Vizör Yağmur Kaydırıcı Jelatin Film

Arkadaşlar merhaba kışın da motosiklet kullanacağım için vizöre gelen yağmur damlalarını kaydırmak amaçlı bir çözüm aramaktaydım ki internette arabalar için üretilen şu ürünü gördüm..

Ürün Bu:
https://urun.n11.com/diger/otomotiv-araba-dis-ayna-cam-yagmur-kaydirici-su-tutmaz-film-cift-P396926915?gclid=CjwKCAiAluLvBRASEiwAAbX3Gc-oGpHglLy-toOdfiE_cty2O-iEvw93muT44tWuBNdGFhpWWgbsWBoCQekQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Hem yan aynalara hem de araba camına monte edilen bir ürün.. sanıyorum 2 kucuk 2 buyuk ped çıkıyor içinden.. soylediğine göre de 20 bin km kadar etkili oluyormuş. bana bu kışı geçirse yeter aslında.. seneye tekrar alırım gerekırse.. ürün linkinin içinde videosu da mevcut.. yan cam için üretilen parçayı kaskın önüne yapıştırabilir miyim sadece onu düşünüyorum.. Küçük parçalar motorun aynasına takılacak zaten.. işe yarar mı dersiniz? 39 tl vermeye değer mi?

Denenebilir fakat bizim vizorlerimiz plastik oldugu icin ne kadar etkili olur bilemiyorum.

Motosikleti
D400
Format olarak yansıtıcı yüzeye uygun üretilmiş, bence olumsuz sonuc verebilir.

Olumlu olsa bile ekstra bir katman olacagı için gözleri yorabilir.

bence deneyin, pahalı değilmiş. bizi de aydınlatırsanız bende alırım belki

kanki kesinlikle denemeye değer diyorum fiyat olarakta bakarsan kesin denenmeli ama şöyle bir soru işareti oluştu kafamda bu ürün deforme olduğunda ya da çizildiğinde vs sökülmesi gerektiğinde vizöre zarar verir mi yoksa kolayca sökülebilir mi ? onun dışında kesinlikle mantıklı ve denenebilir diyorum

Genel görüş denenebilir şeklinde madem bize de alip denemek kaliyor :thumleft:

Motosikleti
D400
ama bilgisiz bırakma, bende denemek istiyorm aklıma yattı :bounce:

deneme olayına +1 imle katılıyorum. işe yarıyorsa bize de mutlaka bilgi verin.

yapı marketlerde yağmur kaydırıcı spreyler satılıyor. onları deneyebilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1. Vizorun kavisli yuzeyine tam oturacak mi? Fotografta duz yuzeylere koymuslar.
2. Yeterince sert mi? Zamanla kolay cizilmeyecek mi?
3. Gorusu nasil etkileyecek, ozellikle gece?

Arabanin camindan disariyi her turlu gorursunuz, ancak kask vizoru biraz gozluk gibi... Temizligi ve seffafligi onemli.

Son düzenleme:
Gereksiz bir ürün.

Vizöre pamukla pasta-cila uygulayın, cila tamamen kuruyana kadar pamukla ovalamaya devam edin. Vizörden su tutunamadan kayıp gidecektir. Senede bir yapsanız yeter, hatta iki senede bir...

Bir ara güneşten bunalıp, yedek vizör taşıma işini bırakmak istedim. Kaska gayet kaliteli ve arabamda da olan çok memnun olduğum bir markanın cam filmini uyguladım. Arabada çok net görüntü aldığım, hatta geceleri bile rahat gördüğüm cam filmi, kask vizöründe aynı etkiyi yapmadı. Bir kaç gün içinde çıkarmak zorunda kaldım. Etrafı daha bulanık görüyordum. Numarası düşük olmasına rağmen daha karanlık oluyordu. Birde garip bir şekilde hafifte olsa mide bulantısına sebep oldu.
Siz deneyin gene. Belki bu ürün benim kullandığım cam filminden daha uygundur kask için.

Cidden 1 sene dayanıyor mu?

Yılda bir yenileseniz fazlasıyla yetiyor.

Vizöre yeterince (kaliteli) pasta cila dökün, pamukla bunu vizörün dış yüzeyine iyice yayın ve dairesel şekilde hafifçe bastırarak ovalamaya başlayın. Pasta cila bu ovalama ile kendiliğinden kuruyana, pasta cila izi dahi kalmayana kadar sabırla devam edin. İşlem sonunda temiz bir parça pamukla vizörü tamamen silip bırakın.

Bu işlemden sonra vizörünüz en az bir sene boyunca yağmur tutmayacak, çamurlu su dahi çok daha hızlıca kayıp gidecektir.

Ben aldım, kaskıma iç ve dışına yapıştırdım ve tecrübe ettim. İç tarafta neredeyse hiç buhar yapmıyor. Dış kısmına gelecek olursak hafif yağmur başlangıcında tam bir rezalet. Ufak damlalar akıp gitmiyor ve görüşü fena bozuyor ta ki film komple ıslanana kadar. Film ıslandığı zaman özellikle yoğun yağmurda mükemmele yakın bir görüş var. Arada bir görüntüde bir dalgalanma oluyor ama bence o kadarı da olsun artık

Ben aldım, kaskıma iç ve dışına yapıştırdım ve tecrübe ettim. İç tarafta neredeyse hiç buhar yapmıyor. Dış kısmına gelecek olursak hafif yağmur başlangıcında tam bir rezalet. Ufak damlalar akıp gitmiyor ve görüşü fena bozuyor ta ki film komple ıslanana kadar. Film ıslandığı zaman özellikle yoğun yağmurda mükemmele yakın bir görüş var. Arada bir görüntüde bir dalgalanma oluyor ama bence o kadarı da olsun artık

Ic kisimda pinlock alternatifi dlyebilir miyiz peki? Ama onda da boyut sorunu yasariz. Kucuk kalmaz mi?

Gereksiz bir ürün.

Vizöre pamukla pasta-cila uygulayın, cila tamamen kuruyana kadar pamukla ovalamaya devam edin. Vizörden su tutunamadan kayıp gidecektir. Senede bir yapsanız yeter, hatta iki senede bir...

Üstadım ufak bir düzeltme yapayım. Vizöre pasta diye bilinen aşındırıcı uygulanırsa vizörde çizikler meydana getirmeye başlar.

Sadece cila uygulanması güzel bir fikir. Ama onun da 2 yıl gidebileceğini çok düşünmüyorum. Malum wax cilalar genelde su, rüzgar gördüğünde aşınıp yok olup gidiyorlar. Genelde 2 ay gibi bir sürede etkisini kaybediyorlar.

Bu arada not olarak düşeyim. Vizörüne cila uygulamasını yaptıktan sonra, uygulamayı yenilemeden önce izopropil alkol ile vizörü temizlerseniz wax'ın tutuculuğunu arttırırsınız.

Sizce universal pinlock mu almalıyım yoksa bu filmi mi denemeliyim pinlock 80 tl bu 40 tl?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar