Vizör için koruyucu film var mı?

Motosikleti
Scooter/ Hero Duet 125
LS2 Strobe 2 kaskını aldım. Yaptığım iş nedeniyle çok yıpranacak, her tarafı çizilecek ama mümkün mertebe vizörünü korumak istiyorum. Acaba telefon ekran koruyucuları gibi, çizilmeleri önlemek için vizörlerin koruyucu filmleri var mı? Googledan biraz araştırma yaptım karşıma hep pinlock buğu önleyici çıkıyor. Koruyucu film çıkmıyor. O yüzden konu açma gereği duydum, acaba sizin bildiğiniz var mı?

napacaksınız la kaskla kaynak mı yapacaksınız :D benim vizör 1000 lira mesela 4-5 ayda bir değiştiriyorum, LS2'ler ucuz oluyo, bence siz de yıprandıkça 0 vizör alın, mis.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
napacaksınız la kaskla kaynak mı yapacaksınız :D benim vizör 1000 lira mesela 4-5 ayda bir değiştiriyorum, LS2'ler ucuz oluyo, bence siz de yıprandıkça 0 vizör alın, mis.
Bulursan alırsın. Challengerın yok mesala.

Motosikleti
Scooter/ Hero Duet 125
Kaskı yeni aldım. Eğer kask takmaya alışabilirsem günde 6 ila 10 saat civarı kafamda duracak. Hele yazın işler çok yoğun oluyor o zaman sabahtan akşama kadar kafamda durabilir. Daha şimdiden kafamı bir yerlere sürtmeye başladım. Hiç değilse vizörü koruyayım diye düşünüyorum. Ama sanırım yok.

Kaskı yeni aldım. Eğer kask takmaya alışabilirsem günde 6 ila 10 saat civarı kafamda duracak. Hele yazın işler çok yoğun oluyor o zaman sabahtan akşama kadar kafamda durabilir. Daha şimdiden kafamı bir yerlere sürtmeye başladım. Hiç değilse vizörü koruyayım diye düşünüyorum. Ama sanırım yok.
bu sitede stokta var görünüyor, eğer bütçeniz dahilindeyse 2-3 tane stoklayabilirsiniz bence. 6 ayda bir değiştirseniz bile 2 sene falan götürür rahat. bunun haricinde vizör için yapılan ekstra bir koruma ben bilmiyorum, ucuz olduğu için çizilirse yenisini alıyorum...

1000 lira değildir belki? :D

ve tam 1 yılda haşat oldu. Güzel korudum güzel korudum diyordum, kış geldi ve piç oldu vizör.

-

çizilme için film değil ama tear-off kullanılabilir. yarışçıların kullandığı üst üste takılmış şeffaf filmler gibi düşünebiliriz. kirleniyor, sinek böcek geliyor, çıkarıp atıyorlar en üsttekini, devam ediyorlar.

Tear+Off+.jpg

yalnız arai tear-off post denilen bu tear-off'ların takıldığı pimleri kaldırdı. "racing visor" almak gerekiyor. pü allah tepenizden baksın.

1000 lira değildir belki? :D

ve tam 1 yılda haşat oldu. Güzel korudum güzel korudum diyordum, kış geldi ve piç oldu vizör.

-

çizilme için film değil ama tear-off kullanılabilir. yarışçıların kullandığı üst üste takılmış şeffaf filmler gibi düşünebiliriz. kirleniyor, sinek böcek geliyor, çıkarıp atıyorlar en üsttekini, devam ediyorlar.

Tear+Off+.jpg

yalnız arai tear-off post denilen bu tear-off'ların takıldığı pimleri kaldırdı. "racing visor" almak gerekiyor. pü allah tepenizden baksın.
LS2 Strobe'a baktım da o da 1000 civarı ya. Ben bu Arai'lerin, Shoei'lerin falan vizörleri nasıl 7-8-9 bin lira anlamıyorum ya. İnanılmaz pahalı inanılmaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
vizörü dert etmeyin, zaten kaskınıza nazik davranızsanız vizöre de klay kolay bir şey olmaz. vizöre zarar verecek kadar nazik davranmıyorsanız kaskınızda görünmeye kılcal çatlaklar olabilri zaten bu daha büyük problem, kaskınıza nazik davranın, kasklar tek darbelik üretilir, o darbe hakkını olası kazaya bırakın.

doru.. o da pahalı zaten, her şey çok pahalı, simit bile 20 lira olmuş!! sabah gelirken ofise alayım dedim 15 tane 300 lira para verdik!!! çantaya da zor sığdı zaten!! hava da 3 derece! napcaz abi böyle ya, aklıma geldikçe darlanıyorum...

Valla, iyimser bir tablo çizmek isterdim ama, bunu yapmamı sağlayacak bir gelişme yok maalesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vizörü dert etmeyin, zaten kaskınıza nazik davranızsanız vizöre de klay kolay bir şey olmaz. vizöre zarar verecek kadar nazik davranmıyorsanız kaskınızda görünmeye kılcal çatlaklar olabilri zaten bu daha büyük problem, kaskınıza nazik davranın, kasklar tek darbelik üretilir, o darbe hakkını olası kazaya bırakın.

abi vizör ayrıca daha hassas oluyor çizilmeye karşı.
işin bir böyle aynalı/karartılmış vizör tarafı var, aynalı olanlar zaten dışta çok hassas bir katmana sahip oldukları için çok daha kolay çizilebiliyor.
normal vizörler daha dayanıklı gibi olsa da onlar da bir süre sonra su koyverebiliyor.
nazik davranmaktan ziyade kullanım sıklığı ve ortamı gibi şeyler belirleyici olabiliyor yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar