Vites değiştirirken gelen garip sesler

Vites yükseltirken ve ya düşürürken bana zencir sesi gibi gelen ama emin olmadığım bi ses geliyor tak tak tak diye. Ne olabilir acaba ?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Zincirin gevşek olabilir.Zincir korumalığına ve arka maşaya sürtme çarpma yapabilir.Zincirin en fazla aşağı ve yukarı 2-3 cm esnemesi lazı.Daha fazla esniyorsa biraz germek lazım.

Motor yeni bakımdan geçti zincir gerildi. Fotoğraftaki kapak düşmüş benim motorda çok bilgim yok bu konuda yeni aldım motoru acaba şu kapak olmadığı için gelebilir mi ses ? Bu kapak ne işe yarıyor ?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
O kapak sadece ön dişliyi koruyor.Kesin emin değilim ama o kapak yüzünden olacağını sanmıyorum.Bazı motosikletlerde ne yaparsan yap o ses geliyor.Benim eski Kanuni Caracal'da iki kişi binince benzer sesler geliyordu.Motosikletini yeni aldıysa ve garanti kapsamındaysa bence bir servise göster belki onlar bir çözü bulur.Bu arada yeni motosikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın.

Teşekkür ederim arkadaşlar en iyisi motorcuya göstereyim. Ama çok gıcık bi ses umarım geçer. 2-3 sn sürüyor. Ek olarak yeni aklıma geldi çukurlara girince motor zıplayınca da aynı ses geliyor. Tam zincirin o bölgeden..

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
O zaman dediğim gibi zincirden.Bazı motosikletlerde arka amortisör esnedikçe zincirin gerginliği de esneme anında değişiyor.Büyük ihtimalle zincir, zincir korumasına çarpıyor.Zincir gergisini tekrar bir kontrol edin.Arka amortsörlerinizin ayarı varsa biraz sertleştirin.

Zincirin zincir koruyucuya vuruyor olması yüksek ihtimal.
Söküp de bir dene derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar