Vitesli motora geçeceğim önerilerinizi bekliyorum

Arkadaşlar merhaba,

2000 yılında piaggio typhoon 125 cc scooterla motor kullanmaya başladım.Her ne kadar çok keyif alsamda araba konforuna aldanıp 2005 yılında motorumu satıp bıraktım.

Şimdi tekrardan motor almayı düşünüyorum ancak aklımda vitesli motor var.Şehir içinde kullanacağım 12.000 TL bütçem var 250 cc ye kadar sıfır veya 2. el bir motor düşünüyorum.

Araştırdığım kadarıyla Suzuki İnazuma GW250 , Hyosung GT250 , KTM Duke 200 gibi seçenekler bütçeme uygun.

Bu motorlar arasında vitesliye geçiş için sizce en uygunu hangisidir ?Ya da önerebileceğiniz başka seçenekler var mıdır ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

hepside güzel motorlar...motoru koyacak güzenli bir yerin varsa... tipi en çok hoşuna giden motoru seç al, bin pişman olmazsın... bide bayisine gidip teker teker üzerine otur bakalım hangisi beni al diycek sana...

Eyvallah dostum ama vitesli motor konusunda hiç bilgim yok bahsettiğim motorlardan sürmüş olanlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa dahada memnun olurum.

Görüntü konusuna gelince KTM beni daha fazla çekiyor ancak dediğim gibi bilgim yok , servis yedek parça vs. hangisi daha avantajlı olur bu konularda bilgi verebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Servis yedek parça kullanım rahatlığı istiyorsan adresin CBR250 R olmalı bence.

Seçtiğin modellerde:

CBR250: Şehir içi kullanım rahatlığı rahat oturuş pozisyonu yakıt ve servisi ile öne çıkıyor.

Inazuma: Konforu ile öne çıkıyor.

Hyosung : Racing tarzda 250 likler arasında nerdeyse en kalıplı olanı . Ama oturuş pozisyonu rahat değil.

Duke 200 : Küçüklüğü rahat kullanımı ile öne çıkıyor tam bir asi şehirli.

İhtiyaçlarını beklentilerini söylersen daha fazla yardımcı olmaya çalışırız..

Mondial mg classic al onda öğren sonra onu sat drift 125 mh al :cat: veya parana göre bak birşeyler

Şehir içi şehir dışı karma kullanım yapacağım.Uzun yolda üzmemesi lazım , ayrıca rahatsız bir sürüş pozisyonu uzun sürüşlerde sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.

Şunuda eklemem lazım ilk defa vitesli motor kullanacağım normal scooterla çok km yaptım ama forumlardan araştırdığım kadarıyla herkes ilk defa vitesliye geçtiğinde düşürme vs riski olduğunu söylüyor.Sizde 250 cc ye mi yönelmeliyim yoksa vitesliyi kavrayana kadar uygun fiyatlı bir 125 lik mi araştırmalıyım.

Yardımınızı için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------

İki defa al satla uğraşmak istemiyorum ama fikrinizi değerlendireceğim.Fiyatı hakkında bilgin var mı ?

Bana görede cbr 250 r şehir içi kullanımı olsun gezilerde olsun üzmez seni ikinci tercihimde suziki olurdu

honda cbr 250 r
geçen bir arkadaşımın tabiri honda türkiye için reşat altını demişti
ordan aklıma yer etmişti
hayalim olduğu için önerdim yoksa teknik yönden + sını - sisini bilmem
honda hayat onda.. :)

bence ybr125 ile biraz vitesliye alış...olur ya düşer kalkarsın dimi..:) parçası ucuz.. 2.eli hızlı..fazla zarar da ettirmez.. sonrası Suzuki İnazuma olsun...

Açıkçası CBR 250 yi çok araştırıp alıcı gözüyle bakmamıştım öneri için teşekkürler.

Spor motor olarak göründüğü için kullanımı rahatsız olacakmış gibi geliyor uzun yolda kullanımı ve selesi rahat mıdır ?

Ayrıca KTM ile ilgili fikri veya bilgisi olan var mıdır ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

CBR 250 nin kullanımı hakkında bilgisi olan var mı

Arkadaşlar merhaba,

2000 yılında piaggio typhoon 125 cc scooterla motor kullanmaya başladım.Her ne kadar çok keyif alsamda araba konforuna aldanıp 2005 yılında motorumu satıp bıraktım.

Şimdi tekrardan motor almayı düşünüyorum ancak aklımda vitesli motor var.Şehir içinde kullanacağım 12.000 TL bütçem var 250 cc ye kadar sıfır veya 2. el bir motor düşünüyorum.

Araştırdığım kadarıyla Suzuki İnazuma GW250 , Hyosung GT250 , KTM Duke 200 gibi seçenekler bütçeme uygun.

Bu motorlar arasında vitesliye geçiş için sizce en uygunu hangisidir ?Ya da önerebileceğiniz başka seçenekler var mıdır ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

boyunuz kaç kilonuz kaç günde kaç km yol gideceksiniz artçılımı olacak ?

arçılı olacaksa inazuma

ufak olsun her deliğe gireyim hem şekil hemde kaliteli olsun diyorsan duke yi tek geçerim harika kaliteli bi motor ama biraz kısa 1,80 üstü insana göre değil max. 1,80

Artçı sürekli olmayacak tek başıma gezmeyi tercih ederim , hergün kullanmasam bile haftada min. 300 km yaparım diye düşünyorum.

Boyum 1.80 in altında kısa bir motorun kontrol açısından daha kolay olacağını duymuştum , duke o yüzden daha cazip duruyor şu anda ama seçenekleri araştırmaya devam edeceğim.

İnazuma 250 cc için biraz ağır geldi 180 -190 kg diyorlar ilk motor için ağır gelir diye düşündüğümden biraz soğuk bakıyorum.

Şimdilij aklımda duke var duke 200 sürmüş bir arkadaşta deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Açıkçası CBR 250 yi çok araştırıp alıcı gözüyle bakmamıştım öneri için teşekkürler.

Spor motor olarak göründüğü için kullanımı rahatsız olacakmış gibi geliyor uzun yolda kullanımı ve selesi rahat mıdır ?

Ayrıca KTM ile ilgili fikri veya bilgisi olan var mıdır ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

CBR 250 nin kullanımı hakkında bilgisi olan var mı

250cc de ben ikisi arasındayım zaten

cbr 250 spor duruyor ancak kullanım rahat konforlu ve eğik değil muadilleri aksine ben spor touring yapacağım alırsam

ktm çok farklı bir motor anlatması bence çok zor kesinlikle üstüne otur bi dene

insana çok farklı hissettiriyor kalitesi duruşu hepsi farklı bence ona rakip motor yok ne kadar parça pahalı vs.vs. olsada boyum 185 olmasa alacağım tek motor

nasıl diyeyim motor mahalle maçlarında ufak bi çocuk gelir her yere zıplar fırlar bütün yarmaları dümür eder öyle bi motor bence

cbr da parça ucuz talep çok kalitede piyasadaki ktm hariç her markayla aynı kalitede bu sınıfta bence (japonlar)

megelliyide seçenekler arasına katabilirsin ama seçenekler ve bütçene göre ucuz gelebilir

haftada 300 km iddialı bir rakam evet 2 teker arası kısa motor daha hırçın daha rahat manevra ve işi kıvırdıkça ufak oyunlara gelecek bi motor demek oluyor

ve ktm bence sizin için iyi olur gibi nede osla hafif ve küçük bi motor ve her yerde güzel duran bi motor aslında cadde motoru ama toprağa sok sanki bu alet orası için yapılmış gibi duruyor (sadece duruyor arazide zorlayabilir her cadde motoru gibi)

sonuç olarak ktm bana para vermiyor ama beni deli eden bi makine duke ve ardından monster fena olmazdı :)

Arkadaşlar merhaba,

Ne kadar keyif alsamda araba konforuna aldanıp 2005 yılında motorumu satıp bıraktım.

Uzun yolda üzmemesi lazım , ayrıca rahatsız bir sürüş pozisyonu uzun sürüşlerde sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.

Gözlemlediğim kilit cümlelerden yola çıkarak, Suzuki Inazuma almanız motosiklet geleceğiniz adına doğru bir tercih olacaktır :)

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/119615-2-bayan-2-motosiklet-3-100-kmlik-mini-turkiye-turu.html

cbr 250 sorularına bir nebze cevap

İnazuma kullanmış var mı aramızda , servis yedek parça sıkıntısı yaşanıyor mu ?

Herhangi bir problem yaratır mı ?

Gerçekten çok arada kaldım seçeneklerin hepsi çok çekici ve hepsinin kendine göre artıları var valla çok arada kaldım.

İnazuma kullanmış var mı aramızda , servis yedek parça sıkıntısı yaşanıyor mu ? Herhangi bir problem yaratır mı ?

Gerçekten çok arada kaldım seçeneklerin hepsi çok çekici ve hepsinin kendine göre artıları var valla çok arada kaldım.

Inazuma kullanan arkadaşının samimi yorumlarını dinlemiş olan var :)

Bu yazdığın servis, parça v.s kaygılar ile yaklaşırsak mevzuya, aralarında tek sivrilebilen Honda CBR 250 olur :) Diğerleri hemen hemen aynı ayarlardadır :)

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , araştırmalarımın sonucu Duke 200 e karar verdim diyebilirim ha sıkılırsam onu satıp bi CBR 250 düşünebilirim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar