ben yazayım siz ne kadar hesaba alırsınız orasını bilmem.
1. sıcak memlekettesin ve motor hacmini yükseltiğin için haliyle motorun daha çok ısınıyor. çok ısınınca incelen kalitesiz yağ ve genleşen parçalar, şanzumandaki bir takım hareketli parçaları sıkıştırıyor, bu da sana daha sert vites geçişi olarak yansıyor.
-sebeblerinin en başında motosikletinin motorunda kullanılan metal materyal kalitesinin düşüklüğü geliyor. başta tabiki hassas montaj ve hesaplar olmaması..
-mümkünse aldığın yağ motosiklet yağı olsun. her yağ motosiklet yağı değildir. motosikletler içinde kullanılan yağ şanzuman-motor-debriyaj üçlüsünü yağlayıp soğuttuğu için otomobiller için üretilen yağdan daha farklı ve katkılıdırlar.
-vites geçişlerin için kalınlaştırdığın yağ, yağlamanı daha da zorlaştırıp, cam mili egzantrik gibi yukarıda bulunan parçalara yağ pompalanmasını ve yağlanmasını zorlaştıracaktır. buda motor ömrünü kısaltıp, ısınma ile birlikte performans düşüklüğü yaratır.
sen bu sert geçişleri fazla kafana takma motoruna bir zararı olmaz. motoruna 10w-40 motosiklet yağı al, özellikle motul marka olanı tavsiye ederim. ben şahsen yıllardır herkesin ilk aklına gelen sana yağı gibi çok bildiği castrol ü pek sevemedim.
motul bulursan al bulamazsan internetten sipariş etmek zor değil.
bu arada adanada usta illaki vardır kardeşim.