Vites geçiş problemi

Merhabalar bugün motoru çalıştırıp yola çıktığımda anda vites yükseltip fakat vites düşüremediğimi fark ettim.1 2 3 4 5 6 çıkıyor sonra 6 dan 5 e indirebiliyorum ama 4 e inmiyor yani ikinci kez vites düşmüyor.Vites koluna ayagımla bastıgımda 1 kez vites düşüyor fakat vites kolu öylece aşağıda kalıyor. İkinci kez düşürmek istediğimde ,vites koluna aşagıdan yukarıya dogru hafifce degmem gerekiyor.Akşam olduğu için bir yere gösteremedim servise gitmeden halledilebilir mi? Motor r25

Zinciri iyice temizleyip yağlayın.Vitesleri tek tek geçin.Birden fazla geçiş dişlilerin tam oturmamasına yol açıyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Acilen servise gidin, Seçici içerisinde bir parçada kırık olabilir ve arıza büyüyebilir.

Sevgilerimle

debriyaj ayarına baktınız mı?

hem sol elde olan hemde yağ haznesinin zerinde olan yerden ayar yeri olacak onları bi kontrol edin lütfen

servise biraktim motoru siparis bekleniyor.Vites mil yayı kopmus, sadece yay yok komple vites mili siparisi verdik dediler. Parcanın ücreti 350 tl ve garanti zor karşılar dedi.Benzer bir durumla karşılaşan var mı? Garantiye sokturabilir miyim ?

Nasıl sadece yay olmazmış.
Ayrıca o yayın kırılması kullanıcı hatası falan olamaz, vitesin üzerinde tepinmiyorsunuz ya.. bunu da garantiye sokmayacaksa bakımları falan serviste yaptırmanın hiçbir esprisi yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar