- Konu Yazar
Arkadaşlar yeni motor aldım 1600 km de drift l hayatımda hiç motor sürmedim bi abimden aldım direkt verdi motoru bana kendi halimce sürüyorum direksiyon sınavınıda geçtim kendi halimde.Kısacası motor sürmeyi bilmiyorum ama gidebiliyorum vites yükseltebiliyorum ama kesinlikle kendi halimde eminimki yanlış yapıyorumdur mesela vites atarken gaz böyle artık yemiyor ya motor titriyor sonra bağırıyor o zaman vites atıyorum yani şöyle diyim kesicimi ne oluyor ya işte hep onda vites atıyorum doğrusu bu mudur yoksa nasıl atılmalıdır ? Sonra vites nasıl düşürülür onuda bilmiyorum direkt 5 ten atıyom 4 e elimi bi anda çekiyom debriyajdan sonra gazı tekrar veriyom motor önü eğiliyor bağırıyor sonra devam ediyorum yani kısacası motoru ben hep hangi vitesteyse o vites kesiciye girene kadar kullanıyorum bu doğrumudur ? birde 1 den 2 ye atarken böyle motorun önü kalkıyor gibi oluyor sürekli onun sebebi nedir şeyden kaynaklı olabilirmi vites atarken 1 de diyelim 35 son hız çıkıyorum o hıza sonra elimi gazdan çekip debriyaja hızlıca basıp vitesi atıp elimi debriyajdan hızlıca çekip tekrar gazı veriyorum bundan kaynaklı olabilir mi doğru vites nasıl atılmalı ? Beni bilgilendirirseniz teşekkür ederim.