Vites Geçişleriyle ilgili problemim..

Arkadaşlar, Abilerim merhabalar.

Bilen bilir iyi, kötü bir BeyazKurt lakaplı YBR'miz var. Fakat bu BeyazKurt bu sıralar beni çok sinir ediyor.

Gerçekten önemli ve bu kadar sinirlenmeseydim konu açmazdım. Başta onu belirteyim.

Soruna gelince; bu arkadaşın biraz keyfi durumları oluyor mesela ışıklara yaklaşınca naparız abi 2. vitesden yarım düşürür boş vites de durur sonra 1. vitese geçirir kalkarız. Bu arkadaş 1.600 km'den sonra boş vitesden 1'inci vitese geçmez oldu. İşte beni sinir eden problemde daha bugün yeni 2.000 km oldu. Kendini kanıtlayan bir motosiklet YBR, dünyada 100.000 km yapan örneklerini gördüm. Bana gelince 2.000 km'de bu problemi mi verir oldu? He tamam ben ustası değilim, motosikleti BeyazKurt'ta öğrenicez fakat yinede insana koyuyor be abicim. En son 1.000 km'ye ustamın yanına vermiştim bakıma yağını değiştirmişti ve 1.000 km'den 1.600'e kadar motosikletin bana yaşattığı zevki anlatamam yağ gibi akıyor vites hiçbir problem yoktur canavar gibi gidiyor.
Soru yukarıda cevap sizde Değerli MT :) ayrıca yılların eskitemediği (ama eski) Castrol satış müdürü babam, motosikletin en az 5.000 km'de yağ değişimi yapmasını öneriyor bu konuda da değerli yorumlarınızı bekliyorum :) Herkese iyi akşamlar tekeriniz düz bassın VİTESİNİZ kolay geçsin :wiinkk:

Arkadaşlar, Abilerim merhabalar.

Bilen bilir iyi, kötü bir BeyazKurt lakaplı YBR'miz var. Fakat bu BeyazKurt bu sıralar beni çok sinir ediyor.

Gerçekten önemli ve bu kadar sinirlenmeseydim konu açmazdım. Başta onu belirteyim.

Soruna gelince; bu arkadaşın biraz keyfi durumları oluyor mesela ışıklara yaklaşınca naparız abi 2. vitesden yarım düşürür boş vites de durur sonra 1. vitese geçirir kalkarız. Bu arkadaş 1.600 km'den sonra boş vitesden 1'inci vitese geçmez oldu. İşte beni sinir eden problemde daha bugün yeni 2.000 km oldu. Kendini kanıtlayan bir motosiklet YBR, dünyada 100.000 km yapan örneklerini gördüm. Bana gelince 2.000 km'de bu problemi mi verir oldu? He tamam ben ustası değilim, motosikleti BeyazKurt'ta öğrenicez fakat yinede insana koyuyor be abicim. En son 1.000 km'ye ustamın yanına vermiştim bakıma yağını değiştirmişti ve 1.000 km'den 1.600'e kadar motosikletin bana yaşattığı zevki anlatamam yağ gibi akıyor vites hiçbir problem yoktur canavar gibi gidiyor.
Soru yukarıda cevap sizde Değerli MT :) ayrıca yılların eskitemediği (ama eski) Castrol satış müdürü babam, motosikletin en az 5.000 km'de yağ değişimi yapmasını öneriyor bu konuda da değerli yorumlarınızı bekliyorum :) Herkese iyi akşamlar tekeriniz düz bassın VİTESİNİZ kolay geçsin :wiinkk:

Öncelikle babanın ellerinden öperim :rendeer:
Her 1000 km de yağ değişimi yap bence. Bir motosiklet dergisinde okumuştum motosiklete konulan yağ 50 km sonra özelliğini zaten yitirirmiş. Hiç değilse her 1000 km de yağ değişimine gitmekte fayda var bence. Tekerin düz bassın , viteslerin yağ gibi geçsin , kaskına sinek vurmasın :cherry:

Oğuzhan abi eyvallah :)
Abi benim düşüncem de o yönde fakat işte malum babam :) Kendisinin verdiği hediyeye iyi bakmakta suç yani:cherry:

:) sen gizli gizli her 1000 kmde yağı değiştir bak motorum 950 kmde vitesler geçmiyo. Bugün 2 den 1 e atana kadar canım çıktı yolda. Yarın yağ değiştireceğim. Değişimden sonra pamuk gibi olcak emin ol :)

ybr nin vitesler biraz zor geçiyor. Bizdekide 1650km de, böyle ışıklarda geçmediği zaman hafif öne itele motoru o ufak hareket esnasında vites geçişi yap..

Motor bostan bire ya da 2 den bire gecmeip bosta durur ise elinden debriyaji hafif birak sonra yeniden vitesi gecirmeyi dene .bazen vites tam gecmiyor bu normal .
Yag degisim konusundada motorun yag haznesi ,yag filtresi ,teknolojisi gibi bir cesit konu yuzunden bircok motorun yag degisimi farklidir .ybr gibi motorlarda 1000-2000 km de bir degistirebilirsin

Motosikleti
BWS 100
Arabalarda hareket halindeki araba 1.vitese gecirilmez denir. Gecmeye calissa da, zorluyor adami. Pekte ihtiyac duymuyorum 1. Vitese Ihtiyacim olsa da durup oyle takiyorum 1e.
Bilmiyorum ama motosikletlerde de ayni durum olablr bilmiyorum. arabaya davrandgim gbi 1e atmiyorum genelde. Anca durup atarim iste.

Yag degistirmeyi ogren kendin degistir, fazla pahali bisey degil yaglar. Madem surus zevkini etkiliyor degistir kendin 1000 km de.

Arkadaşlar hepinizin değerli yorumları için teşekkür ederim. Bugün verdiğim karar ile motosikletin yağını en yakın zamanda değiştiricem. Umarım sorun düzelir ve bende keyfime bakarım. Babama castrol power1 4T 10w/40 siparişini verdim. Büyük ihtimal bugün bu işi hallederim ve sorunsuzca yoluma bakarım. Hepinize tek tek teşekkür ederim.
Ayrıca zinciri en son 1.750 km gibiydi yağladığım da.

Super Moderator
Olmadı bi çıtır aragazı ver değişene kadar çözer işini..

Kirmizi isikta bosta beklemek tehlikeldir.

1 e gecmedigi zaman hafif ileri it motoru daha kolay gecer.

Kirmizi isikta bosta beklemek tehlikeldir.

1 e gecmedigi zaman hafif ileri it motoru daha kolay gecer.

Zaten genelde yaptığım durum ışıklara yaklaşana kadar boş durduktan sonra 1'e atarım fakat işte can sıkıcı nokta durduktan sonra geçmiyor, 2'ye geçiyor bak ama 1'e geçmiyor. Bugün yağını değiştirdikten sonra umarım bir daha olmaz..

Öncelikle babanın ellerinden öperim :rendeer:
Her 1000 km de yağ değişimi yap bence. Bir motosiklet dergisinde okumuştum motosiklete konulan yağ 50 km sonra özelliğini zaten yitirirmiş. Hiç değilse her 1000 km de yağ değişimine gitmekte fayda var bence. Tekerin düz bassın , viteslerin yağ gibi geçsin , kaskına sinek vurmasın :cherry:

hocam motor yağlarının sponsorluk yaptığı dergiyi yanlış okumuş olabilir misin :) 50 değil 5km dir o
@Mr.Yldrmdmr sorununa gelince %99.99 debriyaj telinde boşluk var, o boşluğu alman lazım

Debriyaj telini ayarla, vites büyütürken ya da küçültürken debriyaja bastığında aragaz ver ve debriyajı yavaş salıp gaz ile destek verirsen vitesler rahat geçer
Birde yağı sakın 5000 km de bir değiştirme en fazla 2000 km de bir yağ değişimi yap çünkü bu motorlar ufak cc olduğu için 1 litre yağ alıyor bu motorlarda yağ filtresi de yok sanzimandaki çapaklar yağ içinde dolaşıyor

Arkadaşlar tekrar merhabalar. Aldığım yorumlar için tekrar teşekkür ediyorum. Cumartesi günü işten çıktıktan sonra gittim motoru yıkamaya bide baktım yağ kaçağı var altta vitesin hemen dibinde tepem attı kaça kaça ustamın yanına gittim gösterdim "Korkmana gerek yok" dedi civataları söktü zincirin küçük olan dişlisinin geçtiği yerden sıçrayan yağmış meğer. Sonra yağını değiştirdik. Ustama güvendiğim için 20w40 motor yağı koydu bende olur dedim. Çıkardıkları yağ gerçekten çok kirlenmişti zamanı gelmiş yani. sağını solunu sıktı kendine geldi motosiklet. Şimdi herhangi bir sorunu yoktur yağ gibi geçiyor vitese yine ara sıra haylazlık çıkarıyor başıma ama o kadarda olsun diyorum :) Herkese tekrar çok teşekkür ediyorum :)

Yağ değişimi, zincir gerginliği, zincir yağı.

Düzenli kontrol ve değişimini yaparsan bu sıkıntıları yaşamazsın. geçmiş olsun:cat:

Motosikleti
600RR
Zaten genelde yaptığım durum ışıklara yaklaşana kadar boş durduktan sonra 1'e atarım fakat işte can sıkıcı nokta durduktan sonra geçmiyor, 2'ye geçiyor bak ama 1'e geçmiyor. Bugün yağını değiştirdikten sonra umarım bir daha olmaz..

imza güzelmiş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar