Viraj ve kavşaklarda arkamızdaki araçtan nasıl korunuruz.

Merhaba abilerim, kardeşlerim. Bende yeni başlamış olan bir arkadaşınız sayılırım. Ve mondıal drift kullanıyorum şimdilik. Size sormak istediğim. İstanbulda bu döner köprü yada kavşaklara girerken mesela görüş açısı için genişten almaya çalıştığım zaman arkamdaki araç içten sağlıyor ve ben bunu yolun içinden de yaptığımda biliyorum sollamaya kalkacaklar. Sizce hangisini yapmalıyim ve buralarda sağlıklı dönüşleri nasıl yapabiliriz. Şimdiden yararlı olacak tüm yorumlarınız için teşekkürler.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
Merhaba abilerim, kardeşlerim. Bende yeni başlamış olan bir arkadaşınız sayılırım. Ve mondıal drift kullanıyorum şimdilik. Size sormak istediğim. İstanbulda bu döner köprü yada kavşaklara girerken mesela görüş açısı için genişten almaya çalıştığım zaman arkamdaki araç içten sağlıyor ve ben bunu yolun içinden de yaptığımda biliyorum sollamaya kalkacaklar. Sizce hangisini yapmalıyim ve buralarda sağlıklı dönüşleri nasıl yapabiliriz. Şimdiden yararlı olacak tüm yorumlarınız için teşekkürler.
senin söylediğin doğru olanı ama araç sürücüleri trafik kurallarına uymadığı ve sıkıştırdıkları için mecburen viraja daha içeriden girmek zorunda kalıyoruz,en güzeli aynadan baktığında yakının da araç varsa hızını iyice düşürüp virajdan çıkana kadar fazla dışa veya içe kaymadan yolu ortayıp gitmek,bu şekilde virajı almak zorlaşıyor ama düşük süratte fazla önemi kalmıyor,en azından bu şekilde kendini korumuş olursun

bulunduğun şeridi bloke etmen lazım. Yani öyle bi ortalayacaksınki sağına yada soluna araç gelemeyecek. (şayet yol fazla geniş değilse. Geniş bir yolsa kasmaya gerek yok =) ) bu dediğim dar ve düz yollar içinde geçerli.

bulunduğun şeridi bloke etmen lazım. Yani öyle bi ortalayacaksınki sağına yada soluna araç gelemeyecek. (şayet yol fazla geniş değilse. Geniş bir yolsa kasmaya gerek yok =) ) bu dediğim dar ve düz yollar içinde geçerli.

Eyvallah teşekkürler bilgiler için. Çok saçma sapan sollamaya kalkanlar oluyor ondan paylaşmak istedim. Dar yolda tam yolun ortası 2 araç sığacak şekilde ise yolun uygun olan tarafı.

Bir gürz yada topuz her an elinin altında hazır olacak.. Sağa viraj da baktın herif içerden zorluyor, ve bir sonraki adımı senin üzerine kırmak olacağını anladın.. Hooopppp gürz ü adamın mümkünse ön camına, değilse kaputa doğru sallıyorsun :)

Dostum haklısın endişelenmekte, hergün yaşadığımız sıkıntılar bunlar ama öküz oğlu öküz her yerde aynı.. viraj içinde manevra şansın da yok kaçmak için.. Ne denilse boş, böyle durumlarda yolu mümkün olduğu kadar ortalamakta fayda var arkadaşların dediği gibi.. sabit bir hızla arkanı ve önünü kollayarak ama kimse yokmuş gibi (paniğe kapılmamak için) sürüşe devam etmelisin, yol düze çıktığında yol ver gitsin itle köpekle dalaşmamak adına..

arkana bakarken virajın içindeki yağı ortalamada.. acelesi varsa bırak geçsin motogp de yarışmıyoruz, yavaş yavaş dön virajını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar