Virajda ön fren (ABS)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
KIllingroadin soyledikleri ile benim soylediklerim ters dusmuyor bence. Fren yapmayi bilmenin onemini belirtmis, ki bence hakli. Fren yapmayi bilmek cok onemli ve ne yazik ki kazalarda trafigi okuyamamak kadar fren yapmayi bilmemek de etkili.
Şöyle soyleyeyim o zaman: fren yapmayi bilmeli ama kendimizi riskli durumlara sokmaktan da korumaliyiz.
Simdi denecek ki trafige cikmak da risk. Evet dogru ama riskleri bilip, gorup gerekli onlemleri alirsak da olasi kazalardan da uzak durma ihtimalimiz artar.
30 yildir trafikteyim, ozellikle son 15 yilda bu sekilde kullandigim icin de 1 tane haric kaza yapmadim. O kazada da her turlu onlemi aldigimi sandigim halde bana arkadan carptilar. Halbu ki o durumda ben daha ilerdeki donel kavsaktan u donus yaparak gidecegim yere donseydim o kaza da olmayacakti.
Ha, yukarida da dedigim gibi kimse bunlari uygulamak zorunda degil, istedikleri gibi sursunler.
Bir noktadan sonra söylem "virajda fren yapılmaz"dan "gerektiğinde virajda nasıl fren yapılır"a evrilebiliyorsa o zaman sıkıntı yok zaten.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bir noktadan sonra söylem "virajda fren yapılmaz"dan "gerektiğinde virajda nasıl fren yapılır"a evrilebiliyorsa o zaman sıkıntı yok zaten.
Virajda fren yapilmaz demiyorum ki. Kendimizi o duruma sokmayalim diyorum. Istanbullular icin ornek vereyim. Sile darlik virajlarini ornek vereyim: defalarca gittigimiz virajlar. Ama ben her gidisimde biseyler degisiyor, bazen yol super, sartlar uygun ama baska bir sefer yolda camur toprak dokuntusu oluyor, ya da mevsimine gore yol islak ya da buzlanma oluyor, bazen de inek kopek oluyor. Bu yuzden tedbiri elden birakmiyorum. Ayni viraja her zaman ayni sekilde girmiyorum. Ama pist ortaminda is degisir tabi.

Motosikleti
D400
şu virajda fren yapılmaz / yapılır tartışmasına bayılıyorum.

dikkatin dağılmış ya da yanlış hesap ya da beklediğinden keskin bir viraja girdiğin zaman fren yapman gerekirse "ulan yapılmaz" diyip allahu ekber cığlıkları ile bariyerlere dalma niyetiniz yoksa "virajda fren yapılmaz" söylemini artık kesmek gerekiyor.

virajda fren yapılması gerekiyorsa yapılır arkadaşlar. kimse virajda zevkine "ulan aslında çok iyi girdim viraja ama ib.lik değil mi fren yapayım da bozayım şunu" demez :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
şu virajda fren yapılmaz / yapılır tartışmasına bayılıyorum.

dikkatin dağılmış ya da yanlış hesap ya da beklediğinden keskin bir viraja girdiğin zaman fren yapman gerekirse "ulan yapılmaz" diyip allahu ekber cığlıkları ile bariyerlere dalma niyetiniz yoksa "virajda fren yapılmaz" söylemini artık kesmek gerekiyor.

virajda fren yapılması gerekiyorsa yapılır arkadaşlar. kimse virajda zevkine "ulan aslında çok iyi girdim viraja ama ib.lik değil mi fren yapayım da bozayım şunu" demez :D
Geçen Zafer Akçay'da elemanın biri iki ayağını yere koyupta durmuştu. Seyrederken koptum.:ROFLMAO:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Virajda ön fren mi arka frenmi diye sorar , el bombasının pimini çekip kaçarım 😁😁😁😁

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
ABS lastiğin dönüş yönündeki kaymayı engelliyor, virajda lastik sağa sola kaymaya meyilli ama.

Motosikleti
D400
Geçen Zafer Akçay'da elemanın biri iki ayağını yere koyupta durmuştu. Seyrederken koptum.:ROFLMAO:

ben bazen anlamıyorum, bazı adamlar bildiğin bi b.ktan anlamıyor ama zafer akçaya video gönderiyor.

ben utanırım öyle motor sürsem video yollamaya :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

6.07 den itibaren

Motosikleti
Hero Dash 125
ben bazen anlamıyorum, bazı adamlar bildiğin bi b.ktan anlamıyor ama zafer akçaya video gönderiyor.

ben utanırım öyle motor sürsem video yollamaya :D

Günümüzde şöhret olan popüler kültürdeki insanlara bak. %90'ı geri zekalı diye sıfatlandırılacak cinsten. Millet Instagram sayfası etkileşim alsın, Youtube'da abonesi artsın diye salak salak video çekiyor ve paylaşıyor. O videolarda hatalı olduğu bariz belli ve hatanın kendisinde olduğunu bilerek video gönderenler sadece "meşhur" olmak istiyor.

Bir ara MotoVlogcuDayı mı ne diye hesap sürekli Zafer'e video gönderiyordu. Şimdi adam popüler oldu.

Ged

Motosikleti
Günümüzde şöhret olan popüler kültürdeki insanlara bak. %90'ı geri zekalı diye sıfatlandırılacak cinsten. Millet Instagram sayfası etkileşim alsın, Youtube'da abonesi artsın diye salak salak video çekiyor ve paylaşıyor. O videolarda hatalı olduğu bariz belli ve hatanın kendisinde olduğunu bilerek video gönderenler sadece "meşhur" olmak istiyor.

Bir ara MotoVlogcuDayı mı ne diye hesap sürekli Zafer'e video gönderiyordu. Şimdi adam popüler oldu.
Onun hala hayatta olmasina sasiriyorum

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Virajda ön fren mi arka frenmi diye sorar , el bombasının pimini çekip kaçarım 😁😁😁😁
El freni diyerek pimi yerine takarım. Kaybolmasın. 🥱
El-Freni.jpg

F54

Videolardan falan izlemedim. Bilmeden konusmak kolay tabi. Sisteme gore motosiklet kullanirsan zaten bu durumlara dusmezsin dedim, bu kadar basit.
Ha sen illa virajda hizli kullanacagim, guvenligimi riske edecegim, absyi devreye sokarak kullanacagim diyorsan git kullan bana ne.
teorikte sistem mantıklı gibi yazılır çizilir anlatılır ama trafik yol iklim veya diğer şartlar sisteme göre çalışmaz çünkü onlarında bir sistemi var
sistem dediğin hangi sistem ? 50 tane sistem var hangisini doğru kabul edelim
trafikte kimse 2 saniye sonra ne olacağını bilemiyor çoğu zaman
eğer bilseydi aea adam düz yolda gidip kaza geçirmezdi değil mi?
hem neden bilmiyorum demek bu kadar zor senin için nette okuduğun şeyleri kabul edip doğru varsayıyorsun ki

Ged

Motosikleti
teorikte sistem mantıklı gibi yazılır çizilir anlatılır ama trafik yol iklim veya diğer şartlar sisteme göre çalışmaz çünkü onlarında bir sistemi var
sistem dediğin hangi sistem ? 50 tane sistem var hangisini doğru kabul edelim
trafikte kimse 2 saniye sonra ne olacağını bilemiyor çoğu zaman
eğer bilseydi aea adam düz yolda gidip kaza geçirmezdi değil mi?
hem neden bilmiyorum demek bu kadar zor senin için nette okuduğun şeyleri kabul edip doğru varsayıyorsun ki
Internette okudugumu nereden biliyorsun? Bilmeden tanimadan hakkimda sallamak cok kolay degil mi?
Sistem dedigim seyin de ne oldugunu bilen biliyor. Sistem denilen sey de trafikteki dinamikleri dikkate alarak yazilmis bir sey. Asagida bunu anlatan kitabin linki var. Okursun okumazsin beni ilgilendirmez ama beni zerre tanimadan hakkimda yorum yapman yanlis.
AEA soylentilere gore 120 130 ile gidiyormus o sirada. Eger dogruysa hiz limitini asmis demektir. Koprudeki hiz limitinde gitseydi belki de kaza olmayacakti. Belki de surerken dikkati baska yere kaydi. Bu gibi tonla ihtimal var, neler dogru neler yanlis bilemeyiz. Yaptigi kaza nasil engellenirdi bunu en iyi o bilebilir ve ne yazik ki hayatta degil kendisi. Kazanin detaylarini bilmeden bunu arguman olarak sunmak da ne kadar dogru tartisilir.

F54

Internette okudugumu nereden biliyorsun? Bilmeden tanimadan hakkimda sallamak cok kolay degil mi?
Sistem dedigim seyin de ne oldugunu bilen biliyor. Sistem denilen sey de trafikteki dinamikleri dikkate alarak yazilmis bir sey. Asagida bunu anlatan kitabin linki var. Okursun okumazsin beni ilgilendirmez ama beni zerre tanimadan hakkimda yorum yapman yanlis.
AEA soylentilere gore 120 130 ile gidiyormus o sirada. Eger dogruysa hiz limitini asmis demektir. Koprudeki hiz limitinde gitseydi belki de kaza olmayacakti. Belki de surerken dikkati baska yere kaydi. Bu gibi tonla ihtimal var, neler dogru neler yanlis bilemeyiz. Yaptigi kaza nasil engellenirdi bunu en iyi o bilebilir ve ne yazik ki hayatta degil kendisi. Kazanin detaylarini bilmeden bunu arguman olarak sunmak da ne kadar dogru tartisilir.
bak belki de diyorsun yani garantisi yok (evet ben bundan bahsediyorum )
hız sınırları dahilinde gitseydi de kaza yapardı görüş var mıydı bilmiyoruz ki
sanki sınırlara riayet edip hiç kaza yapan yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar