• Sunuculara saldırı nedeniyle sitede sorun var. Çözüm için çalışıyoruz.

Virajda düştük

Katılım
5 Ağu 2015
Mesajlar
197
Dostum benim çok fazla motor kullanmışlığım yok. Toplasan 3 motorla viraja girmişliğim var bunlar; Suzuki Inazuma (Eski motorum), Yamaha R25 ve şuan ki motorum olan Pulsar 200 ns. İlk iki yazdığım motora göre virajı zor olan bir motosiklet pulsar :)

@Topgun1111, Hocam benim telefonum 0 554 767 5115. Whatsapp'tan yazarsan sana birkaç yatma tavsiyesi verebilirim :) Çok geçmiş olsun sana da.
 
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
4,288
Bu sırada yolda duran arabadan çıkan bir kadın " - Kaskı çıkartalım hava alsın" demesinin üzerine "-Boynum kırıldıysa beni öldürmek için çok güzel bir yöntem." diye bağırdım. Kadın sustu. Başka bir adam gelip "-Kaskın altına yastık koyalım" diyince de. "- Abla beni öldürmekten vazgeçti sen neden ısrarcısın" diye seslendim.

Dostum oncelikle cok gecmis olsun umarım biran once iyilesirsin. Ama yukarıdaki olaya takıldım biraz. Ya yazarken biraz susledin olayı ya da gercekten insanları yardım etmeye calıstıklarına pisman ettin. Her ne kadar dogru hareketler olmasa da amacları yardım etmek.Kaza yapmıs da olsan acı icinde de olsan uslubun hos degil.
 
Katılım
5 Ağu 2015
Mesajlar
197
Bağırdım yazmamın sebebi kafamda kask olduğu için sesimi duyurmak istemem. Bunları esprili bir şekilde söyledim fakat olayın ciddiyetini anlamaları için biraz ağır konuştum. Bilincim açık olmasaydı ve boynumda bişey olsaydı o sert çıktın dediğin kadın beni öldürtmüş olabilirdi.

Yapmayın diye rica etsem muhtemelen hayır nefes alman gerek diyip yine de kaskımı çıkartmaya çalışabilirdi. Haksız mıyım ? Kibar ölü olmaktan iyidir :)
 
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
2,176
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum oncelikle cok gecmis olsun umarım biran once iyilesirsin. Ama yukarıdaki olaya takıldım biraz. Ya yazarken biraz susledin olayı ya da gercekten insanları yardım etmeye calıstıklarına pisman ettin. Her ne kadar dogru hareketler olmasa da amacları yardım etmek.Kaza yapmıs da olsan acı icinde de olsan uslubun hos degil.

adam can derdinde sen uslupten bahsediyon :cherry::cherry::cherry: tequ abi :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------

geçmiş olsun. bakış ne kadar önemli . çoğumuz bakışları kaçırıyoruz. korkudan yere bakıyoruz. bakışı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. buda pratikle olucak. kafa hep öne düşüyor yere bakıyor virajlarda.
 
Katılım
13 Ağu 2013
Mesajlar
2,000
Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
Çok geçmiş olsun dostum, kaza olurken toprak araziye uçtuk demişsin, köprücük kemiğinin kırılmasına aldığın bir darbe sebep olmuş olabilir mi düşündüm, nerdeyse full korumalara rağmen sadece düşme ve sürüklenme ile kırıklı kaza pek duymadım ondan merak ediyorum, çok geçmiş olsun tekrar, son kazan olsun kardeşim.
 
Katılım
26 Şub 2010
Mesajlar
1,071
Dostum oncelikle cok gecmis olsun umarım biran once iyilesirsin. Ama yukarıdaki olaya takıldım biraz. Ya yazarken biraz susledin olayı ya da gercekten insanları yardım etmeye calıstıklarına pisman ettin. Her ne kadar dogru hareketler olmasa da amacları yardım etmek.Kaza yapmıs da olsan acı icinde de olsan uslubun hos degil.

Bende de bu iki cümle okurken eğreti durdu. Su içip şoka girecek vaziyetteyken gelen yardımları göğüste yumuşatıp hazır cevap voleyi çakmak, biraz az reytingli amerikan komedisi havası verdi. Makul olan, "durun boynum kırılabilir diye bağırmakmış" sanki.

Onun dışında, çok büyük geçmiş olsun. Şu olabilirdi bu olabilirdi diye canını sıkan çok olmuştur, tekrar etmeye gerek yok ama kazadan sonra bizi motor üstünde uçuran kanatların aslında ikarus kanadı olduğunu görebildiğini umuyorum. Ne tecrübede, ne beceride olursak olalım, Bu işin %10 luk bir şans ve dikkatsizlik payı var ki, her sürüşümüzde yeri öpebileceğimiz ihtimali bu yüzden hiç de az bir ihtimal değil. Bu mereti sürüyoruz, çünkü bayılıyoruz. Başka bir açıklaması yok. Gideceğimiz yere varmanın kırk tane farklı yolu varken biz motosiklet sürüyorsak, "diablo rosso" ların, bizi "valentino rossi" havasına sokmasına müsade etmeyelim. Sakin gidelim. Daha uzun motosiklet sürelim. Çok geçmiş olsun
 
Katılım
25 Nis 2007
Mesajlar
1,046
Geçmiş olsun çok..

Diablo Rosso lar takibi önemli lakin motosikletin amortisör kalitesi de çok önemli.. Pulsar ne inazuma nede R25 kadar güvenli viraja girebilir. Nek adar ekmek o kadar köfte... Lastik bu işi tek başına çözmez..

Ayrıca deneyimi çok olmayan arkadaşlar için önerim şu virajla ilgili özel bir eğitim almadıysanız kesinlikle çok yavaş virajlara girin. Viraj işi apayrı bir teknik motosiklette..

Tekrar geçmiş olsun..
 
Katılım
22 Ara 2013
Mesajlar
218
Çok geçmiş olsun. Ben bu viraj olayına ufak bir parantez açmak isterim.
Viraj dönerken motoru yatırıyoruz çünkü belli bir hızın üzerinde gidonu değil motorun kütlesini kullanıyoruz dönmek için. Peki motor yatmadan dönemez mi? Maalesef. Ancak burada ufak bir püf nokta var. Ben bile yaklaşık 1.5 yıllık on-off road sürüş tecrübem ile şunu söyleyebiliyorum mesela, hani 3 tip dönüş tekniği varya, hah o tekniklerin birine yapışıp kalmayın. Her birinin farklı amaç ve özellikleri var ve hemen her biri her motorla yapılabiliyor.
Senin kazan ile bir ilgisi yok ama bu diz değdirme tabirini kullandığınız dönüş tekniklerinden hiç birinde dizin yere değdirildiğini sanmıyorum.
 
Katılım
8 Nis 2014
Mesajlar
695
1) Viraja hızlı girmem
2) Bakışımın kaçması
3) Lastiklerime güvenmem (Pirelli diablo rosso 2)
4) Artçının tecrübeli bir artçı olmasına güvenmem
5) Aynı virajı daha önce 10 kere almış olmam
6) Evde ekipman bırakmam (Deri motosiklet botumu giymediğim için topuğum hasar aldı, Dizlik giymesi için arkadaşıma öneride bulundum fakat giymek istemedi. GİYMEZSEN BİNEMEZSİN demeliydim bu yüzden dizleri hasar aldı)

Dostum çok geçmiş olsun. Yıllar önce çok sevdiğim bir arkadaşımın köprücük kemiği kırılmıştı, baya sıkıntısını çekti umarım bir an önce iyileşirsin.

Napolyon bir savaşı kaybettikten sonra komutanını çağırmış ve neden kaybettiklerini sormuş. Komutan 40 tane sebebi var demiş ve başlamış saymaya "1 barut bitti". Burda Napolyon komutanı susturmuş, "Tamam barut bittiyse zaten savaş bitti gerisini saymana gerek yok".

Senin durum da biraz ona benziyor. "Viraja hızlı girdim" dediğin anda iş bitti, gerisi teferruat. Ekipmanın varmış-yokmuş, kazayı yaptıktan sonra pek bir anlam ifade etmiyor. Bizim sitede de bu işe yaklaşım biraz ilginç, çoğu sadece ekipman için uyarıyor veya tebrik ediyor, ama seni esas kurtaracak şey o değil. Hem kendi yeteneklerini, hem altındaki makinenin yeteneklerini, hem de gittiğimiz yolların kalite durumunu, trafiğin halini şöyle bir bakışla fark etmeyi öğrenene, anlayana kadar genel sürüş hızını düşürmelisin. Sadece viraj diye düşünme, 70-80 ile giderken aniden önüne çıkacak bir engelden kaçınma manevrası yapabilecek durumda olmalısın (durmak demedim bak kaçınma manevrası dedim, çünkü durduğun zaman da %50 şansın var, arkadan gelen duramayıp sana vurabilir).

Tekrar geçmiş olsun.
 
Katılım
5 Ağu 2015
Mesajlar
197
Herkese geçmiş olsun dilekleri için tekrardan teşekkürler.

@zulu, izmir yolu üzerinden mudanya, tirilye yoluna sapan karacabey zeytinlik yolunda, eşkel'e 1km kala sert bir viraj var. Geçersen aha burasıymış dersin zaten :)

@aguler83, Hocam 3 ay sonunda omzunu yukarı kaldırabiliyor musun ? Birde motosiklette fren yaparken batma yapıyor mu ? ( Motosiklet kullanmıyorum şuan nerden biliyorsun battığını diye sormayın :) )
 
Katılım
21 Haz 2015
Mesajlar
110
Bu sırada yolda duran arabadan çıkan bir kadın " - Kaskı çıkartalım hava alsın" demesinin üzerine "-Boynum kırıldıysa beni öldürmek için çok güzel bir yöntem." diye bağırdım. Kadın sustu. Başka bir adam gelip "-Kaskın altına yastık koyalım" diyince de. "- Abla beni öldürmekten vazgeçti sen neden ısrarcısın" diye seslendim. Bunun üzerine arkadaşım "-Hiçbiyerine dokunmayın!" diye bağırdı.

Çok geçmiş olsun fakat iyi niyetle yardım etmeye çalışan insanlara karşı bu nedensiz agresiflik hoş olmamış. Neticede sizi görüp durmadan gitmek yerine yardım etmeye çalışmışlar.
 
Katılım
1 Haz 2006
Mesajlar
1,027
geçmiş olsun, köprücük kemiğimi ben de kırmıştım. alçıya alınamayacak bir eklem olduğundan iyileşme işi biraz hassasiyet gerektiriyor, yatarken özellikle, yüz üstü yatıp kolu yatağın yanına almak gerekiyordu. benim ekleme yakın kırıldığı için ameliyatla sabitlemişlerdi, sonra 1 ayda aşağı yukarı spor bile yapabilecek konuma gelmişti.

umuyorum sizin de güzel bir iyileşme süreciniz olur.
 
Katılım
5 Ağu 2015
Mesajlar
197
Bana doktor hiçbişey söylemedi hocam. 6 hafta 8 bandajını takacaksın dedi o kadar. 1 ay oldu ve ben onu kendim çıkardım, şuan ağrı sızı yok.
 
Katılım
6 Nis 2015
Mesajlar
53
Geçmiş olsun arkadaşım.

Motoru ilk satın aldığım gün turlamaya çıktım ve Kurtköy civarında bir alanda motosiklet sürüş teknikleri eğitimine rastgeldim. Yolda geçerken gördüm yani. İzin isteyip izlemeye koyuldum kenardan. Kukaları daire şeklinde dizip kursiyerlere viraja giriş motoru yatırma ve sabit hızda dönüşleri gösteriyorlardı. Kukaların ortasında duran eğitmen sürücülerden viraja ya da kukalara değil. Kendisine bakmalarını istiyordu. Sonraki turlarda ortadan çekildi ve görebildekleri en uzak noktaya bakmalarını istedi. Bu da ancak; başımızı lastik ekseninden 90 derece açıyla viraj yönüne doğru çevirerek olabiliyormuş. 1 dersi izleyip ayrıldım.

Virajlara girerken hep bu tekniği kullanarak dönüyorum.

Birde geçen racing ler için bir videoya rastladım. Virajı kaçıran kişinin reflex olarak verdiği panik tepkileri ve virajı alamayınca motor eksenin dik neslere takılıp kalmaları gösteriliyordu. Evet reflexlerimizi (otomatikleşmiş haretlerimizi) kontrol etmeye çalışarak motor sürüyoruz.

Düz yolda üstte anlattığım yöntem işe yarasada. Şehir içinde mesela bir yoncada sağa sola gelen var mı diye bakmaktan işe yaramıyor bazen.

Pulsarım var. Orjinal lastiklerim var. Lastiklerin üzerlerinde de korku izlerim var (motoru yatırmayanlar da lastik üzerinde oluşuyor) Lastiğin yanaklarını yeterince aşındıramıyorum. Bu da motoru yatıramıyorum anlamına geliyor.

Pulsar'da vites geçişlerini öğrenelim. 2 sene sonra da 250 lik Honda ile motor yatırmayı öğreniriz artık.


Geçmiş olsun demek için geç kalmışız. Geçtiğini söylemişsin zaten :) Tekrarı olmasın inşallah. Kazasız günler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst