Vites düşürürken neden böyle oluyor ?

Yeni başladım motora vites düşürürken motor yalpalıyor , değişik bir ses çıkıyor , vites değişirken nasıl yapmam gerekir birde mesela 3. vitesten 1.vitese geçemez miyim ?
Bu konuda eğitim almadım motoru yıpratmadan nasıl öğrenebilirim ?

Hoş geldin kardeşim motor marka modeli nedir ? Ona göre cevap verelim

Egitim yoksa bu soracagin ilk problemin olmayacak :) Motosikletlerin cogunda kaydirmali debriyaj yok, o yuzden o an bulundugun vitesin devri yuksekse 2 vites birden indirdigin an sanzimana asiri yuk bindirirsin.

En iyi ihtimalle oyle yalpalarsin, kotu ihtimalle arka tekerin kitler, en kotu ihtimalle sanzimani eline alirsin.

Yapma :)

Egitim yoksa bu soracagin ilk problemin olmayacak :) Motosikletlerin cogunda kaydirmali debriyaj yok, o yuzden o an bulundugun vitesin devri yuksekse 2 vites birden indirdigin an sanzimana asiri yuk bindirirsin.

En iyi ihtimalle oyle yalpalarsin, kotu ihtimalle arka tekerin kitler, en kotu ihtimalle sanzimani eline alirsin.

Yapma :)

Hacı abi az meraklandiracaktim ya hemen vermmisin cevabı :)

Uygun hiza düşersen ,1 e indirebilirsin vitesi sıkıntı olmaz.Her vitesin normal seyrettiği bir hizi ve deviri var bunlari tecrübe edinmeye çalış.Nasılki vitesi yükseltmek için gaza basip devri yükseltiyorsun,viteside düşürtmek için devri düşürtmen gerek , ya frenle yada gazı kesmen gerek ters işlem yapıyorsun anlayacağın...5. Vitesden 2. Vitese birden inemezsin arka tekerin kilitlenir 5. Vitesde 80 ile gidiyorsan 2. Vitesin normal hizina düşmen gerek debriyaja basip frene basarsin hizini 30~40 a çekersin 2. vitese geçersin bir sıkıntıda olmaz ama hiz kesmeden geçersen arka teker kilitlenir.

Son düzenleme:
Devri düşürmen gerekir hız devir müsaitse 1 e de alınabilir
Hızın ve devrin o vitese uygunmu önemli olan bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar