Vizör Temizliği

yeri gelmişken sorayım kask aldım yeni içinde pinlock ayrı olarak çıktı onun bir ömrü falan var mı yaz döneminden takalım mı takmayalım mı yada fark eder mi ne dersiniz?

Bende bisey sormak istiyorum bunun icin konu acmayim dedim , bu motor ekipmanlarinda herseyde e1 , e2 , e3. Felan yaziyor benim lazer kaskin vizorunde e6 yaziyor mesela nedir bunlar ?

Birde belki basina gelen olmustur ormanda giderken çam agacincan biseyler akti damladi biraz cama yapistilar sinek olunce sivisi cikmis gibi islak bezle felan sildim hemen kurladim vs cikmadi cokta bastirmak istemiyorum varmi basina gelen nasil cikar bu :)

Bell kaskım var biri şeffaf diğeri iridium mavi olan iki vizörü mevcut. Kaplaması olan (Anti-refle, uv ve iridium da kendi kaplaması) vizörler olduğu için gözlüğümü yıkar gibi yıkıyorum.

Vizörü çıkarıp sabun ve su ile yıkayıp sonra kurulama şeklinde oluyor. Ancak ufak su damlaları bile iridium üzerinde iz bırakıyor. onun için de yumuşak bir gözlük silme bezi bulundurmak lazım sanırım, arada silmek için.

Kaplamalı gözlüklerde deterjan, camsil vb sabun dışı temizleyiciler kullanılmaz, vizörünüzde de kaplama varsa kullanmamak daha iyi olur kanaatindeyim.
bende de bell m1 ve altın iridyum vizör var.
sizin kaskınız hangi modeli bellin?
ben iridyum vizörü de normal vizörü de ıslak mikrofiberle siliyorum, ardından kurumadan hemen kuru mikrofiberle kuruluyorum.
ancak o şekilde leke kalmıyor, tavsiye ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------

Bende bisey sormak istiyorum bunun icin konu acmayim dedim , bu motor ekipmanlarinda herseyde e1 , e2 , e3. Felan yaziyor benim lazer kaskin vizorunde e6 yaziyor mesela nedir bunlar ?

Birde belki basina gelen olmustur ormanda giderken çam agacincan biseyler akti damladi biraz cama yapistilar sinek olunce sivisi cikmis gibi islak bezle felan sildim hemen kurladim vs cikmadi cokta bastirmak istemiyorum varmi basina gelen nasil cikar bu :)

o e1/ e2/ e3 ten önce 4 haneli bir en kodu olması lazım. asıl standardı belirleyen o koddur.
mesela diz dirsek korumalarında kod; en1621'dir sonra e1/e2 gelir. en1621 tipi koruma standardında, e 1 nispeten düşük, e 2 nispeten yüksek koruma sağlar.

e6 nedir bilmiyorum fakat öncesindeki kodu bulabilirseniz daha detaylı bilgiye internette ulaşabilirsiniz.

e1 e2 e3 yapıldığı ülkeyi gösteriyor olması lazım her ülkenin bir kodu var. numara sadece ülke numarası

Bende sorayim mademki vizör konuusu acilmis shubert kask var hem güneş ten etkilenmemek hemde gece görüşü bozmayacak vizör ne tavsiye edersiniz kullanan bilen varsa lutfen

abanıyorum ıslak mendille
veriyorum mendili
veriyorum mendili

sonra kurulamak için elime ne gelirse siliyorum

Fotoğraf makinesi aldığımda kutusundan temizlik kiti çıkmıştı onunla temizliyorum.

bende de bell m1 ve altın iridyum vizör var.
sizin kaskınız hangi modeli bellin?
ben iridyum vizörü de normal vizörü de ıslak mikrofiberle siliyorum, ardından kurumadan hemen kuru mikrofiberle kuruluyorum.
ancak o şekilde leke kalmıyor, tavsiye ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------

o e1/ e2/ e3 ten önce 4 haneli bir en kodu olması lazım. asıl standardı belirleyen o koddur.
mesela diz dirsek korumalarında kod; en1621'dir sonra e1/e2 gelir. en1621 tipi koruma standardında, e 1 nispeten düşük, e 2 nispeten yüksek koruma sağlar.

e6 nedir bilmiyorum fakat öncesindeki kodu bulabilirseniz daha detaylı bilgiye internette ulaşabilirsiniz.

Tesekkur ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar