Vites geçişi hk.

Merhaba arkadaşlar... motor ile seyir halindeyken vites yükselttiğimde hiçbir sıkıntı yok ancak trafiğe göre vites küçültmem gerektiği zaman 5-4... derken 1-2. vitese geçişlerde zorlanıyorum. Yani aşağıya itiyorum ancak taş gibi yerinde duruyor vites pedalı sebebi nedir bilen var mı acaba? motoru durup soğuğunca vites 1 ve 2. rahat geçiyor?

mototor fazla devirli ise, bi alt vites daha devirli olacaktır. Yani deviri düşmeden alt vitese indirmek istersen zorlanabilirsin. Frenle birlikte uygun devirde vites düşür,motorada zarar verme.

bi de çok seri düşürüyosanız vitesi o da yapar yanı hem uygun devir hemde vites peg ine uygun aralıkla basmak lazım diye düşünüyorum tabii daha tecrübeli abilerimiz daha iyi bilirler :)

evet bu ikinci dediğiniz olabilir fren esnasında arka arkaya vites düşürüyorum. motoru kenara çekip çalışır vaziyette 1 e indirmeye çalışıyorum olmuyor vites sonra kalkmak istiyorum. motor tabi ki kalkmıyor... ekleyecek bilgi olursa bekliyorum arkadaşlar..

Bu arada bi banada oluyor ama benimki durduğum yerde yapıyor :) mesela 2 taktım yavaşlayarak geliyorum lambalara durucam 1e takim diyorum tık yok taş gibi oluyor. Sebebini bende bilmiyorum ama bazı durumlarda oldukça sıkıntı yaratıyor .

aragaz vererek devir 4bin civarındayken değiştirmeyi dene bende işe yarıyo.

Debriyaj telinin ayarıyla alakalı olabiliyor bu sorun. Manet tam olarak hangi konumdayken kavramaya başlıyor? Bir de Manet de yaklaşık 1 cm'lik boşluk olması lazım. Çok dipte tam olarak ayırmıyor olabilir. Tel üzerindeki ayar vidaları ile kavramayı biraz yukarı alır ve gerekli boşluğu verirseniz sorun düzelecektir. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Bu şekilde çözdüm. Hatta bende hiç ayırmamaya başlamıştı. Alttaki ayar vidasının somunu çıkmış yerinden düzeltince herşey yumuşacık oldu. :)

Sağlıcakla.

İlk motorumun debriyajı bitikken aynını yapıyodu. Değişince sorun halloldu. Ayrıca 1. viteste kalkamıyordum.

yok devir düşükken bende sıkıntı olmuyor. sadece yükek devirde sıkıntı oluyor . ilk harekete geçtiğimde tıkır tıkır geçiyor vitesler. debriyaj bitse ilk kalkışta da sorun olur sanırım ama dediğiniz de olabilir debriyaj bitmişte olabilir çok bi bilgim yok teknik olarak . peki her markanın kendi debriyaj balatası mı var yoksa herhangi birisi olur mu ve herhangi bi usta bile takabilir Mi?

Motosikletlerin neredeyse tamamında şanzımanda senkromeç olmadığından vites küçültmede aragaz vermek gerekiyor. Vites kolu takılma yapmasa bile vites dişlilerinin sağlığı açısından iyi bir durum.

motor soğuduğunda rahat geçiyor diyorsun acaba motor yağınmı eksik yada balatalardamı problem var

debrıyaj balataları degısecek...
bendede yapıyordu balatalatı degıstırdım tamamen duzeldı halbukı balatalar yenı ıdı fakat usta degıstırelım dedı degıstırdık ve duzeldı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar