virajlarda diz değdirmek

bence o motoru fazla yatırmayın, lastik ebatları küçük olduğu için aniden altınızdan kaçabilir. pistlerde bile bi 600 lük kadar yatırmazlar o motoru.
diğerlerinin de dediği gibi bi kapalı alan eğitimi alsanız iyi olur. hem kendiniz için hem de motorunuzu daha iyi tanıyabilmek için.
diz değdirmiş, peg eritmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, ülkemin güzel yollarında viraj almak her zaman tehlikeli.

1 ) full road stili tam korumalı tulumun varmı ?
2) sürdüğün asfalt pistlerde kullanılan özel karışım hızlı ısınan ve geç soğuyan tipde bir asfalt mı..
3) lastiklerin pist lastiğimi yol lastiği mi ..
4) bu işin eğitimini aldınmı yoksa doğaçlama ölmeye mi çalışıyorsun ..

Bu soruların cevabını bana değil kendine verdinmi dizlerini sürtüne sürtüne gidebilirsin ..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Niye kine. Diz değdirince yakıt sarfiyatı düşüyor mu?

Kaskını değdiriyor kamuflajlı adam nam Dustin Apgar, Ghilliman (ghilliman=kamuflajlı adam):
Link1: https://www.youtube.com/watch?v=qBF5zsJ0yfg (1. dk)
Link2: https://www.youtube.com/watch?v=4Ov43cWkYIA (1. dk.)

Pist ortamına özellikle dikkat ediniz... Sanırsınız ki Konya ovasının ortasına pist yapmışlar. Bariyer mariyer yok. Kaydırıp yan yatırsa, Newton'un bilmem kaçıncı yasasına göre neyim sürtünmeden dolayı durasıya kadar gölde taş sektiriyor gibi alabildiğine sürüklenebilir...

Ha, ayrıca pist % küsür içe kavisli ... tepsi gibi değil...

Yine de bravo tabii... Kaskı değdirmiş mi, değdirmiş :)

Son düzenleme:
ölen ölene bakalım 2019 da kaç ölüm haberi gelicek.. geçenelerde gene pendikde bu racing motor süren bir genç ölmüş galiba haberi geldi kontrolü kaybetmiş .. artık ilk Allah rahmet eylesin diyoruz ikincisi altındaki motor neymiş diyoruz zaten enduro cruiser scooter touring falan beklemiyoruz da aldığımız cevapda şaşırtmıyor bizi %90 racing yada ss adına ne derseniz ..

Motosikleti
Yamaha x-max 250 ABS (2025)
endurocular sinirlenmiş yine :)
ben demedimki her köşe başında yatıyorum.
in cin top oynadığı kavisli asfalt dağ yolunda yattım zevkliydi dedim.
bir daha ne zaman yatarım allah bilir.

İnsanlar senin iyiliğin için bir şeyler yazarken böyle bir tavır takınıyorsan zaten yapacak bir şey yok demektir. Allah kaza bela vermesin ve öyle bir durumda kaza yaparsan da başka bir masumun başını yakmasın senden dolayı demekten başka bir şey kalmıyor.

yazılanları okumamış kardeşim hiç bir şey anlamamış.. insanlar asfalt demiş, lastik demiş, eğitim demiş, koruma demiş, türkiye koşulları iklim yolların durumu demiş...
o hala ben yatarım ilerde müsait vakitte mantığında.. ne diyelim hayırlı yatmalar dizleri benim içinde sürt bol bol ..

Motosikleti
XMAX 300, MT 25, ARORA BEATRİX, HONDA FORZA 250
Ben sağa yatıyorsam SOL dizimi sola yatıyorsam SAĞ dizimi değdiriyorum.

Yaptık mı yaptık ama yolda denemek çok mantıklı değil. Kapalı alanlar için; çalışmaya devam.
Bu olay için motosikletin tarzı ve otoruş pozisyonu da önemli. Uygun olmayan bi motosiklette diz değer ama görüntü ve motosiklete hakimiyet saçma sapan olur.
Yani kendi kendini eğittiğin sürece olur, eğitim şart değil

Hocam dediğin şeyi profil resminde görüyorum resmen. Motor açısı diz değmesine çok uygun olmamasına rağmen dizini yere deyiricem diye kasmışsın. Harbiden çok saçma sapan bir görüntü olmuş.
deiklerine katılıyorum yani +1

Bu iş için piste gitmeniz gerekiyor o açıda motor yattığında bir taş veya karşıdan çıkacak bir araç sizin sonunuz olur. Eğer hedefleriniz varsa bunun için piste bütçe ayırıp gitmeniz gerekiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------

endurocular sinirlenmiş yine :)
ben demedimki her köşe başında yatıyorum.
in cin top oynadığı kavisli asfalt dağ yolunda yattım zevkliydi dedim.
bir daha ne zaman yatarım allah bilir.

üsteki yorumumu dikkate almayın siz deşifre etmişsiniz bizi daha fazla yalan söyleyemeyeceğim. Tüm racingciler uyuduktan sonra biz endurocular Ankara çevre yolunda toplanıyoruz ve dizlik eritiyoruz. yeni bir şey bulduk giderken gidonu bırakıyoruz ve yan ayaklığın üstüne oturuyoruz ordan sonra afedersin her yerimizi değdiriyoruz asfalta. Çok zevkli oluyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorum da uygun değil, becerilerim de uygun değil, kullanmakta olduğum yolların asfalt kalitesi de uygun değil ama birgün ss makinede şu diz değdirme kafasını yaşamak istiyorum.

Motosikleti
600RR
cbf nin orjinal fabrika lastikleriyle parke taşı olan yollarda çok güzel viraj yapılıyor, abartı gelebilir koruma demirinin yere değmesine 30 cm kalana kadar yatırabiliyorum köydeki veletler bile abi nası yapıyon bize de söylesene diyorlar

Gayet her motorda yapılabilir.
Arkadaş da gayet normal bi soru sormuş,commuterini alan sopaya koşmuş.
Sürüş yeteneklerini geliştirmeye çalışmak kötü bir şey mi?

Böyle değişik şeylere heves edeceğinize neden trafikte nasıl hareket ederim kontra viraja adam akıllı nasıl girerim yada iyi bi eğitim nasıl alırım vs bunlara heves etmiyorsunuz anlamıyorum.

Diz değdirmek forumda bizlerin tavsiye vermesiyle böyle yap şöyle yap demesiyle ve cbr 250 gibi bir motorla nasıl mümkün ve yüzde kaç ihtimal?

İlla değdirmek istiyorsan İngilizcesi nasıl bilmiyorum kaliforniya yarış okulu var 3700 tl idi en son ücreti oraya git eğitimini al veya düzgün bi yerden eğitim al yazarak olacak şeyler değil bunlar tecrübe+zaman gerekli.

Hadi bi diz değdireyim yim demekle olmaz bu işler.

Bide bu racingciler niye böyle değişik yav

Cbr 250, r25, ninja250sl gibi motosikletler binevi yarış motosikleti simülasyonu gibidirler. Gaz tepkileri yumuşaktır, viraja kabiliyetleri yeterince iyi ve hatta kendilerine özel kupa yarışları dahi var. Birçok pist eğitimide cbr250 ve r25 ile yapılmaktadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar