geliyor yüzünüze.

vizör açıkken elmacık kemiğime hızlıca bişey çarptı, daha sonra yanmaya başladı kızardı. anladımki arı sokmuş ama anlamadığım havada iğneni hazırlayıp kıçını bana doğru dönerekmi bekledin mübarek?
aynısı banada oldu abi :queen:

Motosikleti
'13 Inazuma
benim kaska sinek girmişti arı girdi diye motoru durduruna kadar motorun üstünde şekilden şekile girdim.

geçenlerde yine kaska değil de ceketin içine bal arısı girmiş. ceketi çıkarınca uçtu gitti allahtan.

motor sürerken kabusum arılar. köpekten korkmam arıdan korktuğum kadar.

Bir benim başıma geldi sanıyordum, geçen gün başka bir başlıkta anlatmıştım :)
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/133801-motorla-ilgili-kotu-hatiralar.html#post3397324

"90'l yıllarda 5.vites gazlamışken hava almak için kaskın camını sadece bir parmak araladım. Manisa yakınlarında bir yerde o aralıktan arının girip gözümün altına ince bir işçilik yapması.

Bir tek kaskın içinde delirdiğimi hatırlıyorum. Önce ne olduğunu anlayamadım. Bir taraftan bağırıp bir taraftan vitesleri indirerek motoru sağa çektim ve durdum. Kaskı çıkardığımda kucağıma düştü şerefsiz.

O günden sonra bir daha hava almak için kaskın camını aralamadım"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar