Vitello Life 80 mi , Mondial 100 sfc Snappy modelimi ?

Selam arkadaslar , oncelikle belirteyim bütçem 2500 tl. Bu 2 model arasinda kaldim. Önümüzdeki yaza kadar beni idare edicek ve kolay satılması lazım . Fiyatları neredeyse aynı. Sizce hangisini alayım ?

İlk motorum motoran vento 100dü. ama almadan önce vitelloyu da incelemiştim baya. birincisi küçük teker olmaları sıkıntı yaratıyor bozuk yollarda ve bir çok hız tümseğinde falan altı yere sürtüyordu. Düz yolda 80, bayırlarda 60 basıyordu benim vento. vitello 80lik, ona göre hesapla sen. geçen yaz 2500e alıp 6 ay sonra 1900e satmıştım. Zarar etmeyi göze alırsan kolay satarsın. Vitesliye geçmek için satmıştım ben ve o 2500e çöpe giden para olarak bakıyorum. Tekrar o zamana dönsem 2000 liralık bir vitelisli alırdım hiç olmazsa vitesli becerimi geliştirmeye erken başlardım.Şimdi aldığın sıfır scooter plaka sigorta 3bine patlayacak sana. falconun falan 100lük viteslilerine baksan hepsi içinde 2500e kurtarırsın. İlla scooter istiyorsan bilemem ama ben bu pişmanlığı yaşadım. İkisinden hangisi dersen de mondial. Hem çekiş hem yol tutuş ve teker bakımından daha iyi.

burak1990 sence mondial i alirsam zarar edermiyim? genelde yorumlar iyi bu motor hakkinda.
Motoran vento nasıl tavsiye edermisin?
Birde vitello leon var ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

pardon vento ile torroyu karistirdim

snappy alma tavuk koyun biçersin başka bi işe yaramaz onun harici ne alırsan mübah:D

Vallaha ne yapacağımı bilmiyorum artik . Sen ne önerirsin 2500 tl ye kadar ?

burak1990 sence mondial i alirsam zarar edermiyim? genelde yorumlar iyi bu motor hakkinda.
Motoran vento nasıl tavsiye edermisin?
Birde vitello leon var ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

pardon vento ile torroyu karistirdim

Dostum çin malı ne alırsan al zarar edeceksin, bunu göze al önce. 2500e alıyım 10 ay sonra 2000e satıyım olayı malesef yok. Çünkü kazalı bir japon veya avrupa motoru bile alsan o senin çocuklarına bile kalır muhtemelen. Ama çin malları öyle değil işte. Alıcı da buna göre bakıyor. Ben motoran ventoyu 500 lira zarara sattım daha 700 km.de. Bir de plaka çıkarma parası girdi tabi. Yok benim tarzım scooter benim şeklim öyle diyosan tabi al, 200-300 liralık fark ikinci planda kalır o zaman. Ama farketmez dersen mondial snappy (cup sınıfı) ve diğer cuplar hem çekiş hem de yakıt açısından çok daha iyi. Ama tavsiyem yine falcon mondial bunlara git bak 1900-2000e 100lük bir vitesli al. Sakin sakin öğren. Ben öğrenemem diye scooter aldım ve çok pişman oldum. Vitesliye geçince de 15 dakika da kavradım. Bütçem 2500, 2500e kadar motor alabilirim deme. Sigorta+plaka şehre göre değişmekle beraber 300-400 arası bir maliyet çıkartıyor. Her bakımdan ya cup ya da vitesli diyorum ben. Vitello ve motoranın scootrlarında arkana birini alınca orta sehpa yere sürtüyordu. Ama 1-2 yıl için de arıza çıkarıcak motorlar değil hiç biri. Ama çin malı bir vitesliyi satarken çin malı scooter satmaya göre daha az zarar edersin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar