vites pedalı sıkışması

Motosikleti
tvs raider
merhaba tvs raider motorum var 150kmde şuan ilk motorum 30-40dklık gibi sürüşlerden sonra vites pedalı sıkışıyor 1. vitesten boşa veya 2. vitese çıkmıyor yoldayken çok ittirerek 2.vitese atabildim ama garaja koyarken boşa geçmedi

Debriyaj ayırmıyor olabilir , motoru stop et hafif geri iteklerken rahatça vites geçiyorsa debriyaj telini biraz daha gerginleştir..

Motosikleti
tvs raider
Debriyaj ayırmıyor olabilir , motoru stop et hafif geri iteklerken rahatça vites geçiyorsa debriyaj telini biraz daha gerginleştir..
onu denedim debriyajla alakalı birşey yok gibi ileri geri yapıncada düzelmiyor yani motoru bırakıp 1gün sonra veyahut bir müddet sonra vitesle oynayınca düzelmiş oluyor

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Zincirin fazla gerginse vitesten çıkmayabilir, boşta takılabilir. Çok gevşekse yüksek devirde motor kendiliğinden vites düşebiliyor. Tecrübem var ne yazık ki bu saydıklarımda. :ROFLMAO:

Motosikleti
tvs raider
Zincirin fazla gerginse vitesten çıkmayabilir, boşta takılabilir. Çok gevşekse yüksek devirde motor kendiliğinden vites düşebiliyor. Tecrübem var ne yazık ki bu saydıklarımda. :ROFLMAO:
yüksek devirlere çok çıkmıyorum rodajda oldugu için düşmeyi hiç yaşamadım zincir ne çok gevşek nede çok gergin çok anlamasamda fabrika çıkış zincir gerginliği boşta takılma gibi bir durumda yok 1.vitesten boşa veya 2.vite çıkmıyor direkt

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
yüksek devirlere çok çıkmıyorum rodajda oldugu için düşmeyi hiç yaşamadım zincir ne çok gevşek nede çok gergin çok anlamasamda fabrika çıkış zincir gerginliği boşta takılma gibi bir durumda yok 1.vitesten boşa veya 2.vite çıkmıyor direkt
Kardeşim, anlattım durumu. Zincirine bak yada anlayana baktır.

Motosikleti
Arora kasırga
Debriyaj balatan bitmiş
Sıcakken ayırıp bırakmıyor sen de vites atamiyorsun
Soğuyunca hiçbir şey yokmuş gibi sorunsuz vites geçiyor
Yapışma sorunu yaşıyorsun
Yeni balata taktır duzelir

Motosikleti
tvs raider
Debriyaj balatan bitmiş
Sıcakken ayırıp bırakmıyor sen de vites atamiyorsun
Soğuyunca hiçbir şey yokmuş gibi sorunsuz vites geçiyor
Yapışma sorunu yaşıyorsun
Yeni balata taktır duzelir
bilmediğimden soruyorum bu kadar kolay biten birşey mi bu 150km daha motor 100kmde başladı bu olay zaten

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bilmediğimden soruyorum bu kadar kolay biten birşey mi bu 150km daha motor 100kmde başladı bu olay zaten
debriyaj manetinde boşluk var mı? soğuma ısınma olayını bilemem ama debriyaj manetinde boşluk varsa sen debriyajı ne kadar sıksan da içeride debriyaj kitli kalır ve motoru boşa almadığı için vites atamazsın..

debriyajı sıkarken motor bloğuna iyi bak, oradaki kol baya bir dönmesi lazım sen debriyajı sıkarken.

Motosikleti
mondial sfc 100 snappy x
merhaba tvs raider motorum var 150kmde şuan ilk motorum 30-40dklık gibi sürüşlerden sonra vites pedalı sıkışıyor 1. vitesten boşa veya 2. vitese çıkmıyor yoldayken çok ittirerek 2.vitese atabildim ama garaja koyarken boşa geçmedi
rodaj bakımından sonra düzelmesi lazım istersen aldığın bayiye sor yinede

Motosikleti
tvs raider
Ali bey son durum?
daha iyi şuana kadar sorun yaşamadım rodaj yağından dolayı vitesler sert fakat sıkışma sorunu yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

rodaj bakımından sonra düzelmesi lazım istersen aldığın bayiye sor yinede
bayi rodaj bakımından sonra düzelir dedi fakat onların kastettiği şey viteslerin sert olması benim düşünceme göre çok üstüne düşerek sormadım yanlarında ama wd-40 sıktıktan sonra daha iyi oldu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar