Viraj ve Fren

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hızlı gırdıgınde frene fazla aısılırsan vayy halıne yapacagın bısı yok yatarak doncen vıraja hızlı gırmeden once dusunecektın onu:queen:

Alıntı:
Ace´isimli üyeden Alıntı
Viraja olması gerekenden hızlı girdik ve yavaşlamamız lazım.

Yapılacak en doğru hareket nedir?

önce besmele çek,sonra bariyerlere saplanınca ambulansın gelmesini bekle viraja girmeden önce mutlaka hız ayarlanmalı türkiye yolları çukur ve benzeri şeylerle dolu birine denk gelirsen yandın.

çok doğru çünkü güzelim Türkiyede hem yollar ççççoook bozuk hemde ıslak olabiliyoo

benim düşüncemde şu eğer altındaki motor vitesli ise vites küçülterek motor frenini sağlamak ve olabildiğince yatırmak

Virajda fren yapacaksan , iki tekerede eşit frenleme kuvveti uygulamalısın !
Başka bir deyişle ön ve arka teker'in hızı aynı olmalı ki motor kaymasın !
Döneceğiniz viraj açık görüşlü değilse veya yol yüzeyinin sorunlu olduğu
görünüyorsa , Virajı dönebileceğinizi tahmin ettiğiniz hızın en az 20km altına
yavaşlayın !

virajda motor freni için vites değiştirme, kaydırabilirsin. O kadar vaktin de olmaz zaten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sağa doğru viraja girerken hızlıysan ve düşecegini hissedersen gidonun sağ kolunu sola dogru hafifce it motor sağa doğru yatar sola viraja girerkende tersini yap düz yolda deneme düşersin :)

:) vay be yolu muhendıs dusunememıs yanı neyse turuncuya katılıyorum ben ama eger yapılacak bır sey varsa vıraja suratlı gırdıysen motoru ve senı en az zarardan kurtarabılecek sekılde yavaslamaktır,motor frenı vs

Dostum çok hızlıysan motoruu yatırmaya başlayana kadar yavaşlayabildiğin kadar yavaşla viraj sol viraj ise şeridin sağından soluna doğru motoruuuu yatır yatıra bildiğin kadar düşme seviyesine kadar sağ viraj ise soldan sağ doğru yatırabildiğin kadar yatır yoksa hızlıııı geldiğin için virajı dönemesin virajın yarısını gördüğün zaman paçayııııı kurtardın demektir………..:cat:

Bencede motoru yatırabildiğin kadar yakın düşeceğine yakın gaz vermeye başla motor seni ztn kaldırır gaz verince aman debriyajlı kullanıyorsan debriyajı hızlı bırakma çok kötü olursun walla yolda ters dönersin bide scooter tipi KULLANMIYORSAN yani ayak freni varsa motorundan motoru yatırmışken ayak frenini kullanma bu kesinlikle dengeni bozar ayağın aşşa indikçe dengen bozulur bunu denedim ordan biliorum :p bide ön freni sıkmanı söylerim ama çok deil hani freni sıkınca çıt die bi ses gelir ya o seviyeye yaklaş ama sakın o ses gelmesin lastikleri kitlersen asfaltı öpersin::koop:: ::shutup::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar