Vites atmak yorucu mu

Motosikleti
?
Geçen 125 cc Honda Activia sürdüm otomatikti basınca gitti direkt Kuba Cg 50 Pro Ultra almayı düşünüyorum sorum şu vites atmak zor mu yorucu mu sadece otomatik motor sürdüm

Ben vitesli motosikletleri seviyorum. Kardeşim otomatik vitesli ( scooter ) seviyor. Mesele sevdiğin motosikleti sürmek.

yorucu değildir; ama ilk zamanlar adapte olması zordur.

becerebilir düzeye geldikten sonra sürüş zevkini artırdığı bile söylenir; şahsen benim çok hoşuma gider ışıklara doğru ara gazla vites düşürmek.

a sınıfı ehliyet alırken, vitesli motor tecrübem sıfır olduğu için ben de hep kara kara bunu düşünüyordum "lan koca koca debriyajlı motorları nasıl kullanacağım" diye.

şimdi mi?

sanki default olarak vitesli motor kullanmak zaten yüklüymüş de koca tiger'ı kullanmaya başlayınca kendiliğinden günyüzüne çıkıverdi vites atma özelliğim. şimdi şıkır şıkır atıyorum. tabi biraz da yetenek lazım sonuçta.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çoookk zor. Devir ayarla, debriyajı çek, ayağınla vites pedalını ezerek boşluğunu al, gazı kapat, vitesi değiştir, debriyajı bırak, gazı tekrar aç, düşürürken debriyajı çek, hafif frene bas, devri ayarlamak için gaz ver, vitesi ez, vitesi düşür, gazı kapat, debriyajı bırak. Bak parmaklarım nasıl yoruldu. Piyuuuvf. Terledim be.

Motosikleti
D400
Araba gibi elini ayağını oldugu yerden başka yere cekmen gereken bir durum yok zaten o bölgelerde tutuyorsun elini

buna da zor demeyin

Harici durum: şehir içi trafikte işkence.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Duruma ve sürece göre değişir...

Başta zor gelen bir işlem, sonrasında keyif veren bir pratiğe dönüşür. Tabii burada nasıl bir motosiklet kullandığınız da önemli. Şehir içinde örneğin düşük cc manuel bir vitesli yerine, yüksek cc manuel bir vitesli her durumda avantajdır (vites değiştirme süreci bakımından).

Merak etmeyin, burada viraj alırken diz değdirdim diye övünenler de ilk başta zorlanıyordu. Gerçi görmeden de inanmayın her denilene :)

125cc motorla şehir içinde bence yorucu. 50 ışıklardan kalkıp trafiğin seyir hızına yetişmen için 3 vites atman lazım. yakın aralıklı 1-2 ışığa denk geldin mi şakır şukur vites atıp durmak zorunda kalıyorsun :D sırf bu yüzden bi 250cc almak istiyorum, en azından 3 e atmaya gerek kalmaz çoğu zaman. Ama azıcık uzadın mı şehrin içinden, sıkıntı kalmıyor. Yokuşlu yollarda büyük avantaj. Hem istediğin viteste kompresyona bindirerek rahat rahat iniyorsun, hem de düşük vites yüksek devirle keçi gibi tırmanıyorsun. Her şeyden öte; motosiklet sürdüğünü hissediyorsun bence.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
İlk vitesli motor kullanmaya başladığımda sol dizim ve baldırım hamlamıştım.1 haftada alışır ara gazı bile çektirirsin :D Aşırı engebeli yollarda vites cidden ölüm oluyor, 3. viteste bağırıyor 4. viteste çekmiyor ama yinede vitesli motor alışmışız :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar