bende de bell m1 ve altın iridyum vizör var.Bell kaskım var biri şeffaf diğeri iridium mavi olan iki vizörü mevcut. Kaplaması olan (Anti-refle, uv ve iridium da kendi kaplaması) vizörler olduğu için gözlüğümü yıkar gibi yıkıyorum.
Vizörü çıkarıp sabun ve su ile yıkayıp sonra kurulama şeklinde oluyor. Ancak ufak su damlaları bile iridium üzerinde iz bırakıyor. onun için de yumuşak bir gözlük silme bezi bulundurmak lazım sanırım, arada silmek için.
Kaplamalı gözlüklerde deterjan, camsil vb sabun dışı temizleyiciler kullanılmaz, vizörünüzde de kaplama varsa kullanmamak daha iyi olur kanaatindeyim.
Bende bisey sormak istiyorum bunun icin konu acmayim dedim , bu motor ekipmanlarinda herseyde e1 , e2 , e3. Felan yaziyor benim lazer kaskin vizorunde e6 yaziyor mesela nedir bunlar ?
Birde belki basina gelen olmustur ormanda giderken çam agacincan biseyler akti damladi biraz cama yapistilar sinek olunce sivisi cikmis gibi islak bezle felan sildim hemen kurladim vs cikmadi cokta bastirmak istemiyorum varmi basina gelen nasil cikar bu![]()
bende de bell m1 ve altın iridyum vizör var.
sizin kaskınız hangi modeli bellin?
ben iridyum vizörü de normal vizörü de ıslak mikrofiberle siliyorum, ardından kurumadan hemen kuru mikrofiberle kuruluyorum.
ancak o şekilde leke kalmıyor, tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
o e1/ e2/ e3 ten önce 4 haneli bir en kodu olması lazım. asıl standardı belirleyen o koddur.
mesela diz dirsek korumalarında kod; en1621'dir sonra e1/e2 gelir. en1621 tipi koruma standardında, e 1 nispeten düşük, e 2 nispeten yüksek koruma sağlar.
e6 nedir bilmiyorum fakat öncesindeki kodu bulabilirseniz daha detaylı bilgiye internette ulaşabilirsiniz.