Vites nasıl atmalıyım yeni başladım

Motosikleti
Mondial Drift l 125 2023 CBS
Arkadaşlar yeni motor aldım 1600 km de drift l hayatımda hiç motor sürmedim bi abimden aldım direkt verdi motoru bana kendi halimce sürüyorum direksiyon sınavınıda geçtim kendi halimde.Kısacası motor sürmeyi bilmiyorum ama gidebiliyorum vites yükseltebiliyorum ama kesinlikle kendi halimde eminimki yanlış yapıyorumdur mesela vites atarken gaz böyle artık yemiyor ya motor titriyor sonra bağırıyor o zaman vites atıyorum yani şöyle diyim kesicimi ne oluyor ya işte hep onda vites atıyorum doğrusu bu mudur yoksa nasıl atılmalıdır ? Sonra vites nasıl düşürülür onuda bilmiyorum direkt 5 ten atıyom 4 e elimi bi anda çekiyom debriyajdan sonra gazı tekrar veriyom motor önü eğiliyor bağırıyor sonra devam ediyorum yani kısacası motoru ben hep hangi vitesteyse o vites kesiciye girene kadar kullanıyorum bu doğrumudur ? birde 1 den 2 ye atarken böyle motorun önü kalkıyor gibi oluyor sürekli onun sebebi nedir şeyden kaynaklı olabilirmi vites atarken 1 de diyelim 35 son hız çıkıyorum o hıza sonra elimi gazdan çekip debriyaja hızlıca basıp vitesi atıp elimi debriyajdan hızlıca çekip tekrar gazı veriyorum bundan kaynaklı olabilir mi doğru vites nasıl atılmalı ? Beni bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

Motosikleti
Honda CBR500R
Motosikletin son devrinde vites atmana gerek yok. Motosikletin max torkun hangi devirde veriyorsa o devire yakın yerde vites atabilirsin. Düşürürken de yüksek devirde vites düşürmemeye çalış, vites düşürürken hafif aragaz verirsen sarsıntısız geçer. Altın Elbiseli Adamın videolarını izle, bütçen varsa kapalı alan eğitimi al, youtubeda bir sürü kaynak var mutlaka aç izle.

Motosikleti
Ducati Multistrada V2S 2025, Peugeot Django 125 2024
Bir şeyler okuyarak yüzmeyi öğrenemeyeceğin gibi , motosiklet sürmeyi de öğrenemeyeceğini düşünüyorum. Eğitim alamasan bile en azından uzun yıllardır motosiklet süren birinden yardım istemen,danışman lazım. Ve bu sürede trafiğe çıkmamanı hem kendi iyiliğin için, hem araç sürücülerinin ve yayalarının iyiliği için tavsiye etmem.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400
boşluksuz ve genel olarak noktalamasız yazıya böyle bir başlık olunca söylemek istedim;

hayır kardeşim vites atmana gerek yok sadece 1'de heryere gidersin :D :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Debriyaj çekmene gerek yok kırmızıya geldi mi çat diye at vitesi oda şırakkadanak geçer sende zavadanak gidersin

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Yamaha XSR700
Konu bana çok fake geldi. Özellikle anlatma tarzı tam bir trollün kaleminden çıkmış gibi.

Vites atmak çin bir seçenek de şu;

Her 100 metrede bir vites yükselt. Devirin ve hızın bir önemi yok. Batının oyunu bunlar.

Motosikleti
Dominar 250
peki 2 ye atıyomuş gibi yapıp şanzımanı kandırıp 3 yaptıktan sonra boşa alsak nolur

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
peki 2 ye atıyomuş gibi yapıp şanzımanı kandırıp 3 yaptıktan sonra boşa alsak nolur

images

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar